Pages

Thursday, December 30, 2010

singgah sekejap


lama nye lah tak menjengah ke blog ku ini...maaf...tidak berkesempatan untuk mencoret di sini sejak akhir2 nih... masa dan kemudahan yang menjadi kekangan....

alhamdulillah... kini rumah abg dah dapat pasang streamx setelah sebulan menunggu pihak tm untuk merealisasikan janji2nya...almaklumlah kan..bayar nak tip top...khidmat pun kenalah tip top..nih dah sebulan menunggu baru nak pasang...hangin gak sebenarnya... seb baik en.suami seorang yg penyabar...hikhikhik(^^p)

diam tak diam... dah nak habis rupanya tahun 2010...dan alhamdulillah sekali lagi ku panjatkan pada yang maha Esa... walaupun dah tak baru..tapi masih belum lama... masuk hari ini sudah 48 hari kami bergelar suami dan isteri(^^,) hikhikhik..blushing,blushing sket:P macam tak percaya plak dah jadi isteri org sekarang nih... perangai overall.....hurm..masih lagi keanak2kan...kadang2 digelakkan en.hubby dengan kerenah yg mengada2....huhuhu... pemikiran masih lagi kebudak2kan...dan kadang2 kebengongan....alhamdulillah yang teramat...kerana dikurniakan seorang suami yang sangatlah penyabar.... melayan setiap kerenah dengan ketabahan jiwa dan raga...huhuhuhu...(ye dok aku nih...asanya takde lah teruk cenggitu kot...hikhikhik:P) apayang pasti bila diungkit2 dikenang2 kembali semua perangai ku yang ntah apa2..kami akan sama2 tergelak sampai nak pecah perut.... well...u know...untuk sesiapa yg mengenali diriku yang tak berapa nak betul nih...will understood well what i mean....heee (^^,) peace hubby(^^,)

siapa sangka...siapa menduga..akhirnya aku tamatkan juga zaman bujangku...apatah lagi dengan insan yang tak ku sangka2...apatah lagi mereka yg disekelilingku dan yang begitu rapat dengan ku serta segala cerita dan kisah ku... tapi... mungkin inilah yang dikatakan jodoh...kan??? perkara yang kita tak tahu...tapi telah ditetapkan untuk kita oleh yang Maha Esa.....(~~,) dan alhamdulillah ia begitu indah..............(~,~)

dengan berbesar hati dan bangganya, saya ingin memperkenalkan, suami kesayangan saya yang telah sudimengahwini diri saya ini...teng..teng..teng....


ecececeh...inilah insan istimewa yang disebut2 dari tadi....

JULAI 2010
abg cakap nak bawa mak adik jalan2 kat kelantan...sambil2 nak singgah umah... katanya nak bawa berkenal2lan dgn kuarga aku... well...aku takde bantahan...org nak dtg kenal....silakan... lagi pun abg just nak dtg jalan2 (katanya....)
~24 Julai 2010..
abg datg bersama mak dan adiknya julie (yang bakal berkahwin feb ini)... perbualan demi perbualan berlangsung.... aku tak dibenarkan berada di situ untuk sama2 berbual...kompius!!! akhirnya abah n along dtg mendapatkan ku... "angah kalau tarikh nih or tarikh nih boleh tak???" aku blur...eh...eh... apa nih....ececececeh...
panjang!!!! perbincangan yang sgt panjang.... dan akhirnya telah diputuskan.... cincin merisik kini bertukar tangan ..... blur!!! rasa macam tak percaya...........................
(original version terlalu panjang untuk diceritakan:P)

mak abah kata..."org datang cara baik..mintak cara baik...banyak bezanya ngah....."

SEPTEMBER 2010
~ramadhan almubarak... ujian yang melanda..bertambun2....bagaikan hujan lebat yang datang di musim kemarau..... konflik turun dan naik.... tiada surutnya..... tika dan waktu ini aku masih lagi dalam keadaan yang sangatlah blur.... asa tak percaya masih lagi memeluk erat diri dan pemikiran ku.... abg mengajak aku untuk membeli barang2 hantaran... alamak...time nih tgh kira2 budget nak beli semua tue...al-maklumla...tak menyimpan pun untuk perkara2 adhock mcm nih kan..... (duit yg sebelum ini disimpan untuk hal sebegini telah dibelanja dengan belikan mak mesin baru auto yg baru, tukar gelang,upgrade keter dan sebagainya!!!huhuhu) walaupun di bulan puasa... alhamdulillah...Allah permudahkan semua... ke hulu ke hilir mencari barang2 hantaran... menjengah gedug2 kad kawen... penat..stress...semuanya ada.... rasa nak marah...sakit hati bercampur baur..apatah lagi dengan diri iniyang masih tak dapat nak percaya dengan apa yang sedang aku lalui....Alhamdulillah sekali lagi.... abg tetap bersabar................dan terus lagi bersabar.........

OKTOBER 2010
~ masa semakin singkat.... persiapan masih belum mencapai ke tahap 10% pun... mak asyik tepon n membebel sebb aku amik mudah tentang semua perkara.... ntahlah....BLUR...tak tahu nak wat apa....
~penghujung oktober... aku cuba sedaya upaya ku untuk melakukan apa yg patut... apa yang perlu... abg lebih bersemangat dan teruja... aku cuba ikut rentak abg....kejer kat opis semakin bertambah2...clash plak ngan open day opis...wat muka rileks...mcm takde paper..tapi sebenarnya tuhan jelah yg tahu betapa blurnya aku tika tue... hikhikhik...

NOVEMBER 2010
~ hanya tinggal beberapa hari lagi...jiwa aku makin tak tenteram... dugaan...cubaan dan ujian makin berat terasa....memerangkap aku dalam rasa yang sangt2 menyiksakan.... kata abg " sabar.... berpijak di bumi yang nyata..." aku akur.... kematangan dan kesabaran abg seringkali buat aku akur padanya.... (hurm...ye ke...hiks..asanya ye dah.....)

13NOVEMBER 2010
tarikh kerama dalam hidup ku.... selesai solat isyak di masjid besar tanah merah.... kami beramai2 berkumpul di tgh2 masjid untuk acara akad nikah ku... abg berbaju melayu putih, lengkap bersampin dan bersongkok... "segak!!!" sorak hati kecil ku tika memandang abg dari jauh.... debor2....debor sangat2!!! masa tu tak pk apa dah.... asa mcm nak nangis pun ada....mcm nak tergelak pun ada...jari jemari ku yang menggigil di pegang erat dua sahabat baikku MILI dan EEN.... setelah akad dilafazkan.... kini sahlah aku menjadi isteri en.hairul effendy adzmi yang sah!!!! rasa bagai nak gugur air mata... tapi dapat ku tahan... saat dikucup dahiku rasa mcm nak gugur juga jantung nih... dah la semua org dok tenung kita time tue.... huhuhu.... majlis akad nikah kami berjalan dengan lancar....alhamdulillah...........


