Pages

Monday, August 10, 2009

cokLat Itu manis...seManIs SenYuman teruKir DisaaT ia CaIr Di MuLut(^^,)


coklat..manis jer....coklat..ada yang pahit..tak kira apa rasa coklat tu...tapi....bila makan coklat jer..pasti akan ada senyuman terukir dibibir...di saat ia cair..menyentuh setiap deria yang ada dalam mulut...malah kadang2 menyentuh emosi si pemakan coklat...hee.....tol tak?

hari ni masa isi minyak kat Shell tepoh(owh..aku terpaksa ke shell yg sgt2 lah jauhnya sb aku takut nak gi isi minyak kat batu6...korg leh rujuk pos aku yg sebelum ni pasal "abg mana" hari tu teman kakzan isi minyak pun die tenung aku mcm nak telan..eeeiiii...ngeri.ngeri!!!!) ok..back to the story k....aku beli coklat M&M..tetiber tringin..lagi2lah bile time nak dtg bulan nih...heheheh.. sambil drive tuh sambil makan coklat...kiranya tahap menikmati kesedapan coklat tu..aku rasa mcm kat atas jalan tu cuma ada aku jer... slow ke laju ke..aku tak peduli..makan coklat time2 mcm nih mmg best kan..rasa senang jer kat ati...kenapa?aku pun tak tahu...tapi coklat antara faktor penstabil emosi...pengurang sakit senggugut...and others... tapi kalau berlebihan..beware..you will get an extra fat on your body(^^p) ye dok?

hurm..first time dapat coklat time skolah dulu.. dapat 2 tin coklat VaN Houtan(betul dok eja nih?) dari dak laki yg dok depan aku...nama die...rahsia..kikikiki...dah la time valentine,,,walaupun aku taknak..dan pulangkan balik..die tetap nak bagi aku..sampai hantar kat umah tu...hahahaha..cam kelakar jerk...

waktu matrik lu pun..dapat coklat dari sorg mamat nih..die bagi masa aku nak naik bas nak balik kampung raya...tapi aku takut nak makan...hahahaha...last2 aku bagi adik aku.... mamat tu agak mengerikan aku sket... die bdak baik..tapi..ntahlah..once aku dah takut..mmg sampai sudahlah aku takut... hukhukhukhuk...

hurm..bile lagi erk dapat coklat?owh..waktu agronite lu pun ada gak lah yang bagi2 coklat nih.... dari tak dapat paper kan...at least adalah juga terima 2,3 coklat bar kan....

F pun penah bagi aku coklat gak..sekotak coklat dari Langkawi...Dark coklat..aku amik masa nak dekat setahun nak habiskan coklat tu..kenapa?ntahla...bukan syg nak makan ke apa...tapi....tak tahu...hahahaha...

dari "die" pun penah dapat coklat gak..time tu kitorg jejalan kat MInes... die beli kat outlet Famos Amos... masa tu tak tahu la coklat tu rasa apa kan...biler dah try makan tu..punyalah manis GILER!!! takleh telan rasa tekak nih tahap manisnya coklat tu...kukukuku..tapi sayang punya pasal kan..nak dekat 2tahun gak aku simpan coklat tu tak terusik... hikhikhikhik...last2 kena buang gak bile dah stat berkulat..almaklumlah..coklat..its not last forever...but the taste..you'll always remember..tol tak?

hurm..coklat..coklat.. aku mmg suka makan coklat...dulu segala jenis coklat aku makan..siap jual tuh time dajah tiga..coklat tu aku beli ngan harga 50sen..tapi aku jual ngan harga singgit..sempat jugalah menabung time tu...hahahaha....aku suka makan coklat roka lu...ala2 fererro rochel (yedok eje nih) lah katakan... siap simpan bawah antal lagi..takut adik nampak...kikikiki (kakak yg kedekut lu...) skang nih..aku dah kurang makan colat..usually bile emosi tak stabil..otak ngah senget...senggugut...n mmg tringin... coklat pun leh makan dark cokelat jer...yang coklat2 lain tu kalau amik lebih dari 2 petak tu mesti cam loya2 jrk..huhuhu..sedih sgt bie selera coklat turut merundum jatuh dengan peningkatan usia nih...hukhuhukhuk...bak kat akakzan...hilang satu nikmat dunia....

well..apapun..kepada sesiapa yg suka makan cokat...enjoy eating your coklat k!!! sikike banyak..terpulang...as long as you know the limit.... jangan cair di tangan...tapi cair di mulut tau(^^p)

2 comments:

Princess Liyana said...

huhu...coklat memang sgt sedapp..huhu..yana pn suka..bila smpai time nk melantak tu mak aih tk hengatt pyer..;P

cahaya said...

tau Takpa yana..
kalau dah melantak...
habis satu bar besar Pun tak sodar2 dah!!
kikikiki('~~o)