Pages

Sunday, August 16, 2009

seKUNTum maWar MerAh SeBuah PuisI..kaLaU dUa KunTum mcmNa..


die suh aku tUnggu kat Dlam Keter tadi... aku ckp nak ikut..die kata tak payah..jenuh gak tunggu die...mengomel sorg aku kat dalam keter..dah boring2 aku melalak dua tiga lagu yg berkumandang kat Hot Fm..lagilah biler kuar lagu Yuna N faizal TahiR...beriya2 aku menYaNyi..mcm nak Masuk American Idol pUn ada..ahaks

nmpak kelibat die kat side mirror..hurm..benti nyanyi..kang kantoi sore aku yg tak best ni..hehehe(^^P) ... die menjenguk muka kat tingkap keter..eh..lupe plak aku kunci pintu tu... pas unlock kunci aku wat bodoh jerlah..niat di hati nak wat2 majuk sb kene tunggu lama kan..skali... alahai.... die hulur la mender kat atas tu kat aku... aku..aku...cam ..blur2 jap... mmg cam speechless r... senyum ni asa dah sampai cuping tlinga nih...mmg tak tahu nak kata apa ah... diam tak terkata... yang ada hanya senyuman teruja terukir di bibir.... and aku tak boleh berenti senyum sepagi tu... siyus!sampai lenguh rahang aku senyum.... tapi... senyuman ku berhenti terukir juga biler melihat die pergi... huhuhuhu... cedih..cedih... kene tinggal lagi.... huhuhuhu..(~~')

mmg unexpected sgt dapat bunga nih... on the way nak ke station bus tu..aku cam terperasan kedai bunga tu kat simpang... takdelah cam excited ke apakan..just mcm jeling gitu jer.. lagipun dalam keter kan.. terdetik gak kat dalam hati nih.."cantiknya bunga...dapat bunga kan best.." eh..skali....?? dapat betul2!!! mau tak teruja rasa hati... dahla mcm tetiber je dapat kan... merah muka nahan malu lagi.... hahahahah(gelak gatal!) pes time asa dapat bunga tetiber mcm nih... cam dalam drama lah plak asa pagi tadi..hikhikhikhik..... he is an unexpected man... huhuhuhu... aku tanya gak.."kenapa tetiber romantik sgt nih?" die hanya senyum n cakap "sb syg.kan dahjanji ari tu...."haduih... aku sendiri pun tak ingat bile masa ntah aku mintak ngan die... huhuhuhu... apapun..."tERima KasIh sgt2"..... tak terkata rasa happy nih....

agak2 berapa lama erk tahan bunga nih?ingat tadi nak beli pasu kaca nak letak dalam tu...eh..eh..skali terlupa plak... terus balik jer pas habis kejer tadi..

hurm..sekuntum mawar merah..sebuah puisi... habis..kalau Dua kuntum apa Cerita erk?heheheh.. kalau tiga Kuntum tu yelar.,..aku asa semua org tahu... terpaksalah aku layan lagu sekUntum mawar Merah Pas nih.hikhikhik

2 comments:

apei said...

perhh dapat bunga... dah kawin sok tarak laa..

cahaya said...

apei: hahaha...tu la pasal kan..kenalah demand2 sebelum kawen...