Pages

Sunday, March 22, 2009

aGronite dah TUkar??


aku Penah Tulis Post pasal Dinner "agronite"dulu.hurm..ap erk tajuk post aku tuh...owh.."sebuah kIsah Klasik"..dalam post aku tuh aku cerita  semua ke"grand" nan malam2 agronite....yg sgtla kitorg banggakan sebagai ahli "integra"..satu2 nya kelab untuk dak2 akuakultur...so..nak dijadikan cerita post aku kali nih....alkisahnya...

petang rabu..adala sorg adik junior yg tak kenal senior ni datang menegur aku kat meja opis aku.."akak,akak..akak ni ke yang nak pergi dinner kitorg tue??" aku pandang muka budak tu n ketawa.."mak aih..sedapnya soalan...akak yang nak pergi?"pastu adalah scene ejek mengejek dan gelak ketawa yang hairi pun joint jgak..ntah apa2 la budak tu..adaker tanya aku mcm tu..aku takdelah beriya sgt nak gi..dah bebudak opis aku ni ajak..aku cakaplah.."yati tak dapat kad pun..taknaklah pergi.." aku tak tahulah hamba Allah mana yg hantar msg kat budak junior yg lurus bendul tu sehingga aku di soal sebgitu rupa...so...berbekalkan duit RM50 aku bayar untuk dinner tu...(actually aku tak bayar pun lagi ..tapi sb en halim dah bayar kan dulu...huhuhu..kenalah bayar balik gak kan...huhuhuhu..dah bayar..kenalah pergi kan?kan?kan?)

dalam kul7lebih, aku dijemput ngan pajero hijau milik hafiz hosmate hairi (aku agak jer)....lepas amik anuar n halim kami bertolak ke dinner tu kat permai inn...actually ni lah frs time aku kuar sengsorang ngan bebudak nih...hahahah..janggal tu tak payah nak kata r kan..4jejaka yg boleh tahan segaknya, aku sorg gadis ayu...Cewah!!!dan lagi perasan tuh!!!hahaha(^__^) aku pun tak tahu nak sembang apa ngan bebudak ni time dalam keter tuh...kitorg sampai tu  majlis dah pun bermula sebaik saje wak masuk kedewan.....yg peliknya..kami ni VIP..tapi...tak dilayan sebagai VIP..ada ker kitorg kena daftar gak cam bebudak nih...lagi satu,majlis bermula tanpa kami...pelik tak?pelik tak?sedangkan kitorg sampai bersama wak..VVIP malam tu...

masuk2 dalam dewan tu aku tgk cumer ada beberapa kerat jer manusia kat dalam tuh..tetiber hati aku tertanya sndiri.."ni majlis makan malam ker, kenduri kesyukuran?.."lame"giler..."malahan kami tak disambut seperti VIP...pelik..pelik..the only VVIP yg datg hayalah En Masduki a.k.a "wak" yang kitorg dah lama kenal....ucapan yg panjang dari pengarah program n presiden integra amat memboringkan aku..sebijik mcm peraih undi  gamaknyer...malahan atucara majlis langsung tak tersusun...student final year mula dtg jam 9...so...apa jenis protokol mcm tu?mujurlah ucapan wak yg panjang tapi kelakar tu memeriahkan sedikit majlis itu...dgn takde tentatif teratur..yang ada hanyalah senarai program yang diprint pada kertas A4dan diberikan hanya pada wak...ish..ish..ish...

apa yang menyedihkan aku lagi is...bebudak ni, sesuka hati jer menukar nama "agronite tu kepada "annual Grand Dinner"..please lah...integra punya nama dinner tersendiri yg dah dipikirkan oleh para senior yang bertauliah...sesuka hati dorg jer nak tukar..dah la tu.men blasah jer cakap yg dinner tu adalah untuk kali ke4...sedangkan tu dah kali ke tujuh...ish..ish..aku sebagai mantan presiden mmg bengkek giler jer asa...cam nak cekik2 jer junior2 nih...geram gok sposeng...aku rasa dorg langsung tak tahu etika2 protokol mengadakan dinner...siriusly aku rasa dinner mlm tadi umpama kenduri kawen yang tak tersusun langsung acara nya....pening aku....hanya persembahan dari pelajar tahun1 yang menceriakan sekejap majlis malam tadi...yang lelain..mintak maaf utuk aku katakan di sini..mmg hampeh!!!!langsung tak best..dorg telah menjadikan "agronite" itu sesuatu mimpi ngeri buat aku...."agronite" yang  para senior dan generasi aku serta seterusnya sehinggalah sebelum yang ni adalah kenangan malam terindah yang meraikan para final yaer dan setiap org yang hadir pada malam tu...tapi malam tadi..aku rasa pengarah program tu syok sendiri...presiden plak mcm tak tahu apa2...dan ajk?ajk langsung tak menunjukkan kerjasama dan mengetahui cara betul mengadakan "agronite"....

