Pages

Wednesday, April 29, 2009

aku mmg Dah NIat Dah...huhuhu

hari ni aku mmg dah niat dah..mmg dah nawaitu bebtul dah dalam hati ni..sebaik sahaja sebelum tido malam smalam lagi...mmg aku niat bebetul dah tak mao wat kejer hatcheri lagi hari ni sebb aku betul2 dah penat n tak larat...aku rasa badan aku dah tak boleh nak terima lagi beban kerja yang berterusan mcm ni...di tambah lak ngan takleh nak makan nasi dari 3minggu yang lepas...makan pun yang ntah ap2 je nak wat alas perut...hurm..bukan nak diet pun...masalahnya...tak tahulah kenapa...tak leh nak makan nasi...bukan stakat takleh nak makan..bau pun aku rasa mcm nak muntah jerk...makan mihun goreng tak sampai baer suap ..dah tak boleh nak masuk lagi..mualnye melampau2!!!siyusly, mmg dah takde tenaga dah asa badan nih...so..dengan niat yang jitu,aku pakai blaus ari ni..ingat nak belasah baju kurng jer...(rindu giler nak pakai baju kurung..huhuhuhu..tapi disebbkan mals nak iron aku bantai jer blaus yang mmg dah tersusun n di iron...)sampai je hacheri, dr.abol dah ada kat siu...die perati ikan2 yang aku n the geng dah pindahkan smalam..3 tangki tuh...mmg aku hampir2 pitam gak sb asa mcm dah tak bertenaga sesangat...pastu die cek plak air takungan...ALamak!!aku lupa nak tutup oulet.air takungan jadi sikit...huhuhu...turun dalam semak cari oulet...sebelum die balik opis..dan lagi pesan kat aku suwuh tutup tangga air tu..jgn bagi open mcm tu..n turunkan lampu UV yang kat kolam besar tu..siap bagi ayat best lagi "ringan jer kan lampu uv tu?awak pun boleh angkat.."aku senyum jer...mals nak jawab...lampu tu berat giler...bleh patah bahu kalau pikul..angkat tadi pun 4 org!die nak aku angkat sengsorang...hish..ilang akal!!!! dalam penat2 aku ni..aku kuatkan juga diri aku wat  kejer2 tu n tak lupa membuli kimi sebelum hari2 terakhir die nak benti...hehehehe...panjat tangga air tu gayat betul!tinggi tuh!!!asa cam pening2 lalt gak manjat mender tu tadi...huhuhuhu..mana lagi aku nak kumpul tenaga nih?nak makan tak boleh...huhuhuhu....cedih...cedih...


"hah,ikatnya mcm ni..nanti kimi gantung erk..akak tak sampai..."hehehehe;P (wah...aku lebih tInggi dari BumbUng Hatchery!!!hehehe..gayat...gayat...)

"ati2 sket..tingi tu...jatuh den tak tanggung...hah,ikat2...ikat kat situ jer...;P"memberi arahan sebagai mandur!kuikuikui

"potong jerlah kat tengah tu...nanti kita ikat lah balik kat tgh2 ni pakai kabel tight...cepat wak..lenguh dah nih pegang..."

penat yang teramat...ngan baju dah basah2...huhuhuh...tak boleh nak ayu siket..ada jer kejer hatchery yang kena wat...frust betul!!!huhuhuhu...duk ehat jap...tak larat dah nak turun...huuhuhu....

tadi ptg, kena perli ngan hery...hurm...bukan nya aku tak boleh kena perli...asa dah nek lali dah aku kena perli ngan bebudak ni...n bukan nya aku tak biasa ngan mulut dorg nih...tapi apa yg hery perli aku tadi wat aku terkedu n a bit tersentak sebenarnya.....nak tak nak..aku wat2 bodo gak ngan die...senyuman aku juga tak lekang dari bibir saat diperli...masih lagi cuba berlawak dgn die walaupun berat di hati makin terasa...walaupun rasa bagai ditoreh2 hati ni dgn gurauan tu...tadi ada gak rasa mcm nak benamkan muka ni dalam tanah....huhuhuhu...ntahlah....aku tak marah pun...cumer..tak tahulah..."biarlah rahsia..." hanya itu yang mmpu aku bisikkan pada hati aku sendiri....bukan salah mereka yang bercakap..dan aku tak menyalahkan sesiapa...mungkin salahnya datang dari diri aku sendiri...apa yang terjadi dah pun terjadi...dan aku tetap kena terus bertahn walau selemah mana skalipun aku.....chaiyok!!!chaiYok!!!!(^__^)

p/s:hurm..ada tak makanan yang best untuk dimakan..selain dari nasi?dah lapo sangat2 dah nih..tapi takleh telan nasi atau sumber karbohidrat secara direct...mcm2 dah try makan..sumernyer kuar balik...huhuhu..bagilah suggestion...lapo nih...huhuhu



