Pages

Thursday, December 31, 2009

die yang hilang.....post ini untuk kamu(^^,)

die penah hilang dalam hidup aku suatu ketika dulu...
lama...................die menghilang...
tiba2...die muncul kembali..dengan cara yang berbeza...
buat aku lebih tenang....
lebih senang....
dulu...
complicated juga hubungan dengan die...
ntahlah..masing2 punya kehendak yang berbeza...
cuba untuk gembirakan hati masing2..
tapi tetap ada yang terluka ....
salah siapa????
entahlah...andai aku tahu...
mungkin salah aku....
ya..mungkin salah aku....
dulu...
kenal die ...rasa mcm pelik...rasa mcm janggal..
kejadian lucu yang terjadi merapatkan kami...
kenal die sangat poyo...
sangat bersahaja dan slumber...
pastu kenal die sebagai "pematah hati"....
rasanya banyak gak hati yang die patahkan kot...kerana kemesraannya yang mungkin sering disalah anggap... disalah erti....................
melekat terus namanya dalam henset aku.."pematah hati"...
then..satu kejadian dimalam hari..
elektrik tiba2 terputus..
die datang menyelamat dalam gelap...
jadilah "penunggang bertopeng"....
lekat lagi gelaran lain buatnya...
mengukir dan melukis memori bersamanya..
bermacam2 yang terjadi...
tapi aku senang dengannya...
sikapnya yang bersahaja menyenangkan aku..even kadang2 menyakitkan hati aku...
bila aku ada masalah..die yang aku cari...
bila aku sedih..die yang aku cari...
bukan kerana nasihat nya...bukan kerana teladannya...
tapi kerana kata2nya yang kadang2 ntah apa2 jer membuat aku ketawa...
yang membuat air mata aku berenti keluar untuk seketika...
die tak romantik...die tak jiwang karat...
tapi dia selalu wat aku tenang... dan gembira disaat hati sedang berduka...
tapi....
kerana sesuatu yg tak diingini...
die hilang dan berlalu dari hidup ku...
aku sangkakan dia akan hilang selamanya...
namanya dari "pematah hati"...aku tukarkan kepada "dia yang Hilang".....
tapi........
tuhan..masih memberi peluang untuk aku berteman dengannya...
mungkin tidak semesra dulu....
tapi keindahan hubungan itu masih aku terasa...
sikapnya masih bersahaja...
dan masih membuat aku ketawa...
die yang hilang...
muncul lagi...
membuat hati ku berbunga2....
kerana aku tahu...
aku belum kehilangan seorang teman...
yang mampu membuat kau ketawa dan merasa bahagia..
walaupun untuk seketika.....
...............................................the end............................................................

Wednesday, December 30, 2009

tiba2 aku tringat....


tiba2 jer aku tringat mender nih...ntah kenapa cerita nih tetiber jer singgah kat benak aku yang tak berapa nak bijak dua menjak nih....rasa cam bebal semacam jer.... nak pk pun cam takleh nak pk...wat apa2 sume men lantak jer... apa nak jadi, jadilah... pepetang nih..ngah2 penat...cerita lama plak yg aku tringat..siap flashback balik apa yg penah terjadi lu..pastu aku sengeh sorg2...hehehehe(^^p)

alkisahnya sebuah cerita...terjadi pada tahun 1995..di SRK TM (1)...time tu time rehat... aku n member2 yang baru aku kenali waktu tu keluarlah makan n berkumpul belakang bangunan yg ketika tu ada zoo mini kalau tak silap aku..almaklmlah...masa tu aku baru jer pindah sekolah tu... member pun cam tak ramai mana...ngah sodap2 makn n gurau2 ngan member2 baru...tiba2!!!! datanglah dua org pengawas pempuan 6Merah...dengan berlagaknya... sorg dari mereka "hok nilah budoknyo.." sambil menuding ke arah aku yg mmg tak berapa paham ap dorg cakap ketika itu..masa tu tahap lingua franca "kelantanese" takde gi dalam poket minda aku... pengawas yg sorg lagi nih menghampiri aku ngan muka masam mencuka macam dah 1000 tahun kene peram...lawa budaknya... putih gebu..ada tahi lalt di bibir... dengan garang dan besahaja die tarik lengan baju aku.."mung ke hok nok ghapas gewe aku hoh?"...aku terkulat2 kat situ...dah lah tak berapa paham apa die ckap...aku terkebil2 jer memandang tepat ke muka die... "owh..berani mung... baghu pindoh sini gelenyar nok ghapah gewe oghe... mung ingat mung comey sangat ko?"...aku makin tak paham nih... member aku yg kebetulan juga pengawas..datang dan cuba menyelamat kan aku dari minah cun tapi garang cam "tut.....""eh...kenapa ni kak...die wat apa..die tak faham akak cakap apa...." minah tu pandang muka aku.. "mung jange wak gong r maghi sinih... khal(bukan nama sebenar) tu gewe aku... mung ingat mung comey sangt ko???" "pang!!!!!" satu tamparan melekat ke muka aku...nak kata kuat tu takdelah sangat sebb sempat gak aku ngelak sipi2...tapi terasa gaklah pedih penangan jari jemari kakak yang halus mulus kene kat muka aku yg gebu lagi ketika itu.....hahahah.... "khal...." nama tu terus terbenam dalam kepala hotak aku yg mmg kosong ketika itu....

selepas kejadian kene tampor kilat tu..aku senantiasa trcari2 siapa khal tu... mmg berdendam giler aku ngan mamat tu..tak pepasal aku kene lempang sal die...dahlah baru jer pindah sekolah... cikgu pun aku tak habis kenal lagi...apatah lagi mmt tu..mmg bengkek jer rasa... cari punya cari...rupanya2 die juga seorang pengawas... dan extra bonus berganda..die merupakan penyerang bola sepak sekolah n dikategorikan sebagai antara yang terkacaklah kat sekolah aku time tu...hahaha..namun itu semua tak memadamkan sikit pun rasa marah aku pada die...dengan sejemput keberanian aku tegur die di suatu petng setelah die habis praktis bola sepak..."awak nih khal eh?".... die merenung aku sambil tersenyum...mak aih senyuman... "ha a...awak yati kan..budak baru??" alamak!!die tahu aku budak barulah... "asal makwe awak kater saya nak kat awak r?bila masa plak saya nak kat awak r?saya kenal awak pun tak...tak pepasal saya kene tampar ngan makwe awak...??" bertubi2 soalan aku serang die...die umpama terpinga2... "gewe sayo seghe awok?bilo?maah r... sayo tak tahu pom.." cet..poodah..muka hencem...sekali kuar loghat kelantan die...tak pepasal...wat aku tergelak kat situ gak!!heheehehe...die lagi terpinga2 tgk aku gelak.. "huh...takpelah.... tapi saya tak kenal pun awak... saya taknak pun kat awak... saya tak minat pun kat awak... cakap ngan makwe awak tu jangan sesuka hati jer nak tampr muka org k...." n aku berlalu biarkan die terpinga2 ...aku dengar die panggil nama aku..tapi aku malas nak berpaling... cepat2 aku tarik tangan member aku dari situ... tiap kali aku jumpa mamat nih kat tangga ke..kat kantin ke..pasti aku akan buang pandangan aku jauh2...tak mo pandang muka die...dahlah malu....mmg aku dulu pemalu tahap dewa...hahahaha