sgt menyedihkan...betul2 menyedhkan..."agronite" dah jadi mcm kenduri biasa jer....ish..ish.ish..apala nak jadi ngan para2 junior nih....alam yg sepatutnya menjadi kenangan terindah pada aku hanyalah mcm malm2 biasa keluar lepak2 ngan member..tu jer lah...dahlah makan pun tak seberapa..ish..ish..ish..mmg kitorg kutuk cukup2 dalam keter pas dinner...huhuhu..apalah nak jadi ngan "INTEGRA" dan "AGRONITE",,,,adakah semuanya hanya akan berkubur begtu sajer...sedih lah plak...

so,inilah jejaka2 segak yang aku maksud kan tadi..segak kan?segakkan?kuikuikui(^^P)

ni..nak kata boria..tak juga...kumpulan nasyid..tak juga...tapi kenapa 3org jejaka nih pakai baju sama tema?hihihiks...

sebelum balik tu...aku ajak dak2 ni amik gambar...sajer..simpan kenangan gi "kenduri" integra nih...

45 comments:

Princess Liyana said...

HUHU..cantikkk baju..ahaks...siap dikelilingi jejaka2 itu..ahaha

teethBenthic said...

vvip, vip, tetamu biasa, yang dirai, yang meraikan dll. xtau cmne nk beza'n. rs smua sama je..da worst dinner i ever had..term yg seswai tuk 'majlis makanan'???..ape ntah.. myb senior2 dh letak standard t'lalu tggi kot.2 yg rs smua serba x kena..

tyson said...

tak ajak ponnn.....hehehehehe

tOyO said...

ish3..x mau jd judgemental..tp tue semua jelas menunjukkan xde kerjasama yg sepatutnya..

Wonderpet selalu berpesan...
"apa yg penting, KERJASAMA.."
"apa yg penting, KERJASAMA.."

p/s: utk tyson..dnner tue utk bekas2 aqua and staff akuatrop ehh..staf canselori mana leh dinner2 cmtu..kuikuikui..;P

cahaya said...

Princess Liyana:cantik ker?hahaha..baru amik kat kedai jahit..hahaha(^^P)

teethBenthic:yup..d worst dinner ever..tak penah asa terbuang mcm tu..VIP yang mcm jemputan biasa jer..(~~C)tapi agronite generasi kiter mmg grand..mmg unforgetable memory per(^__^)

tyson:nak ajak mcmna?kan gi dating ngan cik zehra..hahahaha:)

tOyO: apa yang penting?KERJASAMA....
apa yang penting?KERJASAMA....hahahaha

Anonymous said...

agronite pnah best ke????

rsnyer since 1st year..nak2 2nd year..and smpailah 3rd year..

xde pon rs sronok..

cahaya said...

anonymous: woowoowoo..saper kah gerangannya kamu inih?well kalau kamu tak rasa seronok..terpulang..nak wat ganer kan...tak boleh nak kata apa r...maybe you just dont have the soul in it...(^^P) ahaks...

Topeng Perak said...

pakwe awk xpesan jgn duk rapat2 dgn dak laki ke??kecik ati die kalo tgk gmbr2 tu..

cahaya said...

Topeng perak:hurm...

teethBenthic said...

to anonymous
shame of ue 2 commen like dat..kalu hebat sgt, try wat diner tuk dak2 agro o X-agro..
stakat ckp..nothing la bro (myb sis kot)..

to topeng perak
niat 2 pnting bro..kwn biar ikhlas..

cahaya said...

teethbenthic:ya!!!betul..betul..betul..!!!cabar sket saper yg berani ckp gitu tu...

yinkoon said...

saya ingat masa ini sangat teruk.. betul betul membazir duit aja... tapi apa daya... tu la saya suruh junior kalau boleh boikot integra sebab pilih kasih dan pengurusan yang anggap semua aquaculture student boleh jadi kuli murahan yang tak perlu dibayar.