Tuesday, April 28, 2009

sajer Nak InterFrame...(^^p)!!!!!

antara hari2 aku Bekerja sebagai Buruh Kasar...rasanya mcm hari2 jer kejer sebagai buruh kasar!!!hahahah..sampai tgn pun dah jadi Kasr mcm kertas pasir gred A..kuikuikui...mari kita ikuti soroton beri kut..(ceewahh...cam nak wat trilogi cinta plak...kuikuikui)

owh..ni kimi..pembantu kat hatcheri aka..um..apa erk?owh..power rangers merah...kuikuikui..sajer nak menginterframe kan die kat sini...hahahah(^^D)ni gambar masa otw nak pi kedah hari tu....

hari tu mesin pellet dah sampai...yang baju merah kat bawah tu supplier,aka kawan baju biru tu,aka tukang buli,aka peminat aku(katanya een..wakakaka)berat mende alah ni bertan2...nak patah pinggang kitorg angkat..last2 gune jentolak yang ada kepala yang ekor tu...:P actually tak sure name mender tuh..wakakakak(66D)

yang bebaju biru tu, my BOSS..second boss aku merangkap supervisor aku..merangkap tukang buli no1 aku..merangkap sifu aku...huhuhuhu

eh..eh..tetiber jerk viva ni interframe?hahaha..my cute car!!!cam tuan die gak...(amik peluang mengangkat diri..kuikuikuikui)

model keter viva yang tak bebayar..wakakaka..een..my bestfren here..she is my only girl fren yang aku ada kat sini selain dari member2 opis......dasat tak?huhuhuhu

sapik yang turut serta nak menginterframekan diri dalam blog aku....nampak cam bebudak..tapi tua setahun dari aku n dah ada baby girl sowang...wife?hahahah..masih sorang lagi...penyanyang n caring...kalau die nampak aku angkat berat mesti die tolong...sebb die tau aku dah dilarang mengangkat berat...(^^p)

inilah aku..wakakaka...menginterframekan diri sendiri....tgk kasut aku..cantikkan?nilah but yang aku pakai hari2...n beginalah aku usuallynya ke tempat kerja...so,mcmna lah org nak tahu aku ni staff sebenarnya...kat pakguard tu dah puas dah aku cakap aku staf..tetap panggil aku student..huh...student pun studentlah....sentiasa muda apa...hehehehe:P



hari ni asa blur melampau2..melampau blurnya...nak senyum pun mcm tak larat..tapi senyum gak..semampu yg mungkin...hati ni plak..ntah kenapa asa berat sgt2..betul2 berat....sampai tak terlarat asa nak bawa....ntah apa yg terpendam kat dalam ni pun tak tahu....penat asa pk...tak pk pun jadi terpikir jugak...last2 aku blur lagi...huhuhuhu.....

smalam pas makan kat tepi pantai ngan een..aku pusing2 jap...cuba cari ketenangan hati...petang yg dibasahi hujan..membuatkan hati aku turut hujan...dihujani dengan seribu persolan yang tak terjawab....kekeliruan dan kebuntuan terasa semakin memuncak...sesak rasa dada ni.....malahan hati ni terasa sakit...sakit yang amat sangat..kenapa?ntahlah..aku sendiri tak tahu...

sepanjang hari ni dgr lagu "biarlah rahsia..."sekejap2..terasa basah plak mata nih...cuba wat2 lawak..untuk ceriakan diri sendiri..."hurm..aku perlu bertahan...aku tak boleh kalah pada ujian ini..."inilah yang aku bisikkan dalam hati aku tiap kali rasa ingin mengalah....tiap kali rasa berputus asa...ada aku luahkan rasa berat hati ini pada een yang setia mendengar...namun tidak terasa sikitpun kurangnya...dan ringannya....aku masih dihantui pelbagai persoalan....yang aku masih menunggu jawapannya.....huuuu.......