14 NOVEMBER 2010
majlis persandingan ku dan abg...semuanya,alhamdulillah...berjalan lancar..walaupun petang itu berlaku ribut sekejap.... tapi aku sangat2 berpuas hati dengan majlis ku.... terima kasih yang tak terhingga buat semua...kuarga..sanak saudara...een,mili,ihwan....semua yg terlibat.... bulan 2 ni akan ke indonesia untuk perkahwinan een plak...hikhikhikhik...(bolehlah sekali bulan madu...blom sempat nak honeymoon lagi nih...:P)


20 NOVEMBER 2010
majlis persandingan di umah abg plak... mak aih...adat istiadat org n9 nih mmg menggerunkan aku...saat dijunjung tue..tuhan jelah yang tahu betapa takutnya aku..mmg muka ketat je aku asa time tue...hahahaha..... main2 sumbat pulut dalam mulut dan resepsi tepung tawar.... apapun...alhamdulillah...semuanya berjalan lancar hingga ke akhirnya...........

(^^,)............................................................................(^^,)

tamat dah citer bab kawen2 nih...hehehehe...pepun, skarang nih...aku masih lagi tinggal bersama en.hubby di perlok....nak wat mcmna, kontrak ku masih lagi tak dengar khabar beritanya.... ntah sambung ntah tidak...surat ke..apa ke...masih lagi takde.... tapi..best juga jadi suri umah nih... heee... mana en.hubby pegi semua aku ikut...hubby gi kl, aku ikut..hubby gi kuantan aku ikut...menyimbuks jelah keje aku..hikhikhik:P cuma yg peningnya bab masak memasak nih... pusing kepala pk nak masak apa hari2.... alhamdulillah sekali lagi...en.hubby tidak begitu cerewet tentang makan...apa yang dimasak,semuanya dihabiskan...rasa terharu sangat bila hubby makan banyak2 apa yang aku masak...walaupun aku sendiri tahu rasanya takdelah sesedap mana kan sampai nak tambah2 nasi nih....huhuhuhu...mungkin ini yg buat aku rasa semangat jer nak masak walaupun ntah paper jer yang aku masak...

en.hubby pun rajin masak...n actually terre masak jauh dari aku.... aku paling suka mee goreng hubby... dari jenis yang tak suka n tak makan mee goreng...aku jadi suka n slalu nak hubby gorengkan mee goreng....hihihihi... slalu juga hubby masakkan untuk aku... kuikuikuikui:P badan pun makin naik nih...adehhh...bahaya...bahaya........

so..kesimpulannya... alhamdulillahdan bersyukur aku pada mu tuhan kerana mengurniakan kasih Mu dalam rupa sebegini...layakkah aku untuk memiliki semua ini......... semoga kebahagian ini berkekalan selamanya...dunia dan akhirat............ amin....

the end(^^,)

Tuesday, October 12, 2010

P.E.L.U.P.A


bismillahirrahmanirrahim.....

asslamualaikum pembaca sekalian...


pagi ini apabila saya membuka pintu rumah..jantung saya bagai nak terjatuh sekejap...
panorama di hadapan mata bukanlah sesuatu yang indah untuk diingati..apatah lagi yang mampu buat saya tersenyum dipagi hari....

ini lah kali pertama sepanjang 4 tahun memakai viva saya telah terlupa....tak tahu mcmna boleh terlupa sesuatu yang mungkin org lain takkan pnah terlupa apatah lagi nak wat2 lupa...tapi saya telah terlupa...bukan buat2 lupa tapi mmg betul2 terlupa dan tak ingat langsung......malahan tidak menjangka ia akan terjadi pada saya......

alkisahnya....

selepas maghrib, saya telah mengangkut 4 botol air yang kosong untuk di tukarkan dengan yang baru...(stok bekalan air kat umah dah habis...) seperti biasa memandu ke kedai yang berdekatan...setelah mengangkat 4 botol air yang terlalu berat...belakang saya terasa sakit..memandu pulang dan mula mengangkut satu persatu botol yang berisi penuh dengan air....setelah selesai mengangkut air, saya lantas menutup pintu rumah dan menguncinya... duduk berehat bagi meregangkan otot....

tanpa memikirkan apa2 yang mungkin saya telupa...saya sambung plak mengemas rumah, menyapu dan mengemop lantai...selesai, saya basuh baju plak..pastu layan en. angel punya call...muntah..dan tertido kerana kepenatan...

bangun pagi dengan perut yg masih bergelora..bersiap2 nak gi kejer dalam keadaan yang sangt tak ikhlas... dan membuka pintu rumah seperti biasa...lantas!!!!!!!!!!!!!!!!!!

terkejut tahap cipan lah saya apabila melihat pintu belakang belah kanan tidak bertutup dan ternganga seluas2nya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MASYAALLAH...........
tak tahu nak kata apa....jantung nih berdebar2,...terus meluru keluar...cek apa yang tak tahu nak di cek...radio masih melekat di stu...kusyen masih ada...takde kucing atau makhluk2 yang tak sepatutnya naik kereta.... lalu jantung saya berdegup tenang kembali....beberapa kali mengurut dada dan menepuk dahi sendiri.....
ALHAMDULILLAH.............
terduduk di depan pintu kembali..memikirkan..mcmnan benda mcm nih boleh terjadi paada saya..... apa sebenarnya yang saya pikirkan nih..sampai leh jadi mcmnih???? betrul2 kompius dan tak tahu nak pikir apa... pintu kereta saya boleh terlupa tutup????biar betul!!!

tapi..itulah yang terjadi pada saya.... sedih betul bila ingat2 balik... huhuhuhu..rasa nak tergelak pun ada...takut pun ada...hadohai.... mcm2....

(gambor kereta viva ku sebelum di hapdet menjadi taman bunga..hikhikhik..ada masa nanti i hapdet ceriter vivaku..)

Thursday, October 7, 2010

facebook owh facebook....



facebook...owhhhhhh facebook..........
pagi ini setelah Log In ID di My nemo...tangan seperti biasa membuka satu lagi tab lantas menaip
http://www.facebook.com
menunggu paparan yang seterusnya....dan yang terpapar di skrin ku adalah:

ERROR

THE REQUESTED URL CAN NOT BE RETRIEVED

hikhikhik...
benarlah hapdet kawan2 yang ku baca smalam...rupa2nya server umt telah pun memblok facebook dari dilayari..
kuikuikui...
ini mesti sebb terlalu ramai yang layan facebook sampai server berat.....
hahahaha....
kerana terlalu ramai yang melayan facebook sampai kat tab setiap org ada laman facebook....

inilah typical di umt...asal terlalu ramai yang serve satu laman tu, mesti kena blok...dulu friendster...kemudian youtube dan kini facebook....adohai...
pasti ramai yang mengeluh..kerana hiburan penghilang stress kerja telah pun di blok....

kadang2 tak salahkan pihak ptm...yelah kan...boleh dikatakan hampir keseluruhan warga ada facebook masing2 dan melayarinya time2 kejer...
tak di nafikan ini adalah aktiviti yang kurang sihat...
cumanya...
kalau layan facebook pun kerja jalan..tak salahkan??? i mean...bagi segelintir org yang melayari facebook bila ada masa terluang..atau time nak meregangkan otak yang tegang...
ntahlah...masing2 ada pendapat sendiri...

dulu penah gak sekali..gi kat mahkamah untuk wat pengesahan... cakap ngan staf yang kat kaunter tu..n ada juga staf lagi kat belakang die tgh layan facebook...bagi2 komen kat gambar member2 barangkali...
panorama ini tak sepatutnya kelihatan..apatah lagi bila skrin komputer tu menghadap ke bahagian kaunter pertanyaan... pasti org seperti aku akan bertanya..
"takde keje ke dorg nih..leh layan2 facebook..."....

tak kata org lah kan...aku pun kekadang begitu..tapi bila org lain dtg..pepandailah tutup tetingkap facebook tu..jangan lah nak tayang kat org mcm kita jer yang ada facebook kan...
hikhikhik.....

adoi..mcm2 jer... dulu ym hampir2 diharamkan... yelah..kononnya mengganggu prestasi kerja..sedangkan dalam rankaian yg besar mcm universiti nih..ym lebh senang menghubungkan staf2 dari ptj berlainan atau di bawah bumbung yg sama..kalau bergantung hanya pada talifon...typical gomen nih..angkat tepon tu malas....berdering 10kali pun kalau bukan tepon tu kat meja die..die wat dek jer... lagi2 kalau yang mmg jenis malas nak angkat tepon... seb baik ym masih lagi"halal" di gunakan.... kalau tak mmg asyik dengar suara awek "nom yang anda dail tidak berjawab..." cess....

so..kita tgklah..sampai bla facebook nih nak diharamkan... bila pk2 balik kelakar plak..almaklumlah..bukan staf jer yang main facbook ni...student pun yer juga....

kalau kat tempat aku ni..facebook kami gunakan untuk sebarkan maklumat bengkel, seminar atau aktiviti2 lain untuk ajak org joint selain untuk have fun kan... well...nak wat mcmna..ia telah di"haram" kan buat masa ini...semoga ia tak lama..(^^,)

so, facebook...kita bertemu di laptop plak lah yer..dengan server broadband celcom(^^p)

adios:))

Wednesday, October 6, 2010

salam di akhir lebaran..

salam....

salam di akhir lebaran....
dah nak habis raya nih barulah sempat untuk membuka blog sendiri...maaf blog ku...sudah lama aku meninggalkan mu kosong tanpa ceritera yang baru.... masa terlalu mencemburui kita.... tak dapat aku cari ruang dan waktu terluang untuk ku habiskan bersama mu....

salam di akhir lebaran...
untuk pembaca blog ku...atau sebenarnya blog ini telah sepi...tanpa ada pengikut dan pembacanya lagi??? owh...kasihan kamu.... jari ku susun mohon kemaafan dari setiap pembaca..pengikut yang terang lagi gelap..andai sepanjang penulisan ku ini ada yang terasa atau berkecil hati...........

salam di akhir lebaran...
sekaradar mahu mengupdate ceritera cahaya sepanjang lebaran ini.... tahun ini kelainan yang membahagiakan....(^^,) turuti soroton ceritera cahaya ya(^^,)



hari raya ke-2:sudah berada di johor(kampung halaman tempat tumpah darah hamba).... pagi raya pertama mengambil ttugas sebagai pemandu tegar pulang ke kampung halaman dari kelantan ke johor...tahun ini abah bertugas di tasik banding dan tak dapat beraya bersama.... apapun..tanggungjawab sebagai pemandu tegar aku pikul dengan redha...(^^p) raya kedua konvoi beramai2 ke rumah paklong nun jauh di mersing.... punyalah jauh sampai aku sendiri drive sakit pinggang...seb baik persona s.e mak auto...hiks:P

raya ke-3: jadi pemandu mak untuk pulang ke kampung mak...mak nak menziarah pusara atuk dan nenek yang telah lama pergi.... wajah pilu mak sedikit sebanyak mengguris hati ini....

berada di kampung untuk beberapa hari...dan kembali ke kelantan kerana cuti raya ku habis...sebelum pulang ke kelantan...sempat menyinggah ke rumah abg...hiks..katanya dekat....tapi punyalah JAUH tak terkata.... menyebabkan aku sampai di kelantan jam 3 pagi...penat..mengantuk...tak payah ckp lah....mak an adik layan tido...huhuhu..memandu lah aku seorang diri..... sampaikan dah tiba kat dpn umah baru mak n adik terjaga dari tido..hampess sungoh...katanya mau teman aku memandu...last2...semuanya layan tido...

inilah kali pertama memandu jauh sebegini....lebih 3000km aku memandu...pergh.....(~~.)

okeh..nih dah masuk citer beraya di terengganu,,,,tak ingat raya ke berapa..tapi kami awok2 akuatrop telah pun beraya di umah wahidah...pada aalnya nak gi ngan azmi n sikin jer.. last2 jadi pergi beramai2 plak... sambil2 beraya sambil2 tgk baby wahidah yang sulung....

comel sgt2!!!hikhikhi..asyik timang anak org jer..bilalah cahaya nih nak ada cahaya jr. nih...hahahah(^^D)

ini wahidah...bukan pertama kali aku interframe kan dia di sini...hiks...cepat2 masuk kejer wahidah!!!

beramai2 lah kami..awok2 laki sibuk makan kue raya(^^,)

ok!!ni kat umah sewa i yang usang..nih lah kali pertamanya dalam hidup aku wat umah terbuka n masak sendiri.....hahahaha...rasa time tu mcm bulan jatuh ke riba jer..org yang paling malas nak masak..wat umah terbuka n masak sendiri....mmg cam tak percaya je kan..well, masak menda simple je pun...aku wat menu spegetti, popia goreng yang di tempah khas dari nor (wanita berbaju kelabu) ketupat pulut dan rendang ayam yg dimask istimewa oleh bonda tercinta!!!

terima kasih pada sahabat handai yang sudi hadir ke umah terbuka saya...heheheh(^^,)

hari berikutnya...kami telah di jemput oleh DR.Zaleha untuk ke umah terbukanya...best..ada kue raya sedap!!!n ayam goreng yang sedap...hikhikhik...

pastu, kami bergerak plak ke umah nor....makanan yg sgt banyak..tapi aku tak larat nak joint makan...bau makanan jer dah wat perut aku penuh....rugi sunggoh!!!! tujuan utama nakgi sgt umah nor adalah kerana rindukan si Danish nih...alahai...comel sangat!!!!! geram rasa nak bawalari anok nor...huhuhu


hari khamis yang lalu... ada umah terbuka umt....wah...kalau nak tahu cerita lebih lanjut leh buka blog sukaduka.... tak larat nak cerita panjang2...hikhikhik..kita layan gabar jer lah..boleh??





gambar ngan en.daddy....credit to en.theethbenthic(^^,) sgt2 suka gambar ini...en.ddy saya kelihatan begitu comel(^^,)

salam di akhir lebaran....
begitulah al kisahnya.... raya 2010 yang begitu berbeza...dan aku bersyukur pada Mu tuhan kerana masih membenarkan aku untuk merasai semua ini......................

Sunday, August 22, 2010

sedih...........


hari ini aku rasa sedih..

tak sepatutnya aku bersedih hari ini...tak seharusnya aku rasa sedih hari ini...

tapi hari ini aku rasa sedih..

teramat-amat sedih...

pilu rasa hati... hiba dan sangat2 terluka....

aku kehilangan seseorg yang pernah aku kenali...

jauh dia pergi...jauh dia menghilang...

ntah ke mana....ntah di mana....

sedih sangat2 ini yang terjadi!!!!!!!!




ada tetapi sama seperti tiada...

wujud..tapi umpama tidak wujud...

hadir tapi sama mcm menghilang.......

aragh!!!!!!!!!!sedihnya bila ini yang terjadi.....




hati rasa sebak..

mata rasa bergenang...

bila mengenangkan apa yang harus aku lalui....

apa yang telah jauh meninggalkan aku....




sedih!!!

kau yang dulu bukan lagi yang kini......

jauh dan menyepi dari kau yang dulu...

dan aku tak kenali siapa kau pada hari ini....????????????????

Thursday, August 19, 2010

ceritera ramadhan 2

salam para bloggers semua..
diam tak diam hari ini dah hari 9 kita semua berpuasa di bulan mulia ini... alhamdulillah..kita masih berpuasa hari ini.... masih bernyawa untuk menjalankan ibadat ini....alhamdulillah.......
sepanjang 9hari berpuasa, semalam merupakan hari pertama saya ke bazar... itupun ke bazar di hadapan hostel tok jembal... almaklumlah, booking ikan bakar dan popia dari en. wantoi dan kawan2 yang meniaga di sana... alhamdulillah...sedap juga ikan bakar die...popia pun leh tahan..tapi dapat kuah sikit..huhuhu...tak reti plak nak makan popia tanpa kuah...last2 belasah makan ngan sos cili jer..heee(^^,) pas amik ikan bakar yang di booking, saya terus balik umah...baru tringat nasi tak tanak lagi..jam masa tu dah pun 630... pelupa betul sejak dua menjak nih...huhuhu....bongkar peti ais, ada kangkung yang belum di masak... hurm, belek2 lagi "alamak!!cili api plak da kering kontang!!" hahahaha...betapa rajinnya saya masak :P niat di hati nak gorng kangkung di teruskan juga...tapi goreng biasa jelah... so, lauk berbuka saya semalam adalah nasi putih, ikan bakar, sayur kangkung dan juga keropok goreng pemberian en.abg....heee:P
owh..semalam juga merupakan kali pertama saya menjejakkan kaki kembali ke asrama setelah hampir 5 tahun kot saya tak pernah ke situ..selama nih lalu jer..tapi tak pernah masuk kat situ... selepas habis tahun pertama, aku dan rakan2 di wajibkan berpindah dan cari umah sewa sendiri.. sejak itu aku rasa aku tak pernah ke asrama lagi... haish...banyak perubahan..dah banyak teratak, meja kerusi untuk duduk, n kawasannya pun lebih mesra alam...kalau dulu..asrama nih tempat tinggal yang rasanya serba kekurangan... hurm..teringat plak zaman student lu...(~~,)
niat di hati nak balik ampung hari ini... insyaAllah, kalau takde aral aku pulang petang nih..berbuka kat umah jerlah ngan mak...
setakat nih jer kot..ceritera ramadhan aku yang kedua...
selamat berpuasa dan selamat berbuka yer semua(^^,)

Tuesday, August 17, 2010

terkenang.....

samat malam semua bloggers...

haish...malam nih tak pepasal mood jiwang dtg menyinggah di benak hati ku... tak boleh nak di control2 lagi perasaan ini... cuba untuk tidak mengenang kisah lalu...tapi semuanya bermain laju di fikiran mcm layar perak.....

satu persatu dimainkan seperti epilog cinta drama korea.... ada yang buat aku tersengeh sendiri mengenangnya....ada plak yg membuatkan aku rasa hiba dan sedih....malahan membuat aku merasa terluka.... panjang pulak epilog cinta drama korea nih menyinggah di benak hati ku... puas aku cuba alih channel lain...tapi balik2 channel tu juga....

kata org.."jangan dikenang barang yang lepas..kalau dikenang merana diri"...kata aku.."jangan di kenang kasih yang lepas..kalau dikenang merana hati...."

tapi kata tu senang...buat tu yang payah lagi susah...."berat mata memandang...berat lagi bahu memikul....bertambah berat otak memikir ditambah beratnya dengan hati yang merasa....." cewahhh..bermadah pujangga pulak aku....

itulah....bila dah terkenang kan...kalau aku tulis dan cerita...pasti ada yang seraya berkata "cik cahaya nih takda cerita lain ka dalam hidup dia??asyik cerita sedih jah!!!!" hiks... nak wat lagu mana kan..idea dtg di kala hati sedang lara...dan mmg inilah sebb utama aku mewujudkan blog ini.... hurm~~.

terkenang...zaman dulu kala... saat hati sedang berbunga2 cinta... gembira sejahtera jer rasa... sangup " berkoran apa sahaja...harta atau pun nyawa...itulah kasih mesera..sejati dan mulia..."(nyanyian seperti lagu P.Ramlee)..... tapi..tak tahu di mana kah silapnya...impian dikejar hanya separuh jalan..kaki tiba2 berhenti dan tak mampu mengejar lagi..kudrat tiba2 putus dan tak mampu menongkah lagi...jiwa mula mati...dan....itu...itu tak mampu diselamtkan lagi...walau dalam hati masih punya saki baki kasih dan sayang namun apalah maknanya........ semuanya sudah terlambat........ kau tak dapat merasa.............. ~~_hurm...