pergh...pengalaman kena tampar tak pepasal tu mmg takkan aku lupakan sampai bila2.... dengar2 dua minggu pastu dorg clash..n akak tu n geng2 die mmg bengkek jer ngan aku...malahan dorg gelar aku "budak johor yang berlagak..." "kocok botol budu..." n mcm2 lagi sebb aku tak pandai berloght kelantan dulu...huhuhuhu... n mamat tu terus menjadi peminat aku sampai habis sekolah..eh..ye ke???hahahaha...aku rasalah...ekekekeke.... tapi kalau tak silap aku die ngan makwe die tu kapel gak balik kot...hahahaha..masa tu aku tak amik port pun hal2 cintan cintun nih...yelah..budak2 lagi..datang sekolah nak belajar..nak memen ngn kawan2... cintan cintun nih takde langsung dalam kamus hidup aku...hikhikhikhik....cinta tu pun aku tak kenal ape kemendenyer....

so..itulah kenangan aku di petang ini yang tak pepasal bermain diingatan....setakat nih sajer penulisan disenja kala nih...

wassalam..........heee(^^p)

Tuesday, December 22, 2009

saje2(^^,)

salam wbt..
post kali nih hanyalah untuk mengisi masa lapang yang ada disamping mata yang masih tak mampu tido nih... sampai tajuk pun tak tahu nak tulis apa...

huh...diam tak diam...dah nak hujung tahun kan...dah nak masuk tahun baru nih...ish..ish...ish..bertambah lagi usia bumi...tak lupa juga segala isi dalamnya termasuklah aku...hikhikhik..cam tak caye jer...dah besar panjang upanya erk..bukan setakat besar panjang..kalo org tetua cakap.."hurm..dah tinggi nunjang angah nih erk..dulu kecik, berhingus jer..sembunyi2 bawah meja..." haahahaha...mmglah..umur dah bertambah..takkanlah saiz den menten cam budak2 lu kan.... (^^,)

hurm..tadi pagi pi servis kereta kat bandor...tinggal keter kat bandor pi opis tumpang wahidah...sempat lagi bekfast kat restoran selera timur depan perodua tu ngan wahidah n husband..hikhikhik..dedulu cam malu2 sket ngan abg die...skang nih,walaupun muka aku ni dah cam tembok cina tobalnye...wat slumber derk je lah... seb baik abg die pun ok ngan aku..kalau tak mau den simpan muka dalam beg galas nih..tahap malu nyer pasal...almaklumlah.."i kan pemalu"..hikhikhikhik(^^p) petang pas kejer, gi amik kereta kat bandar tumpang wahidah lagi...otw balik terjumpa plak ngan road block JPJ...mula den bodobar jer...dalam hati nih.."hurm..kompem kene tahan nih..tak penah lepas free pun kalau lalu depan JPJ..." tup..tup..pas wira depan lepas..pegawai JPJ dalam lingkuang 20an angkat signal suh ke tepi..ceh..dalam hati nih mmg asa berdegup kencang jer... parking lah juga kat tepi jalan tuh...turunkan tingkap cam biasa " yer encik(aku sengeh)..." pegawai JPJ yang juga dalam 20an,bekulit cerah, tinggi sket dari aku kot, round keter aku.. die berdiri kat sebelah tingkap aku..." hah..nak gi mana nih?baru balik kejer ke?" aku tgk muka die..asanya die dah baca stiker staff kat cermin depan keter aku.. "ha a...baru balik kejer...".. "kejer katner nih?"sambil mintak lesen aku..."kat UMT encik...." "muda2 lagi dah kejer...berapa umur?"..ceh...aku?muda?hello....kat lesen tu tertera akunyer IC no...wat2 tanya umur plak... "um..saya ingat kan awak student tadi...student biasa kalau bawa keter bukan ada lesen pun..." lama jer peg JPJ tu tenung muka aku...huh..aku sengeh2 jer..malas nak layan..kang jadi cam aritu..adalah sekali tu..sorg pegawaiJPJ tahan aku n cakap mcm nih pas tgk lesen aku..."no talipon awak takde tulis kat lesen nih...berapa no tepon awak..." pergh...fobia..fobia.... pas die bagi balik lesen aku, aku sengeh je lah...taknak berpanjangan...hikhikhik..takut!!!!!kang die taknak bagi aku jalan..mau menangis aku kat situ.... hampeh tol... kalau kene tahan ngan JPJ ke..polis ke..mesti tanya umur aku...apasal ha? muke aku nih tak cukup confident ke bawa keter?hish....hampeh tol.... sabo jerlah.....

itu..saja..sekian terima kasih.heee(^^,)

Tuesday, December 15, 2009

tak suka hipokrit2 nih..


tak faham lah..kenapa nak hipokrit sangat nih?
best sgt ke jadi hipokrit nih????
apa rasanya jadi hipokrit???
eh...tak penat ke jadi hipokrit nih???
dahlah kene berpura2...kene bermuka2....
hei..tolonglah jangan hipokrit sgt.....
ke, dah rasa diri tu best sgt?hebat sgt?atau gah sangat?????
ish..ish..ish....
puas aku pk kenapalah perlu hipokrit mcm tu????
sirius aku tak fahan kenapa perlu hipokrit mcm tu....
kadang2 biler datang bengang nih..rasa nak sound gak dua tiga kerat...biar bagi berapi sket tlinga...
tapi...aku malas nak layan org hipokrit nih....
hello brother...
dah wat salah mintak maaf...bukan kene bayar pun...
tak jatuh secebis pun maruah tu kalau mintak maaf...
lagi naik martabat hang tu adalah...
ni tak payah lah nak wat2 hipokrit...cam tak bersalah..cam takde pape...
kalau ada yang tak puas hati habaq mai sini...
kita bukan nak gadh..nak bertumbuk..sinsing lengan baju sampai siku...
lu laki..wat lah gentlemen sket...
takkan tu pun nak kene ajar satu-satu....
jeling jauh2...intai jauh2...
ape kehey nyer gitu????
takde nikmat hiduplah kalau hipokrit nih...
bikin penat hati dan minda jer... takkan lah lu tak rasa?????
masuk umah org bagi salam...
cakap ngan org pandang mata...
kalau lu tak salah...awat lu lari2...
pandang muka pun lu tak berani???
tak faham...tak faham...
apa bestnya jadi hipokrit nih....
best sgt ke?best sgt ke?
ish..ish..ish...
tak penat ke hidup berpura2..... bermuka2....
siyus...paling tak suka ngan HIPOKRIT!!!! ok....
harap2...diri ini juga tak hipokrit....huhuhuhu
sekian,terima kasih(^^,)


Friday, December 11, 2009

tie..tie..tak abis2....


sedang asyik ti membersihkan akuarium anak2 kelahnya...henset ti "ringing"...lagu "pelamin anganku musnah" dendangan azie terhenti seketika bila panggilan masuk...dengan tangan yang basah..ti membebel sendiri.. "sapelah yg kol nih...time bebasah2 macam nih la org nak call..." tie lihat ensetnyer.."wadah(bukan nama sebenar)"...tertera nama si pemanggl di skrin henset....

wadah: tie..ada org datang melamar awak lah...
tie: hah?melamar?awak biar betul wadah...
wadah:eh,betullah tie... die melamar awak nih...
tie: die ada kat opis ke?eh..cop2...die tu sapa?
wadah:tergelak....hah..ni ada org lamar awak kot pesbuk nih....
tie: hah?kot pesbuk..??? saper?
wadah: saper lagi...die lah....
tie: berfikir sejenak... owh... die...hurm..biarlah...nanti balik opis kang saya tgk...

tie dan wadah sama2 tergelak....

tie meneruskan kerja2nya... 24 akuarium telah berjaya ti bersihkan dengan jayanya...setelah berpuas hati dengan hasil tangannya..tie beralih pulak ke tangki2 yang lain tanpa memikirkan apa yang wadah baru sampaikan... tie lihat jam di tangan... "ish..dah nak lunch..patutlah lapo jer perut nih...." bile balik ke opis...ada dua org kawan seopis tie tanya..."terima tak tie??" tie kebingungan...terima apa plak nih?..mmg tie tak ingat langsung sal mender kat pesbuk tu... petang itu, tie buka pesbuk die...dan melihat apa yang disampaikan oleh wadah pagi tadi.... hurm..tie menghela nafas panjang... tie rasa nak marah gak memula tu..tapi setelah melihat apa yang dikomen oleh para sahabat handai tie hanya tersenyum dan tergelak sorg2... tie tak tau nak komen apa.... shout out di pesbuk tertera:

"Cik Cahaya..Sudikah Anda Berkahwin Dengan Saya?..Menjadi Isteri Saya?...."


pelbagai komen dan ulasan yang tie tgk tertera kat situ...tie sengih2 jer baca tanpa memberi sebarang respon..malahan tie tak fikir pun yg itu khas untuk die..or sebenarnya tie wat2 tak faham yang post tu untuk die...rasa marah dan geram tie hilang dengan komen2 yang lucu dari teman2 nya... akhirnya tie abaikan jer.... tak mengambil sirius apa yang dibaca... tie juga tak tahu ia sirius atau hanya sekadar gurauan si penulis... malahan tie marasakan si penulis hanya ingin menyatakan sesuatu tentang tie dan die pada "mereka" yang tertentu shj....dan tie manganggap lamarannya hanyalah satu omongan kosong....

malam itu...tie keluar makan dengan dua org rakannya... salah sorg rakan tie tanya tie..

rakan: tie rasa romantik ke die wat gitu?
tie:huh?wat apa plak nih?
rakan:yang kat pesbuk tulah...
tie: owh..yang tu...hurm..ntahlah...
rakan:tie tak marah ker?
tie:memula tu nak marah gak...tapi lama2 rasa lucu plak..tie tak amik sirius pun...terpulang pada yang nak komen dan baca...
rakan: huh...die mcm nak main2 jer... (rakan tie mcm tak puas hati...tie hanya merenung wajahnya...)

disebbkan shout out tu lah..."gurauan terlampau" tu terjadi...huhuhu..akhirnya tie menjadi mangsa dan bahan mainan org2... tie tak tahu nak kata apa... tie hanya senyum dan telan semuanya...diperkotak katikkan...dan dipermainkan... tie malas nak pk yg negatif2..sb tie dah penat...tie hanya menganggap itu sebagai gurauan rakan2...teman2... rencah hidup yang mewarnai hidup tie...even tie tau tie jadi buah mulut "org2", tie wat dek jer..sb tie tao tie hidup bukan dengan dorang pun...tak mintak makan minum dari dorg pun...sakt pening pun tie tak mintak dorg jaga... so..tie masih menerima semua itu sebagai rencah hidup tie.... mulut org..tie takkan mampu tutup... yang penting..jalani aja segalanya ...bergembira dan bersyukur dengan apa yang ada... dan masih ada yang menghargai dan menyanyangi...apa org nak kata...lantak pi lah... itu yang tie semat dalam hati tie....

so..itulah citer tie....(^^,) sekian,terima kasih(^^,)

Wednesday, December 9, 2009

gurauan terlampau???


salam wbt..


lamanya tak menulis kat sini..terasa banyak cerita yg ingin dikongsikan bersama..tapi masa tak mengizinkan..dan buah fikiran juga tak membuahkan kata2 yang bernas untuk aku teruskan coretanku... hari ini dalam kesempatan yang ada..ingin sekali aku luahkan sedikit ceritera buat kepuasan diri sendir dan tatapan untuk yang ingin membaca...


baru2 ini banyak perkara dan kejadian yang telah berlaku dalam hidup aku secara dirancang ataupun tak dirancang... secara sengaja ataupun tak disengajakan... mungkin kah?atau ia hanya sekadar kebetulan... hurm... aku pun tak pasti... yang pastinya semuanya terjadi dan telah pun terjadi....


tajuk post aku hari nih, "gurauan terlampau"... bukan "AKSI TERLAMPAU" ok..hehehehe.... gurauan yang kadang2 untuk menghiburkan diri tetiber menjadi gurauan terlampau samada yang memalukan ataupun melukakan hati seseorg...hurm..sound sirus..is it?


actually aku tahu die bergurau..or mungkin aku ragu2 dengan gurauan die...tak tahu die sirius ke tak sebenarnya... mmg agak mengelirukan sb die nih bukanlah jenis yang cakap lepas aku rasa.. tapi disebbkan satu "post terlampau" yang mungkin akan aku ceritakan kemudiannya..menyebbkan gurauan terlampau ini terjadi... hurm..nak mula mcmna pun aku tak tahu.. berkemungkinan besar aku takkan menganggap gurauan itu sesuatu yg sirius kalau die tak msg aku malam tu mengingatkan tentang gurauan satu janji yang termetrai di pejabat pagi itu... (pergh..ayat..ntah pape jer...) orgnya yg bersahaja membuatkan aku berpegang teguh pada kata2nya... dan sebenarnya jantungku bagai nak tercabut gak bile die mengingatkan aku tentang janji pagi itu... setelah berbals msg dengan die..aku menganggap die sirius walaupun aku tak tahu mana asal pangkalnya cerita itu.. lantas aku call mak n ceritakan semuanya...mak dah kalut2...mcm2 mak tanya aku... aku plak blur2 nak cerita sb aku pun tak tahu nak mulakan dari mana.. bile mak tanya.. "die dtg nak watpe ngah?" aku jawab "tak tahulah mak..angah pun tak tahu..." mak tnya lagi..." habis kalau dah tak tahu kenapa nak dtg?apa yang angah tahu..??" lagi sekali aku memberi jawapan sama "angah tak tahu mak..dah die kata nak datang..kalau die dtg layan jelah..kalau die main2..takperlah... tapi angah tak tahu die sirius ke die main2..." mak dah pening2..mcm nak marah pun ada... mak kata.."angah jangan nak main2 boleh tak???kalau dtg dengan kuarga tu nak wat pe?mak taknaklah..dahlah mak tak kenal..." aku terdiam.. "tak tahulah mak..angah pun tak tahu nih..mak janganlah tanya mcm2 ....angah tak rasa pun die akan dtg..die nak main2 jer kot..tapi manalah tahu kan..die wat sesuatu yang diluar jangkaan..." mak merengus..mcm nak marah lg... "angah suke ke budak tu?" biler dengar mak cakap gitu..aku tergelak.."ntahlah mak..die baik budaknya..hahaha".... mak makin geram... rasa dipermainkan.. "dahlah..malas mak nak layan...nak tu wat cara beradap sket...jangan nak men terjah jer.." aku terkedu... huh..begitu lah lebih kurang perbualan aku dan mak..yang last2 membuatkn aku ketensenan...


malam tu aku tak mampu nak lelapkan mata..bukannya takut atau berdebar ke apa..tapi aku takut aku terlbih tidur esoknya untuk pulang ke kelantan..dahlah banyak kejer2 hatcheri tak setel lagi... mmg penat jer asa mata nih biler tak lena mcm tu... huhuhu...


selepas seharian menunggu..yang dinanti tak juga tiba...ternyata...ia hanya gurauan semata2... hurm..rasa yang tak dapat nak diertikan... walaupun aku tahu ia hanya gurauan aku pun tak tahu kenapa tetiber aku takut ia benar dan mengambil langkah2 menelepon mak untuk dimarahi...huhuhuhu...

so.hanya kerana gurauan tu aku tak len atidur n dimarahi mak...huhuhuhu..rasa geram jer tgk die...marah?owh...tidak,tidak..tak sama sekali..rasanya takleh marah pun kalau tgk muka die yang serba innocent tuh...cume beremosi jer...sb kene marah ngan mak..hukhukhukhuk..

apapun, note "im sorry" dari die atas meja aku dua hari lepas..diterima....(^^,) aku bukan nk gado pun ngan die..tgk muka die nak marah pun tak jadi marah..heee.... tulah.wat lagi gurauan mcm tuh... ha kan dah makan diri..

so..setakat tu jer citer aku..kot...heee

Wednesday, December 2, 2009

Ya Allah..tolong jgn banjir...

Ya Allah...
Tolong jangan banjir Ya Allah...
Tolonglah Jangan banjir Ya Allah...
aku HambaMu yang tak terdaya untuk menghadapi semua ini lagi...
tolOnglah Ya Allah..jangan bajir...
tolonglah....
huhuhuhuhu

Monday, November 30, 2009

takde tajuk kot...

salam bloggers semua...

lamanya asa tak tulis dalam nih... hehehe...banyak tol mender dah terjadi dan berlaku... ada yang dirancang dan ada juga yang diluar rancangan dan kawalan... nak cerita pun tak tahu nak mula dari mana...

hari tu pi perlok... ikut en. semut gi sampling... tolong2 gitu jer... pastu melawat PPA Perlok... tgk hatcheri..kolam die...sistem die..banyak lagi yang tak tgk... segan gak sebb aku sorg jer pempuan kan...so takkan nak berkepit jer ngan en.peg kat sana..walaupun aku asa mmg asyik dok ngan die jer...kahkahkah..(^^p) perlok... hurm... takde line talipon... ada pun malu2 kucin jer... nak tepon kene dudk statik kat satu tempat... pergh!!mencabar keimanan betul...nak msg plak..kene berdiri statik kat pintu or tingkap..dasat2...... mmg tercabar keimanan den time tuh..ekekeke...(^^p) dari perlok nak ke jerantut...jalan cam ular kene palu..lebih kurang sejam gak lah... kalau gi makan time lapar mmg tahap kebulurlah nak jumpa kedai... balik semula ke perlok boleh jadi lapar balik...hahahah..apa yang pasti..nak kuar dari perlok den mabuk..nak balik ke perlok semula pun den mabuk..mmg tahap tak leh nak buka mata...takleh nak bau apa2pun... mencabar2....isi perut rasa mcm nak kuar balik jer... hahahaha... tapi..nak gi sana lagi...banyak mender leh blajar kat sana... cume kene tunggu trip en.semut lagi..kali ni nak ajak reramai...taklah den malu2 kucin kat sana... ekekeke....(~~")

selepas ke perlok...aku ke jerantut... hurm..citer ke jerantut nih biarlah menjadi rahsia sahaja.... yang pasti ia jauh dari apa yang aku bayang kan dulu...jauh sangat2.... hurm...............

owh..raya aji... biasa2 jer... 1st time raya haji die datang ke rumah... nothing special... gitu2 jer kot.... tak banyak yang boleh aku tulis tentang jerantut dan raya aji,,kerana ia terlalu personal... huhuhu....

so..stakat ni jer dulu update dari aku...

.........................................~~~~~~~~~~~~~~~....................

Friday, November 20, 2009

a love story to be wrote..

there was a guy and a girl..walking together along the beach... staring at the nice windy view... the guy look to the girl stand beside her... he looks at the girl smile... but he saw tears in her eyes... he let the girl enjoying that moment for a while.. he knows she is thinking of something or someone... they sit they for a while... the guy started to ask..

guy:....i wonder.... hurm... (while looking straight to the girl eyes...)
girl: what? (giving him a smile....)
guy: well...i always wonder...always... what does a girl realy need from a man..? can you tell me?
girl: (give a little laugh.. then she look back the guy beside her..) the things you wonder..if i tell and try to make you understand...we both going to get old by then.... (she gaze at him...)
guy: owh..please..make it simple... will you... i dont want to get old when i knew it..it will be to late you know...so could you please tell me... ??
girl: (she stared at the beach for a while..... look to his eyes and said with a smile... and pearly eyes...) a girl need SOMEONE WHO WILL LOVE HER LIKE NO ONE WILL EVER BEEN LOVE BEFORE.....THATS ALL SHE ASK FOR..NOTHING MORE......
guy: (he just stood...staring at the face beside him... for while...they sit in silent...both of them..) ..........

the girl walk away.... leaving the guy behind... she doest want the guy to see the tears coming out from her eyes.... and the guy still stood there... hoping that he could gave the love she wanted most....

