Pages

Tuesday, March 31, 2009

(~~_)


taknak Ingt Pun..
tapI bIler Dah TrinGat tU...mestI cam Blur2...
PastU mUlalah Muker SKM semacam Jerk..

TaKnak Ingat Pun...
TapI seLAlu jer TerLintaS...
BIler Dah TerLinTas Tu Macm2 AKu pikiR..
MulalaH Wat MuKa ComPliCated...

TakNAk iNgT Pun...
Tapi Nak waT mcmNa..dIa Datang seNdiri...
PerGi tak berSalam..
datang Tak DiUndang...

TakNak InGAt Pun..
Tapi...dAH taK BoleH lUpe..
Dalam SangT die MenGGurIs Hati Ni..
PaSTU Statlah..asa Cam BerGenang Semacam Jer...
MulalaH FlashbaCk semUanyA..
PastU,,,Hurm..Pepahamlah..kalau Dah sTat2 berGenang Tuh...

TAkNAk INgat Pun..
MMg TAkNAk Ingat..
KAlau BOleh LuPa Lega SanGAt2..
Tapi TAk Boleh..Tak DApat..
kerana IA begItu MenyakItkan...

Taknak INgat Pun..
BetUl2 Tak NAk iNGat...
Nak SANgAT tak INgat Apa2..
sB mmG takNak InGAt...

HuuhUUHuuu..
TakNAk INGAt pun..
Tapi NAper ASyik DihanTUInYa..
sikSanya Asa..
Taknak INgat Pun...
siksa ASA BIler TriNGat benDA yang Nak DilUpa..
saKIt Biler TriNGat bendA yang Tak pAtut DiInGAt....

TakNAk IngAt Pun..
BetUl2 TaKnak..
KalaulLAH Boleh..
KalaULah Dah TAk INGat...
KalAulaH BOleh..

TAkNAk INGAt Pun...(~~<)

............................................................

Saturday, March 28, 2009

saJer Nak Post..

Tadi pagI p Kb ngAn mak..Nak giTgk Keter..hurm..mungkin dalam minngu ni kot keter aku siap...pas tgk keter aku tarik mak gi kedai keter..sajer usha2 aksesori keter..tetiber cam gian nak tgk...nak beli pun yer gak!!!hahaha..tapi simpan budget nak baiki keter lu...Mugkin dalam 2k juga kot..Tulah..saper suh Langgar keter oRg...seb baik tak Kena Ganti BumPer baru..kalau Ta aku dah Amik bUmPer VIVA SE yang sporty tu..cun gak..berkenan pun ada Gak..tapi...tuLah..mak Kata jGn membazir..dah Mak kata Mcm Tu..aku menuRut PerINtah...hehehe..(ala2 anak Yg solehah!wakaka(^^P) ) adalah dua tiga benda yg aku beli untuk keter aku tuh.sajer nak tambah aksesori sket...so..harap2 sgt keter aku tu siap minggu nih...dah rindu giler dah kat keter nih..MMg lain BebenO asanya bawak keter org..walaupun keter mak..huuhuhu..dari Viva bawa Wira...pastu tRy plaK bawa Persona SE mak..MMg feeLing Tu smaCam jer...AsYik terbayang2 jer VIva HIjaU ku Yg comel TU...huhuhuhu


pas puas meneroka dan menjelajah kedai keter, aku bawa pLak mak gi KBMAll, mak kata nak cari Buku cara2 nak jaHIt langsir YG canGGIh manGGIh tuh...so..dGn persoNA SE mak ..aku MeluNcur Tak berapa Lju sb Bawa Keter Bru Yg beluM lagi Di tanGGalkan PlastIknYa...(Hehehehe)..kat KbMAll tu aku Jumpa Cikgu BM@cikgU bola JAriNg aku Dulu nGan HusbandDie..Dahla Aku rApat Giler Ngan dorg dulu.so..nak Taknak kenalah TeguR...soalan wajib "dah aBis BLajar Ke?"aku jawab la.."saYA dah Kejer Cikgu...LAma DAh saYA habis Blajar.." senGeh2 depan Ckgu..."KAt mana?kamu Degree kan?"..."ha a cikgu, degrEE...kejer Kat UMT cikGu"....."owh..lecTurer ke?...."Aku Telan Air Liur...senYUm sumBIng sket.."taklah Cikgu..belum lgi...saya pegawai periknan jer"....cikgu seNyum sambil tepuk bahu aku..."dah kawen belum nih?"hah!soalan Cepu Mas nih...lagilah aku SenYum meleret yang ntah apa maknanya pun aku Tak TahU..."insyaAllah cikgu..kalau sampai masa nanti...adalah kot...."sengeh2 aku menahan malu nih...tak tau naper...tetiber cikgu tu pegang tgn aku.."takpe..yati ni baby face...tak nampak pun mcm org dh kejer...nampak muda lagi...ada masa lgi nak cari.."aku terdiam jap...sengeh2 aku makin menjadi2..rasa mcm nak peluk cikgu ni pun ada gak!!!!"mekasih cikgu..doa2kanlah saya yerk...heheheh"....tetiber aku rasa mcm di awang2 ngan..kuikuikuikui..kemBang..kemBang...seb baIK tak Pecah..mak wat muka biLer Tgk Aku Sengeh2..hahahaha..aku paham SenYuman mak Itu..dalam Keter Mak Kata "pasan Lah Tu..."aku apa laGi..ketawa besarlah...Kuikuikui..buKan SeNAng Ada orG puJi mcm Tu...heheheh(^^P)


so...tadi dala kul630 aku bertolak balik ke tengganu...memula mak nak ikut.pastu tak jadi ikut plak...biler aku singgah bank untuk topup.aku kol mak..tnya mak nak ikut ke tak...tetiber..mak nak ikut plak..aku patah balik n amik mak..dari wir
a..aku bertukar ke Persona SE mak...kata mak..syg nak tnGGal keter Baru..Takut Jadi Paper..aku SengeH jer..dalam Hati"yes!yes!dpat bawa keter baru Lagi...wakaakak...(^^P)sampai umah dalam kul 10..sb banyak singgah2...makan2 ngan mak..n di sinilah aku bertapak lagi...cuma kali nih aku tak bersorangan...aku ada teman..mak plak tu!!heheheh...

so..itulah alkisahnya....tamat...the end....
(^^P) (^__^) (^^,)

keBaYa dan But..

ini ada sepasang bt..yang terletak dihatcheri kelah...but ni digunakan tiap kali aku bekerja di hatceri..especially bila aku wat kerja basah...tapi, kadang2 aku pakai siper jepun jer...so..kalau dilihat betul2 pada gambar di bawah..korang leh teka tak aku pakai baju apa sebenarnya?

ini adalah sandle heel akuyang kedua kalau tak silap..aku tak banyak sandle heel..n actually aku susah nak beli sndle heel..sb aku nih dah tinggi menunjang(for girls la kan..)so aku kena pk 10 kali b4 aku nak beli heel or sandle..dahla sandle skarang ni kecik2 belaka.atau actually kaki aku yang panjang..hahahaha..(sedakan hati sendir..kuikuikui)heel ni terpaksa aku letak kat tpi waktu aku wat kejer hatcheri...

gambar kat bawah tu..gambar org penat dan kepanasan serta kerimasan akibat wat kejer hatcheri berkebaya tapi memakai but...hahaha...sekali ingat cam lawak..mmg lawak pun..tak pernah di buat org..tapi aku wat..abis tu..takkan nk korbankn heel aku?mahal tu...huhuhuhu(~~_)lagipun lagi mudah pakai but..aku men redah jer air yg bertakung tu....walaupun berkebaya...huhuhuhuhu..dah kalau kejer hatcheri kan,mmg takleh nak pakai lelawa..(ceh budget baju lawa la nih...hehehe)tapi kekadang tu busan pakai suar jer,,,blaus jer...tu yang melaram sket...tapi siksa nak wat kejer...huhuhu..nasib..nasib...


so..tu jerlah nk citer..hahaha(^^P)

Friday, March 27, 2009

mImpi yg memEnaTkan...

lepaS sOlaT Magrib dan mengaJi aku Rasa kepALa aku nih beRat sgt...so, aku aku amIk kepUtusan Untuk tidO jap...seDAR tak seDar, Aku Bukan terTidO seKejap...aKu terTido SamPAI kul12....aKu terBangUn puN seBAb aku TerKejut...Dan Bgn tU daLam KeAdaan Yang berdeBAr2...LaLu aKu angkat Tgn Dan Berdoa...Moga Aku diJAuhkan Dari Segala AP YAng Terjadi dAlam MimpI aku Tadi...laLu AKu BIngKAs BanGUn Dan MenUnaikan SoLat isYak...Hurm...MunGkiN TuhaN nak BangUNkan Aku kot sUpaYA aku BangUN SemAyang....

 

MImPi YAng Mcm2 n Panjang Tu betuL2 memeNAtkan Aku....bIler Bangun tAdi..teraSA saKit SeLuRUh BAdan Aku...Berat SemAcam Jer asa BAdan Dan KepAla Nih..huhuhuhu..HAti Plak AsA seBAk SemAcam....nTAhlah...haTI nI rSA SeBak seMAcam Ni dah 3,4 HAri Aku Asa...RAsa seBAk Yg daTaNg tetIbe Macm Ni seLAlU menUNtut Air MAta Yang taK henTI2 JAtuhNya....Kenapa?ANdai AKu pUNya jawaPAn iTu...anDAi KU TAhu JAwapanNya...

 

tadI tgK enDiNg spaQ...weLL, siNce ANtarA DAtiN soFiera n MelIssa Agak MenYenTuh HAti...Tapi TakDELah sampaI leh MenaNGis KAn...Tapi...aKU meNAngis...AKu MenANgis BersuNgGuh2 samPAi akU berenTi Makan NAsi....tak TAhU keNAPa tErasa sebak yang Amat Sangat...Tetiber ASa hati ni berat Semacam Jer...tak TAhu nak Luah McmNa...TAu2 nanGis...Tgk QIstina clAsh Ngan Fahmi Pun AKu Leh NaNGis...Tgk JulIA menANGis Kena Cerai Pun AKu Leh NAnGIs....Ya AlLAH...nTAH APa la Yang doK bersaRAng DAlam HAti AKu NIh...saMPai Aku RAsa SeSediH iNi....huhuhuhu...

 

aKu Asa.akU bOleh LaGI senYUm Dan KetaWA BIler KAt Opis...Tapi Once Aku BaliK uMAh..RAsa Sebak Di HAti mcm MemUncak2...mCm melUAp2...nTah KenaPA perAsaaN mCm NI memBelenGGU aku...Penat Asa Bawa SekepIng HAti Yg CompLicatED mcm Ni..MCm2 Dalam Rahsia ADa dalam Ni..mCm2 cerIta tercOnteng..terCoret dan TerGuRis Dalam HAti NI...huh...tetIber triNGat Kat KAta2 Dalam SPa Q tadi...

 

"aKu wanITa berkasuT TunIt TIngGi.walauPUn KAmi JAtuh berKALi2...kamI tetAp Akan BAngun, BerjalAN dan BerLAri...Kerana KAsih DAn sayNg yang Ada Dalam HAti..."(gItuLAh lebIH KUrang...dialog die tak baper HAfal..sebAB siBUk nAngis..).....

 

huuu....ntah lA....huhuhuhu...tak larat dah nanGIs sebenarnya..SakIt kepAla bilA Over Cried mcm nih..huhuhuhu....

 

"YA ALLaH..TeTapkan HAtiku...LApaNGkanlAH DAda Ku...TeNANGkn peMikIRan Ku..AGar Aku TiDak TerSAlah MiMIlIh HAlUAn...AGar AKu TidaK GOyah KETIKA BerdEPan UJiAn Mu..Agar Aku Tidak MenGAlah PAda KeleMAHan DAn KekUrangan ku...PAda Mu..Ku BerMOhOn SEgenAP KekUAtan...."

 

...........................................................

Tuesday, March 24, 2009

keNApa AwaK suka sAya?

keNApa AwaK suka sAya?

-saya Suka Tgk AwaK..awak canTIk...

keNApa AwaK suka sAya?

-saya suke tgk awak..awak ni comellah..cute!

keNApa AwaK suka sAya?

-saYa suka sgt Tgk Awak senyum...seNang Hati Saya...lapaNg asa Dada Saya ni bilA awak seNyum...

keNApa AwaK suka sAya?

-saya Suka waT awaK KetaWa..saYa Puas Bila Awak Ketawa sb Saya..

keNApa AwaK suka sAya?

-saya suka Mata awak,..saYa suka Bila awak pandang saYa..sayA suka BiLe awak larIkan Pandangan Awak dari Saya..

keNApa AwaK suka sAya?

- saya suKa dngr suaRa Awak..tak Dg suara awak sari rasa tak lengKap Hidup…

keNApa AwaK suka sAya?

-saYa suka Tgk awak..Apa awak wat…carA awak….saya Suka!!!

keNApa AwaK suka sAya?

-ntahla...yang saya tahu..saya suka awak....

keNApa AwaK suka sAya?

-saya Suka prangai awak yg keanak2kan...degil..dan manJa!!

keNApa AwaK suka sAya?