teringat plak zaman mengenali dia... ntah mcmna leh kenal pun tak pasti bila.... tau2 kenal..tau2 mesra...tau2...ish....mcm tak percaya...mcm2 terjadi.....tak cukup itu dan ini...pas satu...satu.... tapi tetap bersama....bukan sebagai pasangan kekasih merpati dua sejoli...owh..NO!no!NO!!.. tapi punya ikatan hati...mesra!dan penuh rahsia!!haizzz:P.... kehadirannya sebagai teman pengubat duka... kawan ketika suka dan sahabat penyembuh luka...walaupun die sendiri ada mencoret luka dihati..katanya bukan sengaja...huh.....alasan sama... tapi tetap dimaafkan juga... kenapa?hanya tuhan yang tahu......tapi, kini semkin rapat dan mesra... ikatan hati semakin dalam terasa... tak tahu nak bagi nama apa....bukan "couple" seperti yang dilaung2kan sahabat dan taulan.... hiks.... teringat plak die yang dulu..lain dari yang sekarang.... lain sangatlah...sehingga kadang2 aku tertanya2 "manalah dia yang dulu,...yang pernh aku kenali...yang dulu jauh sekali dari yang ini....." resah gelora rasa hati bila persoalan ini datang bertubi2.... sedih dan kadang hiba....namun ku teruskan jua...alahai...jiwang lah plak entry nih....dah panjang berjela....hiks;_((

hati dan minda masih terkenang2....ntah apa cerita apa drama.... dari tadi dah cuba off kan terus..tapi tak boleh2 juga...alahai...... mcm tgk citer hindustan pun ada jugak....ada yang senda gurau buat aku ketawa...ada plak babak jiwang karat...patah hati yang wat aku ngalirkan air mata.... bilelah nak sampai"the end" nih agar aku boleh lena............hurm.....

cukuplah setakat di sini saje..jom sama2 layan lagu nostalgia P. Ramlee....



ceritera ramadhan 1

salam ramadhan..salam untuk semua pembaca(^^,)

owh..inilah post saya yg pertama untuk bulan yang mulia ini... mengambil ruang yg ada untuk mencoret disini....

alkisahnya...selepas 6 hari berpuasa barulah saya punya mood untuk masak sendiri...(secara jujur dan ikhlasnya..kalau saya masak tu mcm salah satu keajaiban dunia telah terjadi!!!hikhikhikhik:P)

habis jer kerja smalam...wondering around dalam hock kee seng kat area gong badak nih..mula2 tak tahu nak masak apa..tapi perut kata "tak mau makan makanan bazar!tak mau!takmau!" oleh itu saya pun mencapailah sayur kangkung yg nampak segar, bayam merah yang mengiurkan... ikan kering gelama....haish kalau goreng kangkung belacan lawan ngan ikan kering nih mmg canggih r!!!hehehe... tup..tup.. terpandang bungkusan daging cincang... hati kecil nih berbisik sendiri...."hurm..masak spegeti pun sodap nih....tapi aku tak pandai masak...haish..." air liur dah berkumpul dalam mulut sebb terbayangkan spegetii... tak boleh jadi nih!!! tangan dan kaki laju jer melangkah dan mencapai apa yang patut...tup...tup..alamak..beratnya bakul!!! apa yang aku capai dari tadi..malas nak pk terus ke kaunter bayaran...

ceewahhh... balik2 tu tukar outfit..mulalah membongkar apa yg dibeli..hahahaha sekali tak cukup bahan lah plak..lada benggala takde..tomato takde...takpe..takpe..kita berserah jer apa yg ada untuk di masak... ngok ngek ngok ngek...dah siap pun kuah spegetinya... nak rebus spegeti lah plak ...hadohai..takde piyuk besar..masalh nih!!takkan nak wat mcm mr.bean kot?rendam dalam tub mandi??wakakakaka...takpelah..rebus dalam kuali jer... nak wat cengganer...umah anak dara nih cuma ada sebiji piyuk n sebiji kuali jer..ehekehekehk:P lamer betul nak tunggu spegeti nih masak..kata 13minit jer?haish... azan pun dah mai dah..spegeti dalam rebusan lagi...

setel down jap...spegetti dah siap...masukkan dalam mangkuk sikin...nak balas pemberian die ritu..kuikuikui..dah mcm khazanah mangkuk die kat umah i..hikhikhik:P tgk kuah n spegetti berlambak lagi!!! hadohai..tak pandai budget masak sket...mcmna nih... terlintas awok2 bujang nun disana.... lantas tangan nih laju jer menaip msg ke en.gusti bertanyakan die nak ke tak makan spegeti??? "setel"...spegetti dah pun tinggal untuk sorang makan..lega(^^,) tak membazir...

azan..dan selamat berbuka semua(^^,)

komen tukang makan:

sikin:pedas...tapi boleh tahan..

gusti: pedas..dari 10 die bagi 7..tapi tak cukup bahan...

kesimpulan:sebenarnya takut sangat kalau awok2 nih sakit pewut..huhuhuhu:P

Wednesday, August 11, 2010

salam ramadhan

salam ramadhan buat semua...
semoga ramadhan tahun ini dipenuhi dengan berkah dan rahmat tuhan....
semoga ramadhan kali ini kita lebih tenang jiwa.....
semoga ramadhan kali ini kita lebih bersederhana.....
semoga ramadhan kali ini kita lebih bahagia.....
semoga ramadhan kali ini menjadikan kita insan yang lebih baik untuk masa akan datang dan seterusnya.....................

salam ramadhan buat semua...