Thursday, November 19, 2009

seb baiK tak terLucUt(^^p)


ngah2 bawa kereta tadi..ngah2 sedap pusing stereng...ia hampir2 terlucut!!! cuak n agak terkejut...sb slama nih tak penah sampai mcm tu..tetibe malam nih nak terlucut plak..ish..bahaya nih!!! mmg kes berat kalau terlucut n tak perasan!!! mau nangis tak berlagu kalau terlucut nih!!! biasanya ngam2 jer..kalu longgar pun takdelah sampai nak terlucut kan..tetiber malam nih baru perasan yang die hanya menunggu waktu untuk terlucut...ish!!!!



hah!mender ni lah yang nak terlucut...korang pk apa nih?ahahahah..dulu aku asa mender nih ngam2 jer kat jari aku.. siap pilih yang kecik taknak bagi tercabut...sekali malam nih baru aku perasan jari aku semakin kurus...ish..ish..mcmna jari nih boleh kurus nih?tak cukup makan ke jari nih?(^^P) jari sape yang tak cukup makan nih? hehehehe(^^p) seb baik tak terlucut tadi..n seb baik sempat sedar...kalau hilang nih mau mengamuk mak den kat umah tuh...huhuhuhu... bahaya tol mcm nih... kalau dua tiga hinggit tu takpe gak... ish... amaran awal..sentiasa perhatikan jari anda!!! hikhikhikhik...

tak sangka..jari nih dah makin kurus...mcm nak tinggal tulang jer... ish..ish..ish...apapun..seb baik tak terlucut kan(^^,)

lagu kamen untuk ti(^^,)


kamen kawan ti..kamen kenal ti secara tak sengaja mungkin..ti pun kenal kamen secara tak sengaja..tapi kamen slalu amik berat pasal ti... kadang2 terlalu amik berat pasal ti... kamen dengan ti kawan takdelah lama sangat... tapi kamen banyak tahu masalah ti...kenapa ntah.kadang2 ti slumber jer terluah masalah kat kamen... kamen nakal..kadang2 ti sakit hati ngan die..tapi kamen ngan ti tetap kawan... kamen slalu hiburkan hati ti dengan lawak jenakanya...kamen slalu buat ti ketawa dengan loghat pekat terengganunya... kamen slalu wat ti senyum dengan keletahnya yang tak berapa nak betul tu... tapi ti ngan kamen tetap kawan... kalau ti masam muke, kamen tanya kenapa...kalau ti nampak tak sihat, kamen tanya khabr..kalau ti diam tanpa khabar kamen mula sasau... tapi kamen ngan ti tetap kawan... kamen slalu risaukan ti..kamen risau ti duduk sorg2 kat umah, takde kawan takde peneman... kamen slalu risau bile ti kuar sorg..takut melayang sebb ti dah kurus... kamen risau bile ti stress... tapi kamen ngan ti tetap kawan... tak lama lagi kamen nak mendirikan umah tangga dengan pilihan hatinya... tapi kamen masih sempat lagi tuju lagu kat ti... walaupun kamen dah nak kawen..kamen ngan ti tetap kawan.. pada kamen ti mcm adik die walaupun seumuran.. sb tu kamen slalu risaukan ti.. ye ke?hahaha...katanya kamen pada ti(^^,) tapi walau apapun keadaan kamen dan ti..kamen dan ti tetap kawan..insyaAllah sampai bila..(^^,)

Lirik Wali - Baik-Baik Sayang :
aku tak ingin kau menangis bersedih
sudahi air mata darimu
yang aku ingin arti hadir diri
kukan menghapus lukamu sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku
hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu
baik-baik sayang
ada aku untukmu
hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik-baik sayang
karna aku untukmu
semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku, sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

Wednesday, November 18, 2009

hoh!lagi2 citer ti...


sms...
lelaki: bakpe kuruh ngat lening?
ti:hah?bukang dari dulu ke kuruh?
lelaki: koho kuruh lening... dok maye jer tgk...
ti: rasa biasa jer...
lelaki:jalang pahnih kene ada temang..takut nayang tiup anging nanti...
ti:hahaha..dakpe..nanti ambat ngan tali..dak mboh wi terbang....(^^,)

ym.....
lelaki: kuruh lening...nampok dok ghok..
ti: yeke..rasa biasa jelah...
lelaki:dok eh..koho kuruh..dlu macang kerengga...lening dok..
ti:heee..doh lening guane pulok?
lelaki:dok come..kuruh ngat,,,,
ti:dakpe lah dok come pung..hok peting dok buruk(^^,)

kurus sangt ke ti skarang? tgk biasa jer... takdelah kurus mana...takdelah kurus cekeding sampai leh ditiup2kan angin... ti tk rasa pun ti kurus... tgk cam biasa jer kat cermin... ke ti yng tak perasan sb jadi empunya badan..org yang tgk jer ke yang persan...tapi ti rasa ti takdelah kurs sgt..ke ti mmg kurus sgt skang nih... ti tahu muke ti agak cengkung sket skarang..cncin ti pakai makin longgar.. lobang tali pingang ti semakin bertambah...mata ti makin cengkung...tapi ti rasa ti takdelah kurus sgt pun... ke ti ni dah kurus sgt n mmg tak perasan ti dah kurus..atau ti mmg wat2 tak paham..wat2 tak tahu ti dah kurus... ti cam kompius jer..ti dah pening2 semut memikirkan...ti ni dah urus sgt ke? ti termenung skejap.. memegang bebarapa bahagian yang perlu..banyak je lemak...kurus per gini..??? "hahahahaha.." ti tergelak sendiri... mungkin ti dah susut dari dulu..tapi ti asa ti ok lagi.. kot...???


Sunday, November 15, 2009

ti taknak dikasihani...


di mall:

wanita A: eh..ti sorg jer ker?
ti: ha a..sorang jer..sambil tersenyum pada pasangan dihadapannya...
wanita A: alaaa...kesiannya die....sorang jer...
ti:hanya tersenyum.. sambil berlalu pergi..

pasar malam;
wanita A/B/C: eh..sorang jer ker?
ti : ha a... sorang jerlah..sambil senyum...
wanita A/B/C: la..kesiannya..sorang2 jer...

pasaraya;
wanita/lelaki: sorang jer ke ti?
ti : ha a..sorang jer nih...
wanita/lelaki: asyik sorg jer..biler nak bertemannya?
ti:sengeh2...malas nak jawab lanjut..

ym;
lelaki A: nikoh2 lah wak...
ti: insyaAllah..kalau dah sampai masa...
lelakiA:milih sangat awok nih..
ti:cakaplah apa nak cakap...
lelaki A:jangan milih sangat...kang tak laku nanti:
ti: no komen..
lelaki A: sian tgk ke awok nih..sorg sokmo..takdok org jage..
ti: takpe..mampu jaga diri sendiri lagi...