(p/s:buat pembaca setia blog ini..maaf sgt2 sb banyak tulis citer sedih berbanding hepy..hanya di sini aku dapat luahkan segalanya...kalau tak suka, please close this window(^^,) )

Saturday, April 25, 2009

aBg MaNA????

pas basuh keter tadi aku ke shell batu6 untuk isi minyak...seperti biasa, aku akan isi full terus..malas nak isi sikit2..nanti kena isi lagi...aku cakap kat mat bangla tu.."full"...mat bangla tu tgk muke aku..aku cakap lagi.."full yer.."pastu die cakap.." penuh ka ?"aku tergelak sendiri.."ha a...penuh..."sambil tunggu minyak penuh, aku dgr radio..tetiber mat bangla tu tegur aku..."abg mana?"aku yang tak berapa dgr.."hah?apa?"..."abg..abg mana?"apalah mat bangla nih...aku sengeh jer...malas nak jawab..then die tnya lagi.."sudah kerja ka?"huh..banyak tnya plak mat bangla nih.."ha a..kerja sambil blajar.."die tgk stiker staf kat cermin depan aku...pastu die tnya lagi.."abg..abg mana?tada abg ka?" aku tgk mamat tu dok sengeh2..aku sengeh jela..die tnya lagi.."keluar jalan2 ka?abg mana?" hish bangla nih..aku bagi penampo jepn baru tao..dok tnya aku abg mana..abg mana..nak tak nak aku sengeh jer.."abg takde..dok jauh..."ntah die paham ntah tidak...lama plak minyak ni nak penuh..huhuhuhu..."abg tada..datang sini lagilah esok...tada seronok keluar sorg2 juga.." aku mengerutkan dahi..senyum masih di bibir..ntahlah..aku rasa lawak giler mamat nih...tak agak2....pas bayar,dan lagi die cakap..."esok dtg lagi ya..." dalam hati aku..."giler apa mat bangla nih...ingat aku ni tokey balak nak isi minyak ari2...huhuhuhu"...berdebar giler aku isi minyak kat situ..tapi tulah satu2nya shell terdekat yang ada...huh..actually tiap kali aku isi minyak kat situ..mat bangla tu mesti akan tlog isikan untuk aku..n akan tanya soalan sama jerk...eiiiii...geram aku dibuatnya...sibuk betul tanya "abg mana..."sorrylah..kalau aku takde abg skalipun...aku taknak ada abg mat bangla...mintak simpang malaikat 44...eeeiiiiii...ngeri...ngeri..!!!!!!!

pasni kalau aku nak isi minyak..kenalah bawa sorg abg...haa..."anyone volentere nak jadi abg aku?teman aku isi minyak tak?kuikuikuikui...tawaran sedang dibuka nih...heheheheh"...tapi aku rasa..tiap kali aku nak isi minyak mmg aku takleh gi sengsorg lagi...kena gak cari teman...n komfem kena lelaki...kalau tak,sampai bebilerlah mat bangla tu akan tanya aku.."abg mana?"...hish...ngeri...ngeri....


Friday, April 24, 2009

biarLah RahsIa...

BIaRlah Rahsia
(siti NurHaliza)

Pernahkah kau bermimpi seketika
Berada di tempatku
Membayangkan pahit manis berlalu
Entah siapa yang tahu

Mungkin nanti kau jua merasakan
Berdepan dengan kata menyesakkan
Takkan tugumu kebal
Tiada pertimbangan

Keheningan malam membangunkan
Kepayahan jiwa meluahkan
Andai kau jujur memahami
Tiadaku menjauhi

Dan kisahku yang masih panjang
Menambahkan berat yang memandang
Lantas ku pendam
Ku putuskan biarlah rahsia

Semakin aku hidup dalam cinta
Tiada kuasa mampu menghalangnya
Hentikan kata kata
Bertulangkan dusta

Pernahkah kau bermimpi seketika
Berada di tempatku

kadang2...lebih baik dim dari berkata2....tapi...kadang2...
kadang2...lebih baik berkata2 dari berdiam.....tapi...kadang2....
kadang2..lebih baik berterus terang dari berselindung...tapi..kadang2...
kadang2 yang hanya kadang2 saja diperlukan,,,
dan kadang2 ini kdang menyakitkan kan...??
dan kadanag ini juga kadang2 menggembirakan kan...???
aku kecewa dengan kelantangan mu pada smua...
tapi aku lebih kecewa dengan kebisuan mu pada ku.........
kenapa kadang2 kau umpama melepas batuk di tangga...
kenapa kadang2 kau begitu bersemangat waja....???
kenapa semuanya hanya kadang2...dan tk pernah kekal tanpa kadang2.....