-saya Suka Awak sb Awak slalU bLur...

keNApa AwaK suka sAya?

-sayA raSA awaK pun SukA saYa Kan?

Penah ke korg suke sesaper?TiPulah KalaU cakaP tak Penah...kenapa?ada ker mcm Sebab2 Diatas?Hurm..aku pUn penah gak TaNya soalan2 Gitu kAlau Ada oRg Cakap sUka kat Aku...Rasa soNOk Biler TanYa mcm Tu..LebIH menYeronokKan Biler JawaPAn tu UmpamA meMuji Kita!!maU tak TeraNgkat...hahahaa....cuba Korg BayangKan Kalau Korang Tnya Sm1soalan ” keNApa AwaK suka sAya?” n org TU jawab ”seBB awakNI jaHat..MuluT lazer.n so on..n so n...”hah!mau TerGolek Kat Situ..buKan Stakat asa Terkejut...aku Rasa mau malu kaT diri Sediri Pastu...tapi..Bleh Gak Korang Nak wat mcm Nihkan Org yanG bdget diri Die best...skalI skala Kena Gak Ajor..heheheh...

aPAPun reason Korang MenyUkai seseoRang..JaNganlah BeRhenTI menYUkaiNya Tanpa sebab Yg mUnasaBah..

sUka Tak SemesTInya Sayang...SayaNg tak SemesTInYA CinTA...

Tapi Bila Dah menYIntai...saYang Dan Suka pAsti SalinG bertaU erAt...

Sunday, March 22, 2009

aGronite dah TUkar??


aku Penah Tulis Post pasal Dinner "agronite"dulu.hurm..ap erk tajuk post aku tuh...owh.."sebuah kIsah Klasik"..dalam post aku tuh aku cerita  semua ke"grand" nan malam2 agronite....yg sgtla kitorg banggakan sebagai ahli "integra"..satu2 nya kelab untuk dak2 akuakultur...so..nak dijadikan cerita post aku kali nih....alkisahnya...

petang rabu..adala sorg adik junior yg tak kenal senior ni datang menegur aku kat meja opis aku.."akak,akak..akak ni ke yang nak pergi dinner kitorg tue??" aku pandang muka budak tu n ketawa.."mak aih..sedapnya soalan...akak yang nak pergi?"pastu adalah scene ejek mengejek dan gelak ketawa yang hairi pun joint jgak..ntah apa2 la budak tu..adaker tanya aku mcm tu..aku takdelah beriya sgt nak gi..dah bebudak opis aku ni ajak..aku cakaplah.."yati tak dapat kad pun..taknaklah pergi.." aku tak tahulah hamba Allah mana yg hantar msg kat budak junior yg lurus bendul tu sehingga aku di soal sebgitu rupa...so...berbekalkan duit RM50 aku bayar untuk dinner tu...(actually aku tak bayar pun lagi ..tapi sb en halim dah bayar kan dulu...huhuhu..kenalah bayar balik gak kan...huhuhuhu..dah bayar..kenalah pergi kan?kan?kan?)

dalam kul7lebih, aku dijemput ngan pajero hijau milik hafiz hosmate hairi (aku agak jer)....lepas amik anuar n halim kami bertolak ke dinner tu kat permai inn...actually ni lah frs time aku kuar sengsorang ngan bebudak nih...hahahah..janggal tu tak payah nak kata r kan..4jejaka yg boleh tahan segaknya, aku sorg gadis ayu...Cewah!!!dan lagi perasan tuh!!!hahaha(^__^) aku pun tak tahu nak sembang apa ngan bebudak ni time dalam keter tuh...kitorg sampai tu  majlis dah pun bermula sebaik saje wak masuk kedewan.....yg peliknya..kami ni VIP..tapi...tak dilayan sebagai VIP..ada ker kitorg kena daftar gak cam bebudak nih...lagi satu,majlis bermula tanpa kami...pelik tak?pelik tak?sedangkan kitorg sampai bersama wak..VVIP malam tu...

masuk2 dalam dewan tu aku tgk cumer ada beberapa kerat jer manusia kat dalam tuh..tetiber hati aku tertanya sndiri.."ni majlis makan malam ker, kenduri kesyukuran?.."lame"giler..."malahan kami tak disambut seperti VIP...pelik..pelik..the only VVIP yg datg hayalah En Masduki a.k.a "wak" yang kitorg dah lama kenal....ucapan yg panjang dari pengarah program n presiden integra amat memboringkan aku..sebijik mcm peraih undi  gamaknyer...malahan atucara majlis langsung tak tersusun...student final year mula dtg jam 9...so...apa jenis protokol mcm tu?mujurlah ucapan wak yg panjang tapi kelakar tu memeriahkan sedikit majlis itu...dgn takde tentatif teratur..yang ada hanyalah senarai program yang diprint pada kertas A4dan diberikan hanya pada wak...ish..ish..ish...

apa yang menyedihkan aku lagi is...bebudak ni, sesuka hati jer menukar nama "agronite tu kepada "annual Grand Dinner"..please lah...integra punya nama dinner tersendiri yg dah dipikirkan oleh para senior yang bertauliah...sesuka hati dorg jer nak tukar..dah la tu.men blasah jer cakap yg dinner tu adalah untuk kali ke4...sedangkan tu dah kali ke tujuh...ish..ish..aku sebagai mantan presiden mmg bengkek giler jer asa...cam nak cekik2 jer junior2 nih...geram gok sposeng...aku rasa dorg langsung tak tahu etika2 protokol mengadakan dinner...siriusly aku rasa dinner mlm tadi umpama kenduri kawen yang tak tersusun langsung acara nya....pening aku....hanya persembahan dari pelajar tahun1 yang menceriakan sekejap majlis malam tadi...yang lelain..mintak maaf utuk aku katakan di sini..mmg hampeh!!!!langsung tak best..dorg telah menjadikan "agronite" itu sesuatu mimpi ngeri buat aku...."agronite" yang  para senior dan generasi aku serta seterusnya sehinggalah sebelum yang ni adalah kenangan malam terindah yang meraikan para final yaer dan setiap org yang hadir pada malam tu...tapi malam tadi..aku rasa pengarah program tu syok sendiri...presiden plak mcm tak tahu apa2...dan ajk?ajk langsung tak menunjukkan kerjasama dan mengetahui cara betul mengadakan "agronite"....

sgt menyedihkan...betul2 menyedhkan..."agronite" dah jadi mcm kenduri biasa jer....ish..ish.ish..apala nak jadi ngan para2 junior nih....alam yg sepatutnya menjadi kenangan terindah pada aku hanyalah mcm malm2 biasa keluar lepak2 ngan member..tu jer lah...dahlah makan pun tak seberapa..ish..ish..ish..mmg kitorg kutuk cukup2 dalam keter pas dinner...huhuhu..apalah nak jadi ngan "INTEGRA" dan "AGRONITE",,,,adakah semuanya hanya akan berkubur begtu sajer...sedih lah plak...

so,inilah jejaka2 segak yang aku maksud kan tadi..segak kan?segakkan?kuikuikui(^^P)

ni..nak kata boria..tak juga...kumpulan nasyid..tak juga...tapi kenapa 3org jejaka nih pakai baju sama tema?hihihiks...

sebelum balik tu...aku ajak dak2 ni amik gambar...sajer..simpan kenangan gi "kenduri" integra nih...

ceRita BaLiK kamPung

minGgu lepas aku Balik Kmpung..cuTi HujuNg mInggu n dapat mc sari dari DOktr lagi..hari Tu b4 blk aku jumpa dktor lagi sb pinngang Yg sakit nih...dktr kata kalau tak ok gak dalam Minggu depan, kitawat x-rAy..cuak gak aKu..tapi..hari ni asa cam ok jerk..im recovered littl eby little kot..hehehe..

balik kmpung hri tu..mak ajak pi pasar tani..mmg dah lama tak gi pasar Tani..dedulu..slalu bawa mak gi Pasar tani ngan moto honda tue..tapi motor tu dah Takde...pepagi Lagi mak ah kejut aku bgn..siap tarik2 kaki lagi sebb aku taknak bgn..tapi akhirnya aku bGn gak biler mak dah tutUp kipas..panas tuh!!!so..sesiap jer mandi, panaskan injin wira mak..n go go go to pasar tani..pergh.memula jejak kaki kat pasar tani, pening aku ngan bau2an yg mengancam tuh..melihat org yang berasak2 pun aku dah mcm2 nak pitam...tapi..ikut jerlah mana mak pegi..tukang angkut barang...aku tgk org yang kat pasar tani nih ada yg melawa mcm nak gi dinner grand pun ada..ada yg dtg ngan muka tak mandi..n memacam lagi...mention pasl tak mandi nikan..aku asa aku nak pitam bile ada jer mamat2 yg lalu depan aku,berdiri sebelah aku sambil menunjukkan gigi dorg yg boleh tahan lah...tapi bau...perrgh!!!!dasat..dasat...."agak2 r bro..mandi lah dulu kot yer pun nak dtg sini..."aku mmg tak tau nak wat muker mcmna..last2 aku tunduk jer...sedikit demi sedikit aku melangkah jauh...tunggu mak pilih sayur kat side lain...tu belum masuk yg lalu2 sebelah aku lagi..mmg mcm2 bau r...mak siap tanya aku lagi.."ni apasal ni muke pucat?" aku senyum tawar jer kat mak..malas nak cakap...biasalah "morning moody" kan...abis mak memborong kt pasar tani,cecepat aku ajak mak balik...hahaha...meninggalkan bau2an yg membuatkan aku mcm nak pitam...huhuhu

sepanjang aku balik dua hari nih..mak masak lauk kegemaran aku...hari jumat mak masak betik goreng cili api...fuhh..sedap giler lauk tu...pedas2 manis..tapi berair gak hidung aku makan lauk tu..even mak masak lauk ikan masak lemak kuning..aku tak sentuh sikit pun lauk tu..aku lantak lauk betik tu ngan ikan kering jer..mmg sedap tak terkATA...mak dah paham sgt ngan aku..kalau ada lauk tu mmg aku tak pandang lauk lain...oh..petang tu along balik ngn husband die...die tayanhkan perut die yg dah 4bulan tuh..aku cakap ngan along selagi perut die tak keras..aku takde feel nak pegang!!!hahaha..last2 die sekej aku..huhuhu..slalu kena sekeh ngan die...(~~_) petang tu along, aku n mak kuar jejalan ngan persona SE mak yang baru...mak nak berlatih bawa keter auTo..sb aku bakal melarikan wira mak dalam masa seminggu..heheheh...gi kedai kain...along nak shoPPing...tapi lama2 aku nantOk tgk kain..beli walls BlackfoRest,layan jer kat luar kedai..hahahah(^^P)

sabtu..kena balik ganu..huh..takde mud langsung nak balik sebernanya...tapi have too...kena kejer beb...mak masak lauk kegemaran aku lagi...ulam pucuk ubi n air asam...pergh!!!!!berair mulut....even mak masak lauk lemak labu(along ngidam)..aku tak pandg langsung lauk tu...aku layan pucuk ubi ngan sambal asam tu jer..mak aku geleng kepala tgk aku mkan bersemangat mcm tu...maklumlah...mak kata aku ni kurus sgt..makan pun dah tak mcm dulu...hahaha...apalagi..makanlah aku sepuas hatinya..walaupun takdelh byk sgt pun...hehehe...mak siap bekalkan aku ulam n sambal asam tu...kata mak.."hah,ni bawa balik..kang takyah masak...masak nasi jer..."aku sengeh2...

balik smalam petang,,hujan lebat giler sepnjang jalan...sampai aku tak nampak jalan n kereta depan..kalau dorg tak buka lampu...mmg aku asa aku dah cium bontt keter dorg tu ngan wira mak aku nih...huhuhu..sampai umah sewa dalam kul6 lebih2...malam tu ada dinner...Dinner?ceh..tunggu coming post pasal dinner tu...(^_~)



Sunday, March 15, 2009

aKu dPt mC????

dAh laMA rSanYA aKu tak mc...biler Last Aku Mc Pun aKu TAk Tahu...uSuAlly BIler Aku SakiT or DeMM..aku Tetp dtG keJer..waLAupun Aku BUkanlah Pekerja CemerlaNg harPan Bangsa Dan Negara...Tapi AKu cuBA menJadi Yg terbaIK uNtuk Diri sendiri...eveN...Jasa DAn Budi Ku TAk Di keNAng...huhuhuh..ceRita SediH la Plak...(~~_)


hari Ni dalamKul baper erk..hurm..tak ingatlah plak...Aku gi pUsat kesihatan umT..setelahHampir 15miNIt menunGgu..baru Sampai Giliran Aku..kecoh betul bebudak ni..aku asa time aku jadi Student lu pun aku Tak Kecoh gitu.hahahaha...so..dengan perlahan2 aku MasuK la biLik dr. tu...