Anonymous said...

?><:(*%$#@!$^(&*(&((&@@@???~~~**^:@

Anonymous said...

akak...akak...
sgt "membinaaaaaaa" cte di atas yee....
terime ksh ye..
vogue sgt ke agronite akak nye..
smpai dinner ni nmpk mcm kenduri kesyukurn jerrr??

Anonymous said...

setuju ngan anonymous May 1..ni ker care seorg mantan president meluahkan raser
ketidkpuashatian??? tahniah2..

Anonymous said...

wow, nice story kak..
rase cam nk g sgt2 "agronite" time akak jd president
nk sgt2.. mesti grand giler kan??
makan sume org serve..(betul kot)
kite org x mampu nk wat cam 2..
2 jew yg plg mampu kite org wat..
x sesuai tuk pegawai2 yg lupe diri.
saya x sakit aty akak nk kutuk event kiteorg,
tp kurang2 anggap la vip kite org 2 sbagai vip..
bukan "wak" x tau la die penah mengajar akak ke x.. tp hormat la die..

Anonymous said...

akak(miss cahaya), sy yg brtggjwb trhdp event mlm tu.sy mewakili studnt thun sy ingin meminta maaf bg segala kekurangn yg ada.kejahilan sy menyebabkn event trsebut x memenuhi kehendk senior2.klo org len yg menulis(x integra) sy xksh, tp akak selaku mantan integra mendorong sy tuk menulis.kn bgus jika sy belajar dahulu drpd akak SBLM event itu, tu pun klo akak sudilh kn.tp sy prcya akak akn membri tnjk ajar krn sy tau akak prihatin dngn integra,klo x masakn sggup menulis.kami hargai keprihatinan anda.
Sy x ingin prkara ini berulang, jadi kpd senior2 yg berkerja di UMT bimbinglh adk2 junior.jgn nanti byk plk luahan2 senior yg x brpuas hati (slpas event).maafkn sy,bg sy tu x membantu dlm menjayakn event seblknya memberi gmbran buruk trhadp integra.
Mungkin kami terlalu syok sendiri,jujur sy ktakn kami enjoy dngn event itu.dimana kami diberi kepercayaan utk mengurus dan meluahkn idea2 sendiri tp kami silap yg kami septtnya mengikut acuan senior2.sebenrnya kami x mampu mengulangi agronite2 sblm ini yg bg kami terlampau HEBAT(dngr citer org).sy sedar kita x mampu memuaskn hati semua org tp sbgai manusia kita sentiasa mencari kesempurnaan.at least kami cuba yg terbaik.thanks...

Anonymous said...

ish ish ish...x sangker yek seorg mantan leh ckp cam ni..x bersyukur lngsong..at least bsyukur la ader org nk jmpt g event..ni x..mengutuk kat belakng biler da knyg mkn..mknn x besh la..e2 la eni la..bla bla bla..2 tandernyer junier2 yg akak nk cekik ni engt kat mantan..law x jgn hrp ader org len nk jmpt akak g maner2 even..akak 2 bknnyer pntg sgt pon dlm event ni..cumer ktorg jmpt akak sbg tander engtan..bach ktorg ni bkn knl sgt pon ngan akak..ktorg x wujud lagy kat umt ni wak2 akak jd ahli mjlz tertinggi...huh

Anonymous said...

huh.
koya belana

Z said...

Miss cahaya... mase miss jg president dulu miss wat kat mane? sape VVVIP yg dtg.. Artis Mane Miss jemput.. Bukan nk sindir, tp kiteorg lau boleh nk blaja.. so boleh la nk cite kat junior nanti.. senang sikit.. betul x? owh yew, 1 lg menu ape yg miss ambik.. nanti boleh ambik menu tu lg.. xpew la kite wat silap.. janji junior nanti dapat penuhkan permintaan pegawai "High Class" cam Miss.. harap dapat jawab ea..

Anonymous said...