hatiku dipiJak..bagaikan ia tiada harga..

hurm.. tajuk ...mcm kecewa sgt kan... agaknya...mungkin..itu pastinya...perasaan aku sekarang....sesak rasa nafas nih...memikirkan apa yang telah berlaku..apa yang bakal berlaku dan apa yang sedang berlaku..penuh dengan konflik..rasa tak senang hati...rasa mementingkan diri sendiri...semua bercampur baur menjadi satu...penat.penat...dan amat memenatkan..hati ini..tak mampu menerima beban seberat ini.....sakit...sakit dan amat menyakitkan..bila rasa dikhianati....apa lgi yang akuharus  tuliskan disini....untuk menggambarkan asa hati ni.....yang pasti..ia sangat2 mnyakitkan.....

perjalanan smalam masih terasa penatnya...tak sedikit pun rasa penat itu hilang...malah makin bertmbah2 penatnya aku...perjalanan dari terengganu -kedah-terengganu....buat aku hilang tenaga yang amat sgt...memandu sejauh itu menggarap segenap kekuatan dalam diriku...kekecewaan yang menunggu di sana membutakan aku merasakan pemanduan ku sejauh itu tidak bermakna...trip ke kedah akhirnya mengecewakan...malam selasa sampai jitra, petang khamis kami pulang....penat..kecewa...semuanya bercampur baur...penat memandu makin bertambah2....kenapa org sana begitu tak bertanggungjawab....sedih aku bila ikan2 aku tidak lagi ada di situ...sedinya!!!!!!!!!!

smalam aku sampai rumah dah agak lewat...penat ni hanya tuhan yang tahu...dapat msg dari die..yang tak puas hati dgn satu blog...aku tertanya2 sendiri apa yg membuatkan die begitu tak puas hati...aku kuatkan juga hati aku, diri aku untuk mengadap laptop n online jap...lepas aku baca blog yang dimaksudkan....aku rasa mcm nak campak laptop aku nih.....(tapi aku masih waras..huhuhuhu)...lantas aku msg empunya cerita....jawapannya amat melukakan hati aku..."abg nak share dengan semua....."hati aku tergores lagi..kali ini lebih dalam...lebih parah....air mata tak mampu lagi aku tahan...rasa dikhianati terlalu sakit dan derita....seribu persoalan bemain kat hati dan fikiran aku...apa makna semua ini?kenapa?kenapa perlu smapai jadi mcm ni?apa maksud die?apa tujuan die?kenapa die wat mcm nih....aku menangis lagi...kali ini lebih lebat hingga aku tertidur....penat aku semakin penat bile ini semua terjadi....

sepanjang malam tidur ku terganggu....sakit kepala ni..rasa mcm nak pecah...ditambah plak ngan kejer2 hatcheri yang pagi2 lagi dr.abol dah kol aku...dgn tido tak cukup..rehat tak cukup..aku rasa mcm nak pitam tadi...gelap jugak dua tiga saat pandangan aku..huuu....

penat...lelah....sakit...semua nya bercampur baur dalam hati aku....hati aku yang dipijak2 bagai ia nya tak berharga dan bernilai pada mereka...hati aku umpama bola yang dcampak2 dari satu pihak ke satu pihak...dijadikan jajaan dari satu pihak ke satu pihak....sakit diperlakukan mcm ni....ya...hati ku dipijk bagai ianya tiada harga....atau mmg itu nilainya pada mereka....tepuk dada...tanya hati sendiri...kerana hati ku sakit dipijak2 begini.....masing2 nak buktikan hati ini milik siapa...hati ini milik aku....dan aku tak rela diperlakukan mcm nih....

penat aku menjaga hati setiap org..tapi tiada satupun yang jaga hati aku....tiada satu pun......


Monday, April 20, 2009

Kerna aKu waniTa?

kerna aku wanita...
aku dipertikaikan tentang kebolehan ku...

kerna aku wanita,
aku dipersoalkan tentang kemampuan ku...

kerna aku wanita,
aku dinilