Pages

Sunday, August 2, 2009

BiLa BuDak SKM beRaKsi:p(blog ni pnjg,kalau mals baca tak payahlah tgk..hahaha)

huJuNg MInGGu yg Lalu Aku TelaH ke Kuantan BeRsama EEn Dan Dz...Kitorg neK VioS Dz..hahaha..Nyaman!nyaMAn!!PuNya DrIver VIoS..kuikuikuikui...JouRney yg BerMula Jam seBelas sb Tgu dz dari Kelantan. dimulakan dengan bismilliah,di akhiri dengan alhamdulillah..eh.eh..ternyanyi plak..so perjalanan yang lebih kurang 3jam mmg sgt membosankan lagi memenatkan dan melenguhkan kaki...tapi demi harry potter n ice age kami tetapkan hati dan pikiran untuk sampai..een dah melantak tido kat belakang..aku jugalah yg masih setia bersengkang mata menemani pemandu Vios...huhuhuk..cian aku..sampai merah mata2 nak tahan tido..

dalam kul2lebih kitorg sampai setelah singgah sana sini..memula set dalam kepala cari hotel lu...nak mandi, smayang n ehat2kan badan jap...so..cari hotel yang dekat ngan BerJaya MegaMAll..Hotel KIng..kata dz "hanyo ore2 hok berdaroh "king" jah buleh duk Hotel NIh!" ..semalam 68 hinggit..leh tahan hotel die..selesa! selesai mandi n smayg, kitorg belasah nasi lu spinggan kat kopitiam bawah hotel..pergh..lapo..lapo..tak terkata laponyer...

sampai megamall, ice age start 540, harry potter plak 840..pening2 tak tau nak wat apa sebelum tuh..nak men bowling full la plak..so kitrg pun window2 shopping sambil berlagak cam model kat kedai org..hahaha(sila rujuk gambar:) )

comment untuk movie:ice age..as usual, mmg best...puas hati r tgk...puas gelak!!ending best..dari 5 aku bagi 4stengah...hahahaha...

comment untuk movie harry potter, the half blood prince: citer ni kitorg expect best...mmg paling tak sabar nak tgk citer nih..mula2 tu cam best gak r..mcm suspen..lagi2 bile harry dapat buku half blood prince tu.. n bile harry tgk memory dumbledoor mcmna die leh kenal tom riddle a.k.a voldermont...tapi makin lama tgk..makin boring..makin boring n makin boring..aku siap asa nak tido lagi... kecuali waktu harry ngan dumbledoor dlm gua tu.yg tu suspen gak r.. citer kali ni lebih adengan cintan cintun n kissing missing jer..huhuhu..bowing..bowing..yelah kan citer adventure mcm tu tak sesuai la wat since2 mcm tu byk sgt..aku ingatkan adalah since2 "magic war" mcm yg sebelum nih...tapi takde...movie 2jam setengah tu betul2 wat aku beku tahap fosil...hahaha..so, kesimpulannya dari 5 aku boleh bagi 2 jer...huhuhuh...

perut aku berkeroncong pas habis tgk harry potter..walaupun time tu dah tgh malam..aku tetap melantak maggie gorg kat kopitiam sblm nek tido..byak gile maggie die..sedap plak tu.pedas n byak rencah!een n dz terkejut tgk aku makan habis..maklumlah kan...aku ni nasi separuh pun bercinta nak habiskan...ni aku leh habiskan sepinggan penuh maggie tu...hahahah(ketawa jahat)

pagi sok..kul8 lagi kitorg dah check out...dz ajak bfast kat Taman Gelora..tempat die melepak zaman matrik lu...hurm..aku yg memula konnonya nak makan roti bakar jer..turut melantak nasi lemak sepinggan hingga licin!!!!hahaha..lagi sekali dz n een kompius aku makn byk.. (samada aku stress n cuba lupakan masalah aku..atau aku mmg lapo..hehehe) dz makan nasi gorg kampung telur mata, een melantak nasi gorg ayam..hahaha..pas habis melantak, kitorg pusing2 lu kat taman gelora tu dalam sejam gak aku asa..setiap port yg cantek kitaorg bergmbar sakan...(buleh rujuk gambar nnt eh:P)

habis kat taman gelora..kitorg bergerak ke TeLuk Cempedak..pes time gi...so...cam excited lah kan...tapi siyus penat seh menapak kat TeluK Cempedak tu..dah la penat mengembara kat Taman Gelora tu Tak Habis lagi...gi plak menapak kat Teluk Cempedak yg aku tak nampak pun buah cempedak samada yg gorng mahupun yg mentah..hahahaha...kat sana pun ktorg bergambar lu pepuas sebelum bertolak balik ke pangkal jalan...kihkihkih...

otw balik...kitorg singgah Cherating...hurm..amin kata Cherating tu best...tapi aku tak tahu mana yg best Cherating tu..sb aku tgk kosong jer...hahahah...tak sampai spuloh menet pun kitorg kat situ sb tak best pun...kuikuikuikui....pastu, kitorg terus balik ...

sampai kat tengganu kitorg makan lu...jalan2 kat giant lu...baru dz anta aku n een balik...hujan lebat giler...siap ngan guruh n petir... aku pengsan tewus bile sampai umah...terjaga tuk magrib..mandi..smayang, tgu isyak...pas isyak tertido balik...tapi terbangun...basuh baju plak walaupn ngantuk tahap gaban..tapi baju yang dah bertimbun memaksa aku basuh dorg...hahahah..aku siap leh tertido kat mesin basuh tu waktu isi air..seb bek tak melimpah..kalau tak,satu hal plak nak mengemop dapur..kuikuikui..

so..tulah cerita aku di hujung minggu yg lalu....(^^P) mungkin boring tuk korg yg membaca..tapi happy untuk aku catatkan di sini sebagai salah satu perkara indah yg berlaku dlm hidp aku(^^D)

BeRjaYa MeGaMaLL, KuanTan. (before TgK WaYang!!)




Breakfast and JalAn2 KAt TAmaN GeLora(^^p)









wE heRe, In TeLuk CeMpeDak, kUanTan PaHang!!




4 comments:

Princess Liyana said...

huhu sonoknye dia jalan2..ahaha..siap bgambar gitu..;)

Harry potter tu memang bosan sikit..hehe tak suka endingnya..huhu;)

IrinaSairah said...

best..best..lama dok g jalan2 nih..huhuhuh

apei said...

lama tak pi teluk cempedak..

cahaya said...

Princess Liyana:ha a..mmg best...tapi penat seh bergambar..kukuku...

Irina Siarah:bestla..hehehe...tapi takleh nak joint family day AKUATROP sb dah janji dulu...

hahaha..irina baca tak blog halim?die marah tu...emo..emo..emo...

apei:jom lah pi sana..bawa family..best gak(^^,)