doktor:ok..sakit Apa?
aku: hurm..saya asa PinggAng saya TerseliUh r doktor...takLeh nak Tunduk Langsung nIh...jalan Pun cam Org pregNat 9Bulan!!!
doktor:gelak!(huh..aku wat lawak ler?)hurm..ada JAtuh Ker?
aku:takde lak Dr...saya jadi gini Pas sayA basuh tangki Kat hatcheri...
dokTor:awak baush sorg ker?takde org toLonG ke?beSar mana TAngki Tu?
aku:takdelah dr..saya sorg jer..huRm..besar Mana Erk...dalam 7kaki dalamx10kaki x 5kaki kot...aku sengeh kat doktor tu...
doktor:ok..bagi saya cek blakang awak jap..(doktor tu ketuk belakang aku..memula kana.pastu kiri..n tany aaku sakit ke tak...)
aku:rasanya mcm tak sakit kot doktor..hehehe...
doktor: ada amik ap2 ubat b4 this?
aku:takdelah doktor..eh..jap..ada2...panadol untuk joint tu..
doktor:ok2..saya bagi awak ubat nih,awak makan k...selepas makan...n ubat sapu..jgn urut tau..sapu jer...
aku:ok doktor...
doktor:abis awak kejer ke arini?tak sakit ker?
aku:ha a doktor...tak dapt mc lagi..hehehe..kalau doktor nak bagi mc pun ok gak...saya ni kalau nak ikutkan..nak jalan pun saya asa tak larat nak bawa...huhuhu
doktor:ok..saya bagi awak mc dua hari...rehat jer kat umah..jgn wat kejer berat2 lagi....jgn paksa diri tu sgt k...banyakkan berehat..
aku:tersengih2 dapat mc dua hari...kuikuikui...ok doktor, mekasih...
doktor:ok..ingat pesan saya..jangn paksa diri wat kejer...

so...aku pun mintaklah wahidah anta aku balik umah..sb aku takde keter..keter aku pun ngah sakit n masuk wad..ntah baper lma pun aku tak tahu..huhuhuhu....patah kaki asa takd eketer..gi kejer pagi tadi pun jalan kaki dalam2 sakit nih...huhuhuhu..seb baik ada wahidah untuk aku mintak tolong hantar pi klinik n balik umah...so..disinilah aku berehat kat umah...tetiber rindunya kat mak!!!!!!!!!!!!!!!!!!huuuuu......

(aku asa aku patut cuba tulis skrip dramalah...sebab aku suka sgt tulis balik dialog dlm blog nih...penceritaan melalui dialog...hahaha...boleh cuba..boleh cuba...)

Friday, March 13, 2009

>>>dR. oh dR<<<

pagi nih aku ke hatcheri cam biasa..dR. abOl dah Sampai Lu darI aku...hurm..cAm biasA..akU wat La apa Yg PatuT...die tanYa aku sorG jer Ker?aku Ckap, Jap LAgi ShafIq DtG..pastU,EeN pUn samPI...Dr. ngaN eeN siBUk nak PasanG filTer kat TangKi Koi.aku Plak sIbUk dok Tukar Air as UsuaL...pastu Dr. cari PisaU nak PotoNg paIp..aku Pun Tlg Cari..ada PisaU iJau..dalam Tool BoX..tapi MatA pIsaU dah Karat..aku carI mAta Pisau baru..aDA!!!akU cUba Tukar2 maTA pisaU tu Tai Tak bOleh..sb TerseKat...aKu bagI dR..dah Die doK senGIh2 Tgk Aku wAt taK jadi...Ngah2 Die TariK matA PisaU tU...maTA pIsAu tU makan TapaK tGn die...PanjaNg tol maTa PisaU tU hiRis tgn Die..MemNacuT2 darH kuar..aku Dah Cuak!!!tapi..Tapi...dalam Cuak2 Aku...Upa2Nya dR. laGi CuaK darI akU..die Ke HulU ke HilIr Ngan Darah MeMancUt2 Tu..aKu Bagi Di eTisu..mErah N basAh Tisu Tu nGan Darah Die..rUpa2Nya die Cari MinYak gaMt kat Tgh2 HatcheRi tu?mana Ada!!!!biLer Die Dah ke HulU ke HIlIr tU..aku teTiber...tEtiber Tak Tahan Nak gelK...mau Tak Nyer...die Tu da LakeCik Jer...BUlaT plak Tu...cOmel BeTul!!!!!kuikuikuikui....aKu Ajak Die Pi kLiNIk..aKu Drive Lah MyV Auto die Tuh...tapi aKu tetP tak Boleh BerHenTi gelak Tgk geLagat Die...comel!!!!!!

eeN dah KomPIus Tgk Aku Gelak...wakTu kItorg tguu dR. dapat Rawatan Tuh..aku CkPlah..."Bukan Sajer naK gelak Een...Yati lagi cUak Tgk tGn die..tapi Biler Die kelam Kabut KeHulu Ke hiLir carI miNyak Gamat tu...die namPak Comel sgt!!!dah la pendek, kecik , BulaT palk Tu...hahahahha...Comel BetUl!!!!!"een sama2 geLak biler IngaT balik geLagat die Tu...mmG coMeln Kelakarlah dR. tu....

dR. menerIma tiga JahiTan kat Tapak Tgn dIe..Seb Baik tak TerkeNA nadi...sEbb Ada jam Tgn Die ...kaLaU tak?habIslah..Habislah..Tapi biler Ingat2 balIk,coMel BetUl mukA dR. Time Cuak Tu...kuikuikuikui...dR. Oh Dr....

pas Kuar Tu die SeMpat Lagi melawK Ngan KitoRg..kalAu die Pngsan Tadi mcmNa?aku Jawab Lah "keNalah Cari Keter SorOng...ToLak Dr. Kat Keter?" dR. Kata: "KamU Larat ke Nak ANgkat saya NIh?ke Kamu men Tolak2 saya PAkai Kaki Jer NIh!!!"..siap Ngan Gaya2 Die lagi!!!!wakakakak...comel beTul!!!!last2 kami Gelak Ramai2!!!!!

DalaM Keter Tu..aku Ckap Kat Dr.;"dR. Kena Pantang Tu dR.nanTi lamBat Baik..n Gatal2..." dR. kata: "hUrm Kena Makan AnggUr Jer Nih..aNggur LAk tak maIn la Yg pasaR malam PuNya..nak Yg ImpOrt tu..."eeN Plak jawAb "yati dgr Tak Tu...die dah mIntak Tu..."aku Gelak Jer...n aku Cakap..."eh..YatI tak Dengar Paper..."kami gelak lagi...aku cakaP Ngan dR..."rUgIlah dR. Kena Tgn Kiri...KalaU tak MakN berSuap la dR....hehehe" "hah..carilaH kaIn pemBalUt lagI satu...BalUt Tgn Saya yg Lagi Satu Nih..hahaha"katA dR...ceh...leh Tahan Gak dR. Nih...

sO..IniLah Post Aku Khas UntUK Assoc. Prof. Dr. Abol ku tersaYang....wakakakaka(^^P) seMoga Dr. cePAt2 semBuh yeRk..(^__^)


Thursday, March 12, 2009

waNItA?dan?TuDUNg?

pagi2 Ni aku TerDengar bebudak Opis Aku yg Bhgn ManageMent Ni dok Tgk2 bajU mas(s/U) pengarah..yup, Aku Admit yg Baju Die mmG canTIk!!warna Oren CampuR pInk n Merah..warne Favourite Tuh!!!hehehe...so..dorg Ni doK mengOmel2...