Friday, August 6, 2010

kenapa jadi mcm nih hari ini???

kenapa jadi mcm ni hari ni...
hari yng sepatutnya bergembira jadi suram tiba2...
hari yang sepatutnya penuh gelak tawa bersama tapi sunyi sepi akhirnya....
kenapalah jadi mcm ni hari ini????

kenapalah jadi mcm ni hari ni..
hingga tidur malam ku tak lena...
mengenangkan apa yang telah terjadi hari ini...
lain dari hari2 yang sebelumnya.....
kenapalah jadi mcm ni hari ini....

telah terbazir satu hari ini...
kerana kita penuhi dengan rasa marah....
telah terbazir satu hari ini.....
kerana kita saling bermasam muka....
telah terbazir satu hari ini...
kerana kita biarkan ia berlalu pergi dengan satu kenangan pahit.....dan luka....
telah terbazir satu hari ini....

tak rasa rugi kah kita?
tak rasa sayangkah kita?
satu hari yg kita penuhi dengan rasa yang ntah untuk apa?
benarkah ap yang telah kita lakukan hari ini?
berbaloikah apa yang telah kita luahkan hari ini?
waras dan matangkah apa yang telah kita lakukan?
rugi....benar2 rugi....

cuba bertenang...dan renung kembali...
sudah berapa lama kita bersama?
sudah berapa lama kita berkongsi segala cerita?
sudah berapa banyak kita berkongsi air mata?????
tiba2 hari ini????
hari ini kita seperti tidak mengenali hati budi masing2....
hari ini kita seperti tidak memahami isi hati masing2???
hingga hari ini kita seperti tidak pernah mengenali diri sendiri.....................

kenapa jadi mcm ni hari ini?
bayangkan...hari ini hari terakhir kita bersama...
andaikan hari ini hari terakhir kita bersua....
sekiranya hari ini hari terakhir aku,kamu atau dia bernyawa.....
tiada apa yang dapat diulang lagi...
kata maaf pun tak mampu di beri,,,
linangan air mata pun tak mampu membawanya kembali di sisi....
apatah lagi penyesalan yang hanya terpendam dalam diri...hanya akan terus menghantui diri,,,,
kerana telah kita bazirkan satu hari ini yang ntah untuk apa..............

sayang...
kita hidup bukan untuk hari ini sahaja...
masih ada esok dan masa akan datang yang menanti.....
jangan hingga satu hari kita sesali apa yang telah terjadi hari ini......

maaf...
andai hari ini terlalu banyak silap ku...
maaf...
andai hari ini telah banyak salah ku....
maaf....
andai hari ini aku tak sempurna di mata mu....

ketahuilah...
aku bersyukur pada tuhan...
kerana masih dapat melihat mu hari ini...walau mungkin kau tak ingin memandang ku....
aku bersykur pada tuhan...
kerana masih mendengar gelak mu hari ini...walau mungkin kau tak ingin ketawa bersama ku.....
kerana aku tahu...
aku masih ada di sisi mu...dan kau mash wujud utuh dalam diri ku.................

semoga...
semoga hari ini tidak akan pernah datang lagi pada hari2 lain...yang mendatang.............

Wednesday, August 4, 2010

akTiviTI BRoNOk2

27/7/2010


- jam 2 petang..semua yang terlibat bertungus lumus memunggah ikan untuk packing.... sambil kira, sambil masukkan dalam beg plastik.."berat!!" rintih hati ku tiap kali angkat plastik yang sarat dngan ikan, air dan oksigen.... jam 3, hampir 20 beg ikan yang sarat dengan ikan di punggah plak ke dalam ford everest.....


- jam 3 lebih, lori smpai di hadapan pintu hatcheri... "awok" ni bergilir2 memungah tangki biru 4 biji keatas lori... kemudian, peralatan lain yang di rasakan perlu di punggah ke atas lori...


-hampir jam 4, frontier masih belum sampai untuk tarik bot..."marah,kalut dan bengang" mula hadir dalam diri yg dh penat.....cuba untuk rileks... berborak2 dgn pakteh selaku pemandu bot... pakteh mengomel...marah mungkin... dari jam 3 lagi pakteh tunggu...tebal muka menahan malu.. shafiq juga begitu..kerana da yg menguruskan pengangkutan.....


- jam 4.30... kami semua bertolak....ikan yang di bungkus mula agresif.... deringan talifon iwan, membuatkan semua yang didalam ford terdiam seketika... "aku arahkan korng semua balik sekarang juga!!! korang nih kalau buat keja tak penah nk bincang dengan aku!!! "....


"GAMLBE".... kami teruskan perjalanan kami menuju ke Tasik Kenyir... handphone setiap org di matikan......."lantaklah...."


- jam 5 lebih... bot masih belum sampai.... ikan2 smakin stress... melompat2 didalam plastik.... "gemuruh",,,...kawan2 yg lain sampai.... masing2 menceritakan apa yg terjdi...." yang pegi ramai2 tu kenapa??? nak berseronok lah tu!!!!suruh dorg patah balik!!!!" ayat tu lekat di hati setiap antara kami.....
"KESOK ATI/KECIL HATI".....................

- gerak ke bot...memunggah lagi...tangki2...barang2 berat..akuarium..beg2 ikan.... masing2 mengomel sendri...walau pun di selang dengan gelak tawa.... aku tahu betapa down nya semangat setiap org.... sehabis kudrat di kerah...tapi di tuduh hanya mau berseronok sahaja.....


-jam 730 malam.... kami sudh berada di tgh2 tasik....matahari sudah mula melabuhkan tirainya....mujur ada mamie hery....buat alas perut yg sedang menggelegak kelaparan...malam semakin dipeluk kegelapan.....masing2 cuba bertenang....kerana kapasiti berat bot melebihi had...bot laju tidak mampu lagi bergerak laju...masing2 cuba menghiburkan diri... menghilangkan resah dalam kepekatan malam yang semakin menyesakkan dada....


-minyak habis!!!!! "istifar"....... yang lain juga diam... cuba untuk tidak panik... setelah dsambng pada tong minyak baru dan cuba mghidupkan injin berapa kali, akhirnya bot bergerak kembali... hanya disinari sbiji lampu yg disuluh iwan...bot meneruskn perjalanan...alhamdulillah.... tunggul kat kayu dan balak dapat di elak.....


-hampir 2 jam lebh di atas bot...mngharungi malam yg mengerikan....kami akhirnya sampai di pertang!!"alhamdulillah!syukUr..."...masing2 tersenym lega..... namun penat kami berterusan...apabila segala muatan perlu dipunggah ke atas bukit!!!! "kesian...." tapi masing2 tetap mencurahkan kudrat yg masih tnggal..............


-kelaparan!!!! setelah bertarng nyawa nak ke sana... menahan lapar dan dahaga...kami dihidangkan dengan makan malam yang membuatkan kami rasa penuh syukur dengan nikmat tuhan...

- setelah kenyang...masa unuk memberi taklmat...sebagai kepala program...saya cuba memberi yg terbaik...memberi dan menerima pandangan setiap ahli..alhamduillah...masing2 faham flow program... dan mengerti tugas masing2....

-hampir jam 11lebih....masing2 ke bilik yang telah disediakan.....

-line tepon tkde..."kecewa....................................."

28/7/2010

-pagi2 lagi dah bangun...setelah selesai makan pagi yg disediakan.... lgi sekali menaiki bot ke destinasi setersnya.... segala kudrat di curahkan.... tapi akhirny kami kecewa.... ikan yang kami bagi dulu dari 1000 ekor kini hnya tinggal 15 ekor.... hncur hati aku.....

-usaha preparation majlis yg bakal berlangsung esok diteruskan..walaupun hingga ke malam hari.... walaupun sakit hati...semangat down..tapi "awok2" ni tetap bergelak ketawa.... kami mungkin tiada kata2 semangat dari boss yg sgt2 diarapakan....tapi kami ada "KAMI"....sesama kami..... dan saya salute mereka...."kuat semangat!!!!"



29/7/010
- hari yg dinanti tiba jua......




- jam 2ptg..setelah selesai mengemas....kami pulang!!!!!!
dan akhirnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!kami smpai ke darat...........................

Monday, August 2, 2010

sudah berhabuk...


asslamualaikum...

huuu..berhabuk sudah blog saya nih...
berapa lama dah tak update cerita.....
kesian kat blog saya...yang semakin berhabuk dan berhabuk.....
fuhh..fuhhh...fuhhhh....!!!
uhuk!uhuk!uhuk!!!!
haa..kan dah terbatuk2...
banyak betul habuk....


maaf..
kerana lama tidak berceritera di sini...
mungkin kerana kesibukan kerja yang tidak menentu sejak kebelakangan ini....
mungkin juga kerana keletihan kerja yang tiada henti sejak kebelakangan ini...
mungkin juga kerana line broadband yang kurang menentu sejak kebelakangan ini....
mungkin...untuk segala kemungkinan sejak kebelakangan ini....
maaf yer...
begitu lama ku tinggalkan hingga sebegini ia berhabuk....

hurm..
banyak yang nak diceritakan..
banyak yang terjadi..
banyak yang dilalui..
suka,duka, gelak, tawa...semuanya ada...
insyaAllah..
menyusul selepas ini....

apapun..
terima kasih tuhan..kerana masih membenarkan jari jemari ini berkarya di sini...
insyAllah..
kita jumpa lagi...

yang merindu,
cahaya(^^,)

Monday, June 28, 2010

perlu tulis....

perlu tulis....
tak tahu kenapa hari nih perlu tulis banyak post...
dah tiga post publish hari nih...
ada jer yang nak ditulis...
masuk nih dah 4 post...
kenapa?
tak tahu...tapi rasa perlu tulis....
perlu!perlu!perlu...
emosi yang tersimpan dialir dengan laju pada papan kekunci....
terbntuk ayat dan ceritera cahaya di sini...
ruangan ini....
yups...perlu tulis...
kalau bosan membacanya... tutup tetingkap ini...
kalau tak paham membacanya...baca lagi hingga maksudnya sampai ke benak mu....
kalau tak boleh jugak..mungkin aku yang dungu...kerana kamu tidak faham hasil tulisan ku...

perlu tulis...perlu tulis....perlu tulis...........
akhirnya siap sudahlah 4 post yang ntah apa2...
selamat membaca(^^,)

in between....

~~kamu uNik...boleh wat org penasaran~~

penasaran tu apa?
~~penasaran itu bisa buat cowok itu tidak karuan.. gundah gulana..tidak bisa tenang jiwanya...penangan dek saorg cewek...^^,~

~~u made my day worthy..mengenali kamu adalah anugerah y tdk ternilai harganya@@,~~

kerana diri mu dan diriku begitu berharga....

~~try melawan kesepian..bcome a woman from the last century..^^,~~

wasnt im already am???

~~jaga diri bebaik...dont get hurt too much..@@,..~~

i already am......

~~hehe..mmg dah diciptakan cantik..cume kdg2 lupe..dek tekanan and masalah hati dan perasaan..^^,..so kene diingatkan ... u r beautiful,sweet n cute my dear @@,~~

blushing..blushing....blushing...oksigen..oksigen....fuhh.....heee^^p

thats all, thank you(^^,)


pesan mak..

pesan mak..
jangan sedih2...apa yang terjadi ada hikmahnya..
pesan mak...
jangan putus asa..tuhan tak suka...
pesan mak...
teruskan berdoa...tuhan sentiasa dengar...
pesan mak...
kalau jiwa rasa kosong, mengajilah..penuhkan dengan ayatul quran...
pesan mak...
kalau rasa sunyi..berselawatlah..ramai malaikat teman...
pesan mak..
kuatkanlah hati... jangan mudah jatuh....
pesan mak...
terima dengan redha...jangan mengeluh dan terus mengeluh...
pesan mak....
jaga baik2 apa yang ada...jangan sampai hilang lagi....
pesan mak............

tapi mak..
kalau dah cuba pertahankan tapi tak boleh juga..mcmna?
kalau dah cuba bersabar tapi tak boleh juga... mcmna?

kata mak..
banyakkan mengalah....belajar mengalah....
kata mak banyakkan bersabar dan cuba jadi penyabar....
kata mak.....

tapi mak...
kalau asyik dipersalahkan mcmna?
kalau asyik di marah..mcmna?
kalau asyik diungkit mcmna?

kata mak...
tetap sama..
banyakkan mengalah.... belajar mengalah...
banyakkan bersabar....dan jadilah penyabar...
jangan sampai runtuh satu ikatan kerana ego..dan rasa tak ingin mengalah....
kata mak....

tapi mak....
hati ini hancur...
hati ini luluh....
sakit mak...pedih mak... serik mak....

kata mak...
sabar....jangan di ikutkan perasaan...
ingat Tuhan...apa yang terjadi pasti ada jawapan...pasti ada tujuan...
jangan mudah putus asa...jangan mudah putus harapan....
tuhan menguji kerana Dia mengasihi....
memohon dan mengadulah pada Tuhan.....

pesan mak.....

.....

siapa yang suka menangis?takde siapa pun...tapi adakah dah di takdirkan dalam hidupnya hanya penuh air mata..dan gelak tawa kosong penyembunyi duka???

siapa yang suka terluka?tapi adakah sudah di takdirkan dalam hidupnya dia akan sentiasa dilukai tanpa henti sehingga die lupa apa erti kebahagian....???

siapa yang suka dikhianati? tapi adakah sudah ditakdirkan dalam hidupnya yang dirinya kan sentiasa dimungkiri sehingga dia benci pada sebuah janji???

siapalah yang suka menangis kan...
siapalah yang suka terluka kan...
siapalah yang suka dikhianati kan....
takde sape2 pun suka diperlakukan begitu...takde...