cafe;
lelaki2: ti..biler nyer nak bagi kad nih?
ti: eh, tak dapat lagi ke..sambil bergurau...
lelaki2: bile lagi ti..rasa lama doh nih...
ti:sengih2..menahan malu dipandang2 org...yang turut memasang tlinga..
lelaki2: kalau takdok org nak.. biar sayalah masuk..sian die dari dok sorang..hahahah..
ti: sengih jer.. menahan malu tak terkata...berlalu pergi ngan bengang nyer...tapi tetap senyum..

ti dah pening dah...kenapa perlu org kesian kat die?kenapa perlu dikasihani dirinya?die meminta2 ke dirinya perlu di jaga..selama nih sakit pening die ada ke die menyusahkan org? bile jalan2 ada ke die menyusahkan org untuk mintak di temani... ti menyusahkan org ke kalau die sendiri? ti tertanya2 pada dirinya sendiri..kenapa tiap kali bertemu dengan org yang dikenalinya sendiri.. pasti akan terkeluar kata2 "sian ke tie..sorg jer.."... ti tak perlu dikasihani... ti tak perlu org rasa simpati padanya... ti masih punya harga diri dan maruah diri... adakah bersendiri itu mengasihankan? ti rasa die dah cukup kasihankan dirinya sendiri.. ti rasa ti dah cukup mencuba menguatkan hatinya sendiri agar terus berdiri walau sendiri..tapi ti tak perlu dikasihani...kerana ti sendiri dah cukup kasihan pada dirinya..jangan jadikan ti lebih kasihan untuk dikasihani... jangan persendakan ti kerana dirinya... dalam senyum ti...tak nampak dukanya..tapi..org tak tahukan... ti taknak dikasihani... kesian kat ti... tapi jgnlah dikasihani ti... cukuplah die mengasihani dirinya...

the end(^^,)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saturday, November 14, 2009

My new Gadget (^^,)


welcome to my world!!!!!
my new gadget..dah berusia seminggu... beli kat sony ericson low yat...
application: camera 3.2MP (best..gambar clear...)- ada wifi (best upanya tepon ada wifi nih..hikhikhik) ada gps (tapi takyahlah pakai..cas kedit tuh...) yang lain2 tu cam biasa kot...
ingat nak amik nokia sebb leh download Garmin... tapi nokia camera tak cantik lah... so last but not least amiklah sony...
memula tuh nak amik sony aino...tapi budget dah terlebih tuh..so...amiklah yang termampu jerk..ahaks....

Thursday, November 12, 2009

i have them...


salam..
hiks..title post mcm apa jer.."i have them"???hikhikhik...have apa plak nih...takdelah.. just things yang aku suka kumpul sejak dua menjak nih..stat kumpul dari tahun lepas kot... tak tahu kenapa tapi suka kumpul..tak perlu yang mahal2 pun...cukupla sekadar yang bile aku tgk aku akan tersenyum.... tak kisahlah kalau harganya cuma RM10 jer... lagi pun aku tak pandang pada harga..yang penting perasaan kita waktu beli tuh...tulah nilai sebenar barang2 ni pada aku....(^^,)


koleksi jam yang aku ada wat masa nih... yang paling murah yang tgh2 tuh...jenama apa ntah...beli kat mInes ari tu.. yang pink tu beli kat KbmaLL, yang hitam tu kluangman bagi gantikan Q&Q aku yang telah di curi taun lepas...(^^,)

antara bangle yang aku ada... shining!shining!shining!!! hurm..jarang2 pakai... yang dua tu beli sendiri jer..even agak mahal..tapi dah suka kan..(^^,)..yang love2 tu kluaNg man bagi aritu time jumpa die...cantikkan?(^^p)hikhikhiks... tapi tak boleh pakai selalu..sb aku elergik to non gold... siyusly! sebb tu tak boleh pakai jam tali besi nih..habis hancus tgn den nanti...nak pakai boleh...tapi makesure no sweating.. no moisture... kalau tak startlah gatal2 kat kulit..hikhikhik(^^,)

my latest watch is the black one... ni antara koleksi jam Air Asia yang aku ada... usually kalau nek flight die aku akan tgk if theres any new collection to have... so, kebetulan hari tu.pulang dari pengembaraan yg panjang i got a new one n its nice... its just that aku kene letak alas bawah permukaan jam tu because its steels... n im alergik to it..hiks(~~p)

so..nilah antara barang2 yang aku suka kumpul selain daripada cincin silver, keycahin, komik and etc...

thats all, thank you(^^,)

Wednesday, November 11, 2009

bosaN seh...


salam semua..
lama tak berblogging nih...
cuti nekad hari tu...
hurm..panjang ceritanya..mungkin next time, next post baru leh tulis lagi kot...
hari nih terasa bosan..
bukan bosan duduk di rumah..
tapi bosan bile kene lakukan mender sama tiap2 tahun..
almaklumlah...kejer kontrak cam aku nih...
tiap2 tahun renew kontrak..
masuk yang nih dah tahun keempat kontrak aku di renew...
n tiap2 kali renew kontrak kena wat mender sama jerk...
bosan seh...(~~")

first-kene wat medical checkup...paling tak suka urine test tuh..eiii.... lagilah bila kene wat xtray!lagi n paling aku tak suka....(:_:)
secondly- kene gi suruhanjaya sumpah..nak sign tu ,sign nih...mcm2 plak kene sahkan itu dan ini....("_)
thirdly- kene cuci gambar pasport lagi..huh..dah 2tahun guna gambar sama...malas nak amik gambar baru...(^^p)
then- fotocopy balik sijil2 yang berkaitan...ceh..membazir jer..kan dah ada rekod lama..watpe nakkan mender sma tetiap tahun...(~~")
then- malasnya nak gi lapor diri lagi kat pendaftar tuh..tetiap tahun mesti dorg akan tanya.."kenapa tak mintak tetap jer tie...? " sape yang tak mintak?sape yang taknak?huh....(~~")
then- memulakan kembali kejer yg ditinggalkan dalam keadaan blur2...pening2 lalt...huh...("~~)

bosan seh kene wat mender sama tetiap tahun mcm nih... redha...terima...tapi kadang2 hati mengeluh...tak bersyukur kah aku??? huh....


Wednesday, November 4, 2009

nekad

malam ini setelah sekian lama aku tidak mengembara...
malam ini aku akan memulakan satu perjalanan yang agak jauh..
tak suka travel by bus actually...
huh..fobia ngan 'Org physco" dalam bus yang tangannya suka meraba..apatah lagi menwarkan yang ntah apa2...
pergh..mmg menakutkan aku..pengalaman duduk didalam bus adalah sesuau yang menakutkan...walaupun dudk disebelah org yang kita kenali dan percayai..kadang2.harapkan pagar..pagar makan padi... (~~p) betul nih..aku tak tipu....
tapi,
betul aku takut nek bus...
mak abah pun slalu risau kalau aku nek bus...
pasti akan ada pengalaman yang tak terlupa terjadi...
huh..tapi...malam nih...
malam nih aku nekad...
aku dah nekad aku akan tetap ke sana...
walau apapun yang menghalang....
biarlah tiket flight mahal cam gaban...
aku terpaksa gak memberanikan diri nek bus..walaupun aku tak suka..paling2 tak suka nek bus..
mmg sampai bila2 pun aku takkan suka nek bus....
aku tak suka bising injin bus...
aku tak suka bau bus...
aku tak suka bau, suara, hingar bingar org dalam bus...
aku tak suka dengar org berdengkur dalam bus...
aku tak suka bila aku takleh tido langsung dalam bus....
aku benci sejuk bus yang nak bekukan aku...
huhuhu...aku tak suka nek bus..
tapi malam ini aku nekad..aku nekad untuk ke sana...
walaupn dengan menaiki BUS....
huhuhuhu...(~~")
moga perjalanan ku ini di lindungi ALLAh...