"hurm,,kaLo mas Pakai tuDunG kaler PinK lagI menYerlah Baju Mas.."
"ha a..KalaU Kak Mas pakai Yg Warna Merah Kat BawAh Tu Pun canTik Gak!!"
n,so on..so on....

heh..Wanita Dan TuduNg mmG tak Dapat Di pIsahkan...(taPi unTuk mereKa yg BertUduNg jer lahKan..)betul Tak?Betul Tak?usuaLLy, wanita nak KeliHatan Cantik..walaU sesImple mana Pun seseoRg wanita Itu..mmG iniLah kenyataaN nYa..Kalau Boleh.nak Pakai Tudung yang palIng MatchiNg nGan Baju Dorg..kalaU baju Biru, Nak gak tudung Biru...kalau baju Pink,Nak Gak TuduNg PinK...ish...ish..tak Cakap Kat Org Lain..aku PUn leBih Kurang Jerk..kuikuikui

maK aku PunYa KolekSi TuduNg, Aku asa Dah Boleh Buka Kedai TuduNg Dah...samPai Tak TerLarat Aku menEngok Nya!!!heheheh...aku PLak?Hurm..aku Baru Jer Nak Try2 menGumpuL tudung...Tapi UsuallY aku akN BelI baJU yanG Aku Dah Ada TuduNgnya...seNAnG sket Nak Pakai...Time DeDulu..aku Cume Ada bebeRapa Helai TuduNg jer Aku asa..kaler?HItam, PuTih, Krim..seNag nak Miss n Match...!!!(^_^)sKang Jer dah Ke Depan Sket..

duLu tUduNg mahal Tao..piKir SepuLoh Kali Nak Beli!lagiLah Kalau Time Student lu...asa Syg Jer DuiT pTpTn nak Wat beLi tuduNg..kalaU beLi makanaN kenyang sKet!kuiKUikui..Sb tu Aku beRisi tIme BlajoRlu!!makN ItU penTing!!wakakaka..skanG TuduNg muRah..lagi Lah Kat tenGganu NIh..Aku SenDiri PeliK kenapa TuduNg mUrah Kat SiNi?????so,niLa masanYa nak KumpUl Tudung bebaNyaK!cumerNya, TuduNg ni bUkan Tahan Lama sgt Pun sebenarnya..tempat Kiter CucUk piN tu mudah Rosak..lagIlah Men Ngan TuduNg bawal nIh..n akU yg JeNis ganeh Nih..hihihiks....wanita dan tUdung Mmg SinoNim..

Mr.Nice Guy Penah Tya aku "kenapa peremPuan NI kalau pakai tudung Nak matching jer?kalau boleh sampi ke kasut ngan handbag nak sama kaler?"aku cakap kat die...

"mestilah..dah Org Tgk..kanG kalau Pakai Baju Merah Tudung Hijau,suar kUning, kata giLer plaK!caM org kamPunglah..takde TasTe la...kalau Awak, awak ske ke Tgk makwe awak pakai TuduNg n Baju Tak Match Langsung (giTu la Lebih Kurang aKu Jawab...heheheh)"

so..selamaTlah MematChiNg kan TuduNg dan Pakaian Anda Sewajarnya..ok?heee(^__^)

Wednesday, March 11, 2009

bUkan NIatKu..

aku mmg takde nIat pun Nak Benci Die ke Apa...mmG Takde Pun..Wat per laH Aku nak Benci2 Org Nikan..akU pun BUkan PerfecT sgT pun..Bukan Bagus Sgt Pun...tapi..Nak Nak wat Mcmana Erk?mmg Aku Benci Die..benCi giLer Kat Die!!!samapi TgK muKa die Pun boLeh down kAn mood Aku....apa nih!!!!!!tak Baik Nyer Ada PerasaaN Mcm Ni....tak baik!!!!!!!!!!!!!!!!huhuhuhu

mmg Aku aKu takde niat pun Nak benci Die..MMg takde...bebudak yg Tahu nIh slalu Ckp.."mUng Jgn Dok Beci Ngak Tie...kang MuNg suker Kang paYOh pUlok!!" aku buKan nak Ckap ngan Penuh KonfideNt Ke Apa kan...tapi..Once Aku dah Taksuka..Dah benci samPai Mcm NI..sampI biler2lah mmg aku BlackList Terus Org mcm nIH!!!!bencinYa membUak2 tak TenTu pasAl....aku Mgkin bOleh BerpUra2 yG aku takde Paper kan..Boleh Jer Nak wat sluMber...but,,,for the tiMe being.......I CanT!!!!!i JuSt Cant!!!!cause I hate hiM The Most!!!Dgr nama Die jer Dah raSa menGGelegak Darah NIh!!!!huuhuhu....

Bukan NIat Aku PUn.....

Sunday, March 8, 2009

a day Trip.....

0830:bertOLak DarI uMah (Tanah MeRAh) Ke Kuala TenGganu..untuk mjlis kawen "SemUt" rakan seKerjA aku..Tapi Tak Boleh NAk UPlOad gambar...Sb Gambar Ngan Kakzan...AKU Ter Lupa NAk Bawa KAmera..Huhhuhu...

- sepanJaNg perJalanan..aku boRing>..sebab Aku BarU jer dTg dari teNgganu peTang sebelUmnya..mmG bosan giler bIler MelaLui Jalan Yg Sma dUa hari BerTurut...PerjalNan Selama Dua Jam Terasa Begitu Panjang>....

- sampai di Area Pasir PuTih...hUrm,Ada saTu tekSi waja 1.6 melUncur Laju melepAsi kereta aku..fuh..berdeSup Gak asa..well..akU drive slumbeR jer..then Jumpa Lagi..teksi Tu Agak Slow..so, aku Potong n peCut 100km/h...Jalan Kosong, so sedapla MemeCut kan...tetiber, Dai siDe mIrror, teksi tadi mengEjar aku...eh..pehal Teksi nIh...dari 100km/h aku tekaN pedal MinYak..teksi Tadi mencucuk beLakaNg kereTa aku.."ceh, Kurang aJar PunYa teksi>>>" aku tekan Brek...Perlahankan KereTa Aku..hah!nak Sgt IkuT rapat!Teksi TAdi memoTong AKu..akU biArkan...samPAi Di simpang KelUAr Dari MachNg n Pasir puTih,aku PotoNg balIK tekSi tu...n, agaiN die wat Lagi..adaLa dalam 4 Kali kami saling MemOtonG...akhIrnYa aku aMik simPang GuntuNg..Ntah Paper Driver Teksi Tuh..pada Aku..ItU "pemANdu Bodoh!"

-saMpai Di TenGGanu, TerUs Ke Umah "seMut'..tema Warna?OreN...so NIce n CheerFull...PelamIn die,Fuhh...ala2 Taman tU...hantaRan?Cute Sgt...sweet sgt....

- pas Tgk PenGnatin, Time Tu Isi PewUt!!amIk ni BeriYa Tapi Tadelah Banyak..serba seDikIt..tapi..tak tau nape..baru 3,4 suap..TekK aku Kembang seh!!!seDangakN Lapo Gaban Nih!!!huhuhu...nGah2 memaksa Diri UntuK makan, Ternapak Heratbreaker Dari Jauh...n sbelah Die..ALamK!!Mr. F...apa Nak Buat Nih..dah Cuak SbenarNya....so..Aku Tak Angkat muKa Pun...cUak, segan..sUmer ada...huhuhu

- balki Umah UntUk smaYang zoHor sblM bertolak Balik KelNTan smula...skaLi terTido samPaI Kul 2!!beStNya TiDO...msg HeartBreakEr..ajak Die,n Mr.F n Mr.Utara Kuar MiNum b$ aku BaliK keLantan...memula nak Gi banDo..skaLi Its End Up at The BeAcH!!huhuhu..aku Dah Lo Lapo...huhuhu..Dalm 530, aku Balik...

-apa Yg MenGGemBIrakan Aku Hari Ni?
1-daPat Tgk semUt Kawen..hehehe
2-Dapat Pakai Baju Baru..kihkih...
3-juMpa HeartbReakEr..
4-berDepan Ngan Mr.F....
5-seleSai MasAlah Aku...

-ApA Yg MenyeDiHkan Aku?
>>"die" Busy sgT..KalO Aku Tak Msg..MmG taKKan DapT saTu Msg PuN daRi Die...


so...the end of the STory

Friday, March 6, 2009

.....TiaDa Yg Sama......


"sedangkan Pantai Lagi Berubah...inikan Pula Hati Manusia...."

hurm..betulkan...?haTi manusia ni Lah Yg Paling Bayk perubahan dan tErlalu sukar UnTUk diteTapkan Pada Satu PeganGan....antara Sedar dan Tidak..kiTa selalu berubah..senantiasa Berubah.....aKu Katakan Ini Pada Diri Aku SenDiri ...dan MenUJukannyA khas UnTUk Diri akU senDiri......

HarI Ini aku Rasa Aku Mengenali die..eSOk belum Tentu Org Yg Aku kenal Tu akan TetAp saMa seperTi Yang SebeLUmnYA....Itu lah HAkiKAt KehiDupan Yg Selalu Wat AKu TertaNya2.....

PErSahabATAn YAng di BIna Juga Akan BerUBah..keRana iNSan BeruBah....mengIkuT MAsa Dan KeadaAN SekelIlIngnYa...Kadang2..aku SedIh Dengan PeruBahan Ini....aKu benCi Dengan PeruBahaN Ini..NamUN aku Tak MAmpu MenGubahnya dan Aku Tak MAMpu unTuk MengheNtikannYa....KeRana Setiap Org Punya HAlUan masINg2...KAN?TApi Mengapa PerSaHabAtan LAma DiaBAikan..DiLUpakan Dan DiGurIs DeNGan BegiTU keJam...Hanya KerNA pUnYA peSahabaTAn Baru?kenaPA?....ANDAi Aku PunYA jAwapAn....

Kita seBagai ManuSia Selalu MemEntiNgkan DirI sendiRi Kan?aku Tak Kta org Lain..Aku Kata DiRi Aku sendirI...aku KadaNG2 Rasa AKu NI Jahat Sgt...Tapi...kdg2 Bila Di Lihat ManuSia DiseKelILing Ku, Ada Yg LebIH jahAT!!!meMbUAtkan AKu teRsEdar sekEtIka DiMAna KAki ku BerPIjak....aKu Di DunIA NYata Yg PenuH KeKjaman,dan KepUra-PUraAn....ya!aku Di DuNIa NYata Yg PenUH kekeJAMan MANUSIa.....dan Aku perLu HAdapi KenyatAAnnYa...

Tak SeMUa yG kiTA iNGinKAn Akan MenJadi MiLIk kITa.....TAk Semuanya yAng Kita BeNCi Akan MenJauHI kiTA.......Aku HArus BeruSaha unTUk menJadi Manusia Yg Kuat UntUk BertahaN di Dunia Ini..Atau aKu bakAL TeWas Dalam PerJuangaN dan PepERangan Ini...keranA aku Hidup dIkalANGAN mereka Yang BerGElar "MaNUsIa.."...

grOup LongKang?

gaYa OrG Yg Tak Berapa PandaI Main...


ceh..tgk scoRe BoARd..konon terre r tuh..kuikuikui


sajer2 bergambo ngan dak2 opis..
ngan KakZan..hehehe

aku ni mmg "nakal" sket..oRg Dok RasMI KelAb,aKU Dok Wat Dajal Kat Org..hahahah!

hah!!!nilah GroUp LoNgkang Kalau Korang Nak TaO!!KitOrg Group yg berJaya MeMenaNgi TemPat TerAkhir dalamTournamenT Nih!!!wakakaka..saper Nak Cabar Kitorg?SilaKan!!silakaN!!!(aku Sendiri Pelik,Halim Yg Paling Terre antara Kitrg TuRUt MenJadi PemInat Setia si LoNgKang..MmG AjaIb R!!!!!)heheheh

Gambar beramAi2 Setelah Selesai PembahGian HadIAh Dan Juga PerasMIan Kelab "AQUATROOPERS" kelab Staff kat Institut Aku KejEr nih..hehehe..majulaH kIta UnTUk Diri Sendiri, AGama, BangsA dan Negara!!!! Gambatek!!!!


Tamatlah Post aKu Yang Ke sekIan KalinYa...hehehe(^__^)

Thursday, March 5, 2009

omak..oh..mak..

hari ni bersemangat nih aku balik awal..walaupun tak berapa awal aku sampai umah,tapi aku bersemangat sgt.setelah sekian lama aku bertapa kat hatcheri tuh,akhirnya aku amik keputusan untuk break jap dalam pertapaan yg pnjang tuh..dgn penuh bersemangat juga aku dah packing2 baju,kemas itu ini,mandi n smayang...simpan semua barg nak bawa balik dalam keter...hurm...


aku hidupkan injn keter...tepon mak..mak tak angkat..dah nek kematu jari jemari aku menekan "call" nih..kali ke-6,aku tepon abah...tiga kali Call pun tak dapat..akhirnya aku undrkan kereta...abah call!!!

abah:nape ngah?
aku : nape angah kol umah ta dapat bah..mana mak?
abah: kuikuikui..abah ngan mak kat kmpunglah...(batu pahat johor..)
aku:hah?kampung?wargh!!!!!!!!!!!!!!(aku menjerit sekuat hati..lantaklah abah nak marah pun...) org nak balik nih...huhuhu..kenapa abah tak cakap abah balik kmpung....
...abah hulur tepon kat mak..smbil gelak plak tuh!ceh...
mak:hah?naper nak balik tak cakp awal2..aritu time mak dtg kata tak boleh balik?
aku:huhuhuh...mak ni..naper balik kmpg tak ckp...org dah siap packing2..dah siap undur keter nak bertlak dah nih...
mak:gelak!!!!!tula..rajin sgt tepon mak...(mak gelak lagi...)
aku:dah merah mata nih..cedih!!!!!!!sob..sob..sob...(~~_)
mak:hah, dah2..balik esok jer lah..mak abah pun balik esok...lusa abah kena masuk operasi..balik pepetang sket eh...tak pun mak singah tengganu lu..nanti kita konvoi sesama...
aku:huhuhuhu..mak slalu gitu..patahkan smangat org nak balik..dah la org dah tepu dok kat tengganu nih...huhuhuhu...(mata dah basah..)
mak:gelak lagi...tula,..lain ali tepon awal2 kalau nak balik...dah2...sok jer balik eh..
aku:yela..yelar...huhuhu...

so.inilah yang terjadi pada aku di petang khamis yg redup nih...so,malam nih,,kesorangan lagi lah aku di rumah sewa nih...huhuhuhu..


omak oh omak....(^^P)

Wednesday, March 4, 2009

??wEb dEsiGner???

aku ker?betul ker aku?aku internet pun tak berapa pandai..nak jadi web designer?kejer giler nih!!pertapaan kat hatcheri pun tak tamat lagi..nak tambah kejr baru?bio betul cik nurul oiiii!!!!

huhuhuhu...itu lah yang telh menimpa aku....itulah yg telah dijatuhkan ke bahu aku...sebabnyer?sebab ada makhluk tuhan ni tak menjalankan tugas die sendiri...n sebab ada sorg lagi makhluk tuhan ni yg membakar2 dan mengata aku kat prof yg aku ni tak wat kejer langsung...dok rileks jer kat opis...huhuhuhu.....so..antara terpaksa dan rela hati aku memikul tanggungjawab nih...antara nak dan taknak...aku lah...web designer akuatrop....wargh!!!!!!!!!!!!!!!!

frankly n truely..aku mmg rabun IT sket...bab jaringan2 nih mmg aku tak reti...nak wat blog ni pun aku blajar slow2...inikan plak nak design web..untuk institut aku plak tu...bukan sorg dua yg akan tgk..bukan local people je yg akan browse....huhuhuhu...sakit jiwa aku memikirkannya....jadi sakit hati pun ada juga....

aku disuruh blajar tntang program web design.."dream weaver" tapi biler akunak dload program tu, kena bayar lah..kena itu lah...inilah...aku dah pening2 kekura kat situ..last2 aku rujuk kat keluang man gak..sebb die terre bab2 nih...so..dgn seng hati die ajar aku satu2..siap bagi aku satu prgram web design nih..tapi aku tetap pening2 kekura sampai asanya mcm nak jadi ninja turtle jerk!!!semua yang die ajar tak masuk pun dalam kepala otak aku yg kecik dan dah tepu nih...huhuhuhu...sian die, penat die terang..aku terkebil2 tgk die sambil tahan nantok tahap gaban...

so..sekarang nih aku masih lagi merangkak belajar bab edit web nih..mmg bebengong gak aku nak paham setiap fungsi button nih...dah la takleh copy paste sesuka hati aku kan..tak pasal2 kena wat baru..salin satu2...penat tuh!!dahlah penat hatcheri tak hilang2...penat memerah otak plak bertambah2 memenatkan aku..penat..penat....aku ngadap laptop aku nih mcm nak terkeluar dah bijik mata aku nih...kalau leh cabut, mmg aku cabut, aku rendam dalam ais..bio sejuk sket mata aku nih...huhuhuhu

aku tak tahulah prof akan suka ke tak ngan design yg aku wat nih...aku takut gak kalau kena reject n start over frm the very begining...mmg giler lah jiwa dan raga aku pasni!!!!huhuhuhu...

"ya Allah..tabahkan hati ku..kautakan semangat ku....padaMu ku bermohon pertolongan...."

peRtApaan Yg PanjanG

rindunyer kat blog aku nih..rindu serindu rindu nyerk!!!!uhuhuhu..(~~_) tapi nak wat mcmna syg..kita tak punyamasa untuk bersama...masa terlalu mencemburui kita untuk bersama dan berkongsi bait2 cita...(ceeewah!!!!!!poyo giler ayat!!!!!)hehehehe..nak wat ganer kan..dah bz sgt..smpai nak buka blog pun tak sempat....(~~p)
nk cerita pasl ikan sakit lagi ker?hurm..taknaklah..naklah...ok2...osom la.."lat ta lilat tali tamplom!!"(^^p) hurm..my fishes are getting better i guess...for now belum ada lagi yg tergolek...luka2 d badan pun looks like getting ok kot..walaupun masih ada kesan2 putih kat badan ikan2 tu...ingat nak tukar air la esok...hurm...oh ye..dr. abol ada amik sorg dak spm untuk bantu aku wat2 kejer hatcheri..anak pk jaafar, driver FASM..nama dak tu kimi, ngah tgu result spm n panggilan matrik..kurus tinggi budk tu...membntu?hurm...ada die membantu la juga...walaupun mcm pahat yg perlu di tukul baru bergerak..almaklumlah...dak spm kan..mana lah dorg tau....(tp, prof slalu ckp, kejer2 yg kitorg wat skarang nih, dak spm pun leh wat..pelik aku...)aku mmg leh arah2 die, uh die wat itu ini..tapi aku kena ada kat situ juga...sb die pun tak tahu pape...so..pendek kata, ada die pun aku tetap kena bertapa kat hatcheri...huhuhuhu... pertapaan ini terlalu panjang buat aku....huhuhuhuhu
aku just harap ikan2 ni getting better jer...sb aku betul2 dah tak larat..betul dah tak larat...rasa mcm aku nih dah takde life....really!!!!huhuhuhu