Thursday, June 24, 2010

mungkin...??

mungkin...
mungkin die tak cukup matang untuk diri mu..
mungkin die begitu keanak2kan bagi diri mu..
mungkin die kurang memahami situasi mu...

mungkin..
mungkin die terlalu meminta2 dari mu..
mungkin die terlalu mengharap dari mu...
mungkin die tidak tahu memberi pada mu...

mungkin..
mungkin die tidak cukup bertolak ansur dengan mu..
mungkin die tidak tahu tanggungjawab mu...
mungkin die hanya reti mengambil dari mu....

mungkin..
mungkinkah???

atau...
mungkin kau yang terlupa janji2 mu...
mungkin kau yang terlupa ikrar mu...
mungkin kau yang terlupa sumpah mu....

atau...
mungkin kau lupa apa yang dia dah berikan pada mu..
mungkin kau lupa apa yang dia pertaruhkan untuk mu...
mungkin kau lupa apa yang dia harapkan dari mu...

mungkin kah....
dia keseorangan....
die sendiri...
die tak tahu pada siapa harus dia mengadu...menagih perhatian...
mungkinkah....
salah apa yg dia fikirkan..apa yang dia rasai....
mungkin....
dan kau mempersalahkan dia di atas segala kekurangannya......
mungkin..
dia juga salah kerana kebergantungannya pada dirimu....
mungkin.................

"

~~mungkin kan terputus di tengah jalan..mungkin kan terlerai tanpa ikatan, usah ragu dengan takdir...mungkin kitakan berbeza haluan, berakhinya cerita percintaan..segalanya ketentuan tuhan~~




Sunday, June 20, 2010

menjawab tag..hehehehe

salam wbt...
selamat malam semua...(eh..kalau yg baca pagi..pagi lah yer...)...k...skarang nih nak jawab tag dari Toyo Poyo .. sorry abg.. terlambat plak menjawab tag abg...(^^,)

um..nak citer apa erk pasal kasut saya nih...saya tak banyak kasut sangat pun..eh..ye ke....hehehehe..
kasut saya juga tak mahal2 mcm org lain kot... yg sampai beratus2 tue.... rasanya dan seingat2 saya, saya tak pernh letak lebih dari RM50 untuk sepasang kasut...dan letak di kaki untuk dipijak2...huhuhu...jimat?berkira?ntah lah.... tapi...mmg begitu...:PP

sangat2 lah susah untuk berkenan pada sepasang kasut, selipar atau sandle.... kalau nak beli kasut..it will take me a whole day....tu pun kalau ada yg berkenan di hati...kalau tak it will take more than a day...huhuhu...cerewet? maybe...maybe...even mak pun tak larat nak teman.... ke hulu ke hilir tarik mak nak cari kasut pujaan hati...hiks....:)

spesifikasi untuk brkenan pada sepasang kasut/sandle/seliper...???hurm..apa erk???
1: design yg menarik hati... bile tgk kali pertama wat hati berbunga2 and tersengih2 melihatnya!!!
2: harga!!!! like i said..kalau lebih RM50...pk berpuluh2 kali...hahahaha....
3: selesa atau tidak... kulit sensitip...takleh salah beli, nanti kaki melecet n tak bleh pakai...dah membazir...so...comfort tu sgt2 PENTING!!!!
4: brand?? never care.... takde brand pun tak kisah....im not brand mania or what...siyusly...kalau dapat yg branded,syg lah..tak dapat..never mind.... tak mati pun tak dpt yg tak branded..hehehehe:PP


okess.... ni adalah kasut kerja saya yang ke berapa erk... lupalah... kasut nih harga die RM49.90. beli kat BATA,GIANT, kuala terengganu... masa ni beli ngan een... kenapa berkenan kat kasut nih erk..simple kot...selesa..n mengikut budget... beli kasut nih sebb kasut kejer sebelum nih dah kopak tapak kalau tak silap.... n saya suka tapak die... tumit dalam seinci lebih kot..stable n selesa dipakai(^^,) saya jarang beli kasut kalau masih ada kasut yg boleh di pakai...:P



kasut nih beli kat SOGO...tarikh??tak berapa ingat... masa nih jalan2 kat kl dengan en.kluang man.... jenama Hawkeye..masa nih ada sale 50% kalau tak silap...harga dalam RM 60 ke atas kot..lupa...heheheh..casual... terpaksa letak span kat belakang kasut sebb kasut nih gigit blakang kaki n saiz terlebih besar..hehehe..slalu kalau beli kasut akan ambil saiz besar sket..sb tkt kasut tu gigit kaki.... (^^,)


ini kasut kerja yang paling kerap saya pakai..almaklumlah...pegawai perikanan yg kejer kat hatch... so no heals lah yerk... suka sangat kat kasut nih sebb berkenan giler tgk tapak die... casual n agak sporty..first time beli kasut gini actually:PP heheheh... then color n design...harga masih lagi dalam peruntukkan... RM 49.90... mula2 usha kasut nih kat TESCO KB... berkenan...new arrival time tue...tapi tangguh lu..pi plak usha2 kat KBMALL, skali takde yg berkenan.. nak patah balik TESCO dah lewat sgt..so baliklah dengan hati yg hampa... mak yg kesian kat saya, ajak saya pi usha kat BATA Tanah merah jer.. so..dengan hati yg hampa gi jugalah...belek punya belek..pnya belek... akhirnya!!! ada... so belilah di tanah merah jer... alkisahnya kan(^^p)



owh..ni latest sandle yg saya ada... sandle sebelum ni dah putus n tapak dah haus...sandle jenama VERNS ni beli kat Mesra Mall,Paka ngan en.Pesona... on the way nak g kenduri kawen... harga RM69.90... up sket harga...sgt2 suka sandle yg banyak2 tali mcm nih... tiap kali beli sandle mesti nak cari yg banyak2 tali..or ada reben ke..batu2 shining2 ker.. hahaha..tu kriteria sandle yg saya cari... pastu tapak die kenalah stabil..sbb saya nih jalan menonong jer...n mudah tumbang...hikhikhik...ops...perlu di highlight yang sandle ini en.pesona yg belikan... walaupun berlaku perebutan time nak bayar kat kaunter... :PP almaklumlah...dah kene perli kat FB kan..hahahaha:P

owh.saya ada sepasang heals.. 2 inci tinggi..harga RM49.90.. kaler coklat, jenama VERNS beli kat KBMALL ngan mak time nak raya... first time beli heals... suka heals tu sebb cantik kot...selesa n its grips my feet well..tapi pakai lama2 depan kaki jadi melecet...haish...:(( tak bleh nak letak gambr heals tu sebb tertinggal kat dalam keter en.pesona... die simpan wat tukun agaknya....hahahaha:))

woooahh...panjang lebr betul citer bab kasut nih...hahaha..tu baru kasut.... so..terjawab sudahlah tag Toyo Poyo kan??? sowi lah kalau agak memboringkan....:PP so, abg..puas hati tak?hiks.... tiba2 terasa diri yg SKM ini agak poyo...hehehehe:P

sekian, terima kasih(^^,)