Pages

Sunday, November 15, 2009

ti taknak dikasihani...


di mall:

wanita A: eh..ti sorg jer ker?
ti: ha a..sorang jer..sambil tersenyum pada pasangan dihadapannya...
wanita A: alaaa...kesiannya die....sorang jer...
ti:hanya tersenyum.. sambil berlalu pergi..

pasar malam;
wanita A/B/C: eh..sorang jer ker?
ti : ha a... sorang jerlah..sambil senyum...
wanita A/B/C: la..kesiannya..sorang2 jer...

pasaraya;
wanita/lelaki: sorang jer ke ti?
ti : ha a..sorang jer nih...
wanita/lelaki: asyik sorg jer..biler nak bertemannya?
ti:sengeh2...malas nak jawab lanjut..

ym;
lelaki A: nikoh2 lah wak...
ti: insyaAllah..kalau dah sampai masa...
lelakiA:milih sangat awok nih..
ti:cakaplah apa nak cakap...
lelaki A:jangan milih sangat...kang tak laku nanti:
ti: no komen..
lelaki A: sian tgk ke awok nih..sorg sokmo..takdok org jage..
ti: takpe..mampu jaga diri sendiri lagi...

cafe;
lelaki2: ti..biler nyer nak bagi kad nih?
ti: eh, tak dapat lagi ke..sambil bergurau...
lelaki2: bile lagi ti..rasa lama doh nih...
ti:sengih2..menahan malu dipandang2 org...yang turut memasang tlinga..
lelaki2: kalau takdok org nak.. biar sayalah masuk..sian die dari dok sorang..hahahah..
ti: sengih jer.. menahan malu tak terkata...berlalu pergi ngan bengang nyer...tapi tetap senyum..

ti dah pening dah...kenapa perlu org kesian kat die?kenapa perlu dikasihani dirinya?die meminta2 ke dirinya perlu di jaga..selama nih sakit pening die ada ke die menyusahkan org? bile jalan2 ada ke die menyusahkan org untuk mintak di temani... ti menyusahkan org ke kalau die sendiri? ti tertanya2 pada dirinya sendiri..kenapa tiap kali bertemu dengan org yang dikenalinya sendiri.. pasti akan terkeluar kata2 "sian ke tie..sorg jer.."... ti tak perlu dikasihani... ti tak perlu org rasa simpati padanya... ti masih punya harga diri dan maruah diri... adakah bersendiri itu mengasihankan? ti rasa die dah cukup kasihankan dirinya sendiri.. ti rasa ti dah cukup mencuba menguatkan hatinya sendiri agar terus berdiri walau sendiri..tapi ti tak perlu dikasihani...kerana ti sendiri dah cukup kasihan pada dirinya..jangan jadikan ti lebih kasihan untuk dikasihani... jangan persendakan ti kerana dirinya... dalam senyum ti...tak nampak dukanya..tapi..org tak tahukan... ti taknak dikasihani... kesian kat ti... tapi jgnlah dikasihani ti... cukuplah die mengasihani dirinya...

the end(^^,)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 comments:

tOyO said...

tula asik ckp sian je..

abg nk ckp..

ooo...

^^,

cahaya said...

ooo...
um...cam best jerk...
ooo...(^^P)
teh o ke.milo o ke..kopi o ke apa?ke gabung tiga2 tu jadi "ooo".. eh?hikhikhik;p

tOyO said...

ooo tue sebenarnya dia cmni..

~~~~oOo..teka apa tue? hehe..

beserta nada dan memek muka..^^,

nizamanuar said...

At least CaHaYa ramai kawan. Kawan kat Mall, Pasar Malam,PasaRaya,YM, Cafe. Kat Blog pun ada kawan gak..yg temani CaHaYa. Memilih kot? Atau kurang baJet nak Kahwin? Atau lain-lain problem? hikhikhik (^^)

apei said...

sampai masa ada lah jodohnyer tu..

sahromnasrudin said...

tie tak diminta jadi begini..realitinya jodoh tie belum sampai..tie bukan memilih jauh sekali materialistik..tie bukan tak mampu, tie ade kereta, ada wang simpanan tapi itu semua belum tentu menemukan dengan jodoh tie..tie sabar ye..yakin, ada hikmah di sebalik semua ini.berkahwin bukan kerana org suruh kahwin tp jodoh telah tiba

cahaya said...

apei: iya..belum smapai jodoh lagi tu..ish.ish..

sahromnasrudin:eh..bleh wat sambungan post nih..hikhikhik(^^,)

nizamanuar said...

atau "CinTa BertePuk SebeLah TanGan"...

sahromnasrudin said...

Hadapi Dengan Senyuman...bak kata Ahmad Dhani

cahaya said...

nizamanuar:tak pernah lagi bertepuk sebelah tgn rasanya ti tu..

sahromnasrudin: yup!!betul tu..ti akan ahadapi ngan senyuman..chaiyok buat ti..