.................

mzm said...

wah..sy bru trbaca pasal bnde ni..
maaf ye junior2 akua..
jgn krana sorg korng bnci smua senior ye..
korng xde salah pun cume ade segelintir org yg xpuas ati..mybe sbb die dah lupe camne tme die jd pelajr dlu or die still ingt zaman korng ni cam zaman die dlu..
mybe die xtau ape msalah yg korng hadapi sbb trlalu mmbandingkan dgn zmn die dlu..
mybe jd excted ble ade pluang pg mjlis camtu ble dah xjd stndt mnyebabkan demand die tnggi ckit..
n mstilah die nk mnbanggakn zaman2 die dlu..
die patutnye brsyukr dah junior sudi ajak die dtng mjlis 2..
spatutnye dah xde kene mengena dgn mjlis dieong..ni dah zaman dieorg..
spatutnye brbangga n brterima kash dgn junior..
rmai lg senior2 yg nk sngt pg mjlis camtu sekalipun wat kat dlm umt je..

Anonymous said...

cian akak ni korg..
mzti idop dier xtntrm kn
coz xbsyukur dgn ape yg ader.

at liz,jgn r mind set kduri ksyukurn (KK) 2 cm mbosankn.smua dinner dlm dunia ni xleh mnndingi KK. kn itu KK tu 1 ibadat gak.

igt akak,someone from us in akua know how delete akaun blogger org len.

jgn smpai diorang tahu.

Anonymous said...

aiyoooo...laser gak " PEGAWAI " nie..
rupe leh tahan,perangai...perggghhhhhhh...
org da jmput 2 syukur la...
da kenyang kutuk blkng..nie ke mantan akua??
plez la..sdr diri ket.

Anonymous said...

ooo ni akak yg bwk savvy hijau + poyo kerek 2 ek...Mantan akua rupenyew..owhhh, pegawai UMT..?? patut la blagak..bnyk lak mase PEGAWAI nie wat blog ek?update lg .. x de keje ke kak?? ke GAji bute.. sesuke aty je kutuk dinner org..biarpon x sehebat dinner akak yg dulu..kitorg still lg hargai SENIOR..

wat malu INTEGRA je la die nie..ish3

Anonymous said...

akak ni punyer FB nick name dye : "Nurul Cahaya"

Terjah dye punyer fb lak..ak nk tengok cahaya dye terang ke gelap..

Anonymous said...

of course akak neh hidup dalam kegelapan yang amat!!

Z said...

hummm fb die da tersebar.. nk tgok pew jd pas nie...

Anonymous said...

brtenang2.x pyh la marah2 ag.maafkn suma salah akak ni.harap2 ad something kita sume leh blajar.lebih bek kita memanusiakan manusia drp meletakan kesalahan org.sbgaimana kita xska perbuatnnya,bgtulah kita xska mengulanginya.

Anonymous said...

aku adaLah seoRang Yang SANGAT PEMALAS..aKu tak suka MemasaK...aku Tak Suka berfikir ..aku suka aiskrim dan coklat.SANGAT SENSITIF dan EMOSIONAL...manJa tapi org tak Tahu...aku berMuka garanG dan sirius..taKut untuk tersenyum..k..itulah aku!(personality yg agk bleh tahan,stop komen sume!!!,tggu miss ni matang sikit ag,br komen.sbb skunk dia masih xska brfikir jd sbb tu dia sensitif n emo,tp jd manja xtau la samada kurg kasih syg ke pe.so childish)

Anonymous said...

damn u sis!!!!
naper nk dtg law mmg x nk pg????
biler da dtg x puaz haty..
mengutuk mengater d saner sini..
tambah doser diri sendiry..

Anonymous said...

MENAPA SANGGUP MENGATA?
OH SEBAB DIA MANTAN YG LUAR BIASA,
SEBAB APA YA?
BEKAS PRESIDENT RUPANYA,
TAPI KENAPA?
NAK BERBANGGA GAMOKNYA,
ISH..ISH..ISH KITA SAMA SEBENARNYA

Anonymous said...