Monday, November 2, 2009

hidup bergantung ubAT?


mcmna rasanya hidup bergantung ubat?..pasti tersiksa kan....mcm mesin permainan plak...masuk coin baru hidup.... hurm...mengerikan....tanpa ubat..tak boleh hidup...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dari dulu...dari first time dapat senggugut lu...rasanya mmg tak penah telan ubat...paling hebat pun sekadar sapu minyak panas kat part2 yang perlu di sapu...ubat?tak kenal pun pain killer tu mender alah apa...tak tahu pun leh telan jer paracetamol tu...n tak tahu pun panadol menstrom camner rupa....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tapi...tu dulu lah...biler dah start kejer...dah makin2 tua nih....ubt mcm jadi peneman setia tiap kali sakt...walaupun jarang2 sekali makan...ubt sentiasa ada di tangan...di sebelah bantal....
di tepi katil....mana tahu akan sampai satu tahap...badan nih mmg dah tak mampu nak tahan sakitnya senggugut nih...minyak panas tak mampu lagi menenangkan sakitnya...sapulah lima nam sepuluh kali pun...kalau dah sampai tahap kritikalnya...mmg sakit yang tak terkata dan tak mampu nak cerita..........
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
org slalu tanya...apa rasanya senggugut nih..... mcmna nak citer pun tak tahu...apa rasanya senggugut nih... memulas....pedih...mcm nak tercabut tali perut...sumer ada...sakit yang Allah bagi yang tak mampu nak diceritakan oleh sesiapa pun...hanya yang mengalaminya saja yang tahu siksa menanggung sakitnya.... tapi..aku masih bernasib baik..aku tak penah lagi senggugut sampai pengsan tak sedar diri... Kot...???tak tahulah kalau sebenarnya aku pengsan sendiri tapi tak sedar...hikhikhikhik......
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tapi...sakit ini benar2 sakit....sakit betul..bukan main2... time nilah..amat memerlukan seseorg untuk mengadu...sangat memerlukan seseorg untuk menemani... tak dapat buat apa2..takpe..yang penting ada untuk menemani dan mendengar keluh sakitnya menahan.... paling menyedihkan bile insan yang diharap berada di sisi...cukup berkira walau seminit dalam hidupnya untuk bertanya khabar atau menenangkan diri yang menahan sakit sendiri.... sedih pilu rasa hati...bagai disiat2 hati ini hidup2...sakitnya hati ini melebihi sakit yg di tanggung..membuatkan sakit makin sakit dan bertambah sakit.... andai die lebih memahami.... huh...mimpi apa? .....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sakit ini pemberian tuhan..bukan untuk mengeluh mahupun mengungkit..redha dan menerima walau perit... namun pasti ada hikmah disebalik sakit ini... kat org...sakit yang diberi tuhan tanda tuhan sayangkan kita...salah satu cara tuhan ampun kan dosa2 kecil kita... mungkin banyak sgt dosa2 kecil yang aku lakukan tanpa sedar...

"ampunilah aku tuhanku...kerana aku hamba Mu yang serba lemah dan serba kekurangan...dalam sedar dan tidak aku telah melakukan dosa..moga diampunkan segala dosa ku...amin ya rabbal alamin..."


Saturday, October 31, 2009

mImpi aneh...


salam..
samat pagi semua...
sepnjang malam tadi aku bermimpi aneh2 semua...
dari satu mimpi ke satu mimpi...
penatnyer rasa perjalanan mimpi yang panjang, aneh dan pelbagai....
bangun pagi nih terasa sakit2 belakang..tangan dan kaki....
pening aku memikirkan apa yang aku mimpi kan sebenarnya...
mcm2 muka muncul dalam mimpi ku....
semua yang ada disekeliling ku muncul dalam pelbagai versi.....
ada yang buat aku ketawa didalam mimpi tu...
dan ada juga yang buat air mat aku mengalir...
tapi sehappy mana dan sehiba mana aku..seuanya hanya mimpi...
yah..semuanya hanya mimpi...
yang membuatkan aku amat penat setelah sedar dari mimpi....
huhuhuhu...
mimpi..mimpi...
rasanya tido dalam air smayang dah..kenapa masih mimpi yg bukan2 nih....
mode keliRu is "ON"
kebenaran ini tamat di sini dulu...
cau.....
......................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~...........................

Friday, October 30, 2009

hari ku cerita ku...


salam bloggers...

hari ni nak cerita sal apa erk? hurm..sakit di hati masih terasa nih...taktaulah kenapa dah puas aku cuba buang rasa sakit hati nih..tapi tak juga berjaya... rasanya mmg pantangku kalau org lain yg wat salah..tapi aku yang kene marah...mmg pantang tol... aku dah cuba memberi sepenuh komitmen pada kerja ku.... tapi janganlah dianggap aku nih mcm iron lady yg mampu buat semua benda dalam satu masa....stress aku di buatnya....(~~") n satu lagi kalau apa2 hal cakap depan2 terus terang tak boleh ke? kalau kerje tu tak beres aku juga yang dipersalahkan..mmglah student die tu boleh wat kejer..tapi tak semua die leh wat tanpa bantuan dari aku.. pastu bile tak settle salahkan aku!!geramnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!huh! apa ingat student master tu bijak sangat ke? HUh!(~~")............................

hari ni bile gi hatch...beres kan hatcheri yg mcm tongkang pecah tu... dengan hujan yg tak berenti turun..aku dimandikan untuk kali kedua hingga kuyup... tapi kerja mesti di teruskan..hatcheri mesti dalam keadaan teratur untuk open day akuatrop ahad nih... huh..kerana open day nih semua org jadi haru biru..mao taknyer...TP yg tak berani membuat keputusan menyebabkan semua rancangan jadi delayed.... yg die tao sebut "what everlah.." "ape niNg"... n etc..etc..sambil menggaru kepalanya yg banyak kelemumur tu...huh!menambah stress aku....

plan untuk ke kluang terpaksa dibatalkan untuk kali yang kedua... banyak tol alasan die everytime aku nak turun sana..tak habis2 dengan kejer die yang tak penah sudah tuh...huh!makin bertambah stress aku di buatnya... plan untuk turun kl masih lagi tergantung...terasa mcm nak ikut een jer ke kl..tapi tak nak follow seminar tue...boring seh... mau bertambah2 stress aku pastu...huhuhuhu...so..plan nak ke mana2 sumernya flop!!(~~c)

just now...a lady from air asia called me...nak promote die punyer insuran..ceh.kalau den tao tu org air asia mmg den tak angkat dah... cakap BI laju cam keter lumba... seb baik den nih paham... kalau den tak paham kan susah..tak pun den buat2 jer tak paham..hahaha...ntah paper jer..its so irratating bile dapat call mcm tu...kenapa skang nih banyak sgt org jual insuran by phone hah?irritating tao tak... huh..mengganggu ketenteraman awam jerk!!(~~')

so..thats it kot... kot... hurm...yup! i think thats it...


Thursday, October 29, 2009

saKit hati...

salam bloggers semua...

hari ni terasa sangat sakit hati dengan beberapa org....
asa nak marah sgt2....sirius rasa nak marah sgt2....
kalau lah aku boleh marah semua org yang aku nak marah kan bagus....
tapi kenapa marah ku cuma terpendam jer nih...
sakit hati simpan rasa marah ni....
huhuhuhu.....

Monday, October 26, 2009

~Nur KAsih versi cahaya~


bile nur tahu kebenarannya nur tak tahu mcmna nak nur gambarkan perasaannya... marah kah nur?sedihkah nur?jeleskah nur?? apa yang perlu nur rasa sebenarnya? nur sendiri tak pasti... keliru dan rasa bercelaru...membaca tiap bait kata2nya membuat hati nur makin runtun... tak tahu kenapa... tapi nur juga menguntum senyuman dalam tangisan... kenapa?? nur tak tahu.... memikirkannya membuatkan nur tersenyum sendiri..mengingatinya membuatkan nur terasa sebak di dada.. hidup2 nur di dusta selama ini....

nur pikirkan selama ini salah nur...silap nur ... kurang nur... rupa2nya..tidak.... well..actually ada juga salah dan silap nur ... nur akur..... tapi sebenarnya bukan semua salah nur.. bukan semua silap nur... tahukah betapa leganya hati nur bila memikirkannya... sedangkan selama ini nur yang menangung kesalahannya.... puas nur di herdik dan di marah... katanya semua salah nur.. katanya semua silap nur ... katanya semua kekurangan dan ketaksempurnaan pada nur yg menyebabkan cinta mereka rapuh dan goyah... begitu berat kata2ya membuat nur menyemat mati setiap kata2nya dalam hati nur..dan menjadikan nur sebagai pesalah cinta yang paling berat..... menanggung segala tuduhan dan dakwaan sendiri dengan hati yg lara dan sepi... tapi... malam tadi...bile nur ketahui kebenarannya,,, nur terkedu... tergamam dan rasanya bagai di sentap jantung nur.... air matanya tak dapat lagi nak di tahan2... nur menangis lagi...menangis semahunya... hingga tenggelam suaranya dalam tangisan... nur tak tahu kenapa nur perlu menangis... tapi sebak didadanya tak dapat nur tahan...jantungnya sakit...kerana disitu die menyimpan cintanya... tapi...nur tak marah... kerana nur tahu dirinya siapa kalau nak di bandingkan dengan aishah... nur terima segalanya... walau pahit untuk nur telah segalanya....

cuma nur sedih dengan sikap nash yang begitu angkuh seperti segalanya salah nur...seperti semuanya silap nur..penat dan berbuih2 mulut nur mintak jangan tuduh nur mcm tu... berjurai2 air mata nur mintak jangan di marah nur begitu...tapi hati nash terlalu angkuh untuk berlembut lagi dengan nur... nash begitu ego dengan cintanya yang dikata begitu sempurna...nur terkedu lagi bila dirinya tetap di herdik sekerasnya... nur tak mampu lagi untuk berkata2... air mata yang menjadi peneman setia turun lagi... nur tak mampu lagi untuk bertekak dengan nash...akhirnya nur hanya mendiamkan diri.. hanya itu yang nur cukup kuat untuk lakukan... bila nur cuba pertahankan diri, nash kat anur lebihkan org lain... habis diungkit segalanya... disebut satu persatu nama2 yang penah hadir dalam hidup nur..mencampak nur dalam lubang yg amat gelap dan dalam... salah nur ke semua itu terjadi... nur terkedu lagi...

sebelum hal ini nur tahu... dah ramai kawan2 di opis nur menasihati nur jangan terlalu percaya kan nash... manalah tahu nash dah ada yg lain... masih terngiang2 kata2 nora " nur percaya ke dengan die nur...kita takde depan mata nur..mcm2 boleh jadi... lagilah die keje sedap.. kereta dah ada.. perempuan mana yg taknak nur?" nur hanya tersenyum... dengan yakin nur jawab "tak mungkin nora...nur kenal die... die takkan ada org lain.." nora tetap mengingatkan nur... walaupun nora tahu nur terlalu yakin pada nash.... tak sampai hati nora ingin meneruskan kata2nya bila melihatkan nur yang membuang jauh pandangannya....

kak ari pun penah ingatkan nur tentang ini... malahan peringatan kak ari lebih dalam dan tajam membuat hati nur sakit memikirkannya... " kak ir arasa die tu taknak kawen lagi lah nur.. kalau die nak, dah lama dah die masuk...berapa lama lagi die nak biar nur tunggu die? die tak sirius dengan nur tu...." nur hanya mengiyakan... kerana nur dah tak tahu mcmna nak membela diri nur lagi... kata2 wadah turut berlegar2 dikepala nur... "nur..org kalau nak... die wat cara nak... die berusaha untuk dapatkannya.. kalau dah nak nur, takkan ada apa yg dapat halang.... tapi..ni tidk.... " nur turut terkedu dan hanya membuang jauh perasaannya yg bercelaru...

tapi kejadian malam tadi mengiyakan segala kata2 org yang penah nur terima dan dengar... nur makin hilang arah.. nur cuba berdiri... tapi nur rebah... hatinya lemah... hatinya terasa terluka... tapi benar nur ak marah..kerana nur sedar nur siapa di matanya... cuma nur kecewa..kenapa nur yang dipersalahkan selama ini?hingga nur tak punya keyakinan dir lagi....

nur pasrah dengan segalanya..nur berharap nash dan aishah bahagia... walaupun pahit untuk nur terima... tapi hanya itu yg mampu nur lakukan... untuk dirinya dan nash... nur membuang jauh lagi pandangannya...mengenangkan masa2 yang telah berlalu... nur pasrah,...kalau ini takdirnya kasihnya... nur sedar dirinya banyak kekurangan.... terlalu banyak hingga tak sampai untuk berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah dengan nash lagi....

bersambung....mungkinkah..???
(so..amacam?ok tak?mungkin bakal ada sambungannya nanti...insyaAllah(^^,) )