salam kak cahaya..akak jagn sebab penulisan akak ni bolah rosakkan diri akak tau x.akak seolah2 menghina kenduri kesyukuran jugak. kenape? kalau ade mane2 diner atau majlis yg tak menepati citarasa akak blh dianggap mcm kenduri2 yang akak x suke ke?.kenduri kesyukuranlah,kawen lah.akak ni memang x suke pg kenduri kot.x suke g jemputan majlis yng x de protokol mcm AGRONITE yg akak dah buat.padahal kenduri2 ni lah menandakan kita bersyukur padaNYA dan menjadi kewajipan bagi sesiapa yg dijemput ke kenduri jika tiada keuzuran untuk datang..sedangkan agamai kita memandang tinggi pada majli2 begiti.kita?tolonglah kak,cube akak rendahkan diri akak bile g majlis orang lain walaupun g atas tiket VIP.sebab tu akak rase x best lah ape2 lah..sebab akak sendiri yng bina benteng pemisah antara akak dan budak2 ni.kalau nak tegur,tengok diri kite sendiri dulu.jelas2 akak membuka pekung didada dengan mengatakan akak and the 4 guy tu mengutuk diner orang lain.x bersyukur.kalao rase x tahan sangat nak mengutuk sendiri-sendiri dalam diari akak tulislah suke hati pun..ni nak bagitau semua.ye memang ini blok akak,tapi kami boleh melawat untuk tengok isi dalamya dan diberi hak utus post jgk..akak x bleh kate suka hati akak nak tulis ape2 yang penting itu blog akak.x blh macam tu..ornag arab zaman jahiliah dulu pun seteruk-teruk mereka, mereka akan melayan dan memberikan yang terbaik bagi tetamu mereka walaupun yg datang tu musuh mereka..saye minta maaf banyak2,tapi saye tulis ni untuk sedarkan akak..saye pun x nak benda ni menyebabkan lagi ramai student akua marah pada akak.akak pun x sedap hati nanti..akak kerja di umt kan..senang je kalo diorang nak jumpa akak..saya rasa jalan yang terbaik,mudah,akak minta maaf je dengan dieorang.saye rase dieorang senang je nak memaafkan akak ni terutamanya ajk2 diner. lagi satu bertaubatlah,mengutuk orang lain tu berdosa.Harap akak faham.

Z said...

sume budak akuakultur dah tau blog akak, kalau rase nk mintak maaf just post reply kat sini, kami rase 2 sudah memadai bagi kami, kami bukanla pendedam, tp kami cukup kecewa dgn komen2 akak dalam nie.. kalau rasa nk memohon maaf secara terbuka lg. akak boley wat kat wall group Aquaculture UMT, link terus kat nama saye nanti. just click to join.

mzm said...

alahai..
kecian plk kat cahaya ni..
kecian gak kat junior2..
sy pham knpe kamu smua mrh sngt..
kamu keje penat2 tp ade yg wat camni..
senior plk 2..pgwai kat umt lg..mntan integra..
sptutnye die lebih fham..sptutnye brbangga junior kenang die..tp die kutuk open2 plk..
mmg lah rse angin satu bdn kan..
maafkan die ye..
mybe die xsdr ape yg die wat..
rsenye die msti dah mnyesal..
tp kalu die xmnyesal gak sy xtau le nk ckp pe lg..

Anonymous said...

woi, budak2 akua, kn ada member kita leh delete akaun blogger org len, gtau je dier...
masak akak ni~~

cahaya said...

ni akak cahaya. akak minta mf sgt2. sbgai tanda minta mf, akak nk blnja semua budak akua dr tahun 1 smpai tahun 3 tmasuk sapa2 saje yg baca blog ini. malam ni tunggu kat MZA kul 8.30mlm.kita wt balik dinner. tp x grand la.. yg AJK dinner hr 2 jd VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVIP........forward ek.

Anonymous said...

OK. we will see

Anonymous said...

alah..
akak chy nmpk cm x ikhlaz n memerli dgn mengatekan "VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVIP"...ajak dinner biler timer2 cuti ni..maner la ader org..
kat MZA??? seswai ker ngan akak yg "high demand' ni?????

z said...

sudah la 2 ea, at least die dah mintak maaf, cukup la 2.. x perlu nk ungkit2 lg, rasenye cukup la takat nie.

Anonymous said...

sudah2 la tu. ok. mlm ni budak2 akua smua, kita p ramai2 MZA. rezeki tu. bgtau yg len.

Anonymous said...

dah.. tutup je kes... akak barang lepas jgn kenang.. nanti ade org x puas hati.... kite bedamai ajek... nanti kite makan same2... sudah..jgn sedih...

lilo said...

yes.. mlm ni aku sampai.!!!

Anonymous said...

kpd AJK publisiti INTEGRA thun 2, informkn ttg mkn mlm ni ek. kite bdamai..

Z said...

aku dah dinner, xpew lau ramai yg pg aku turun g minum2 da laa... tp tgok dlu de org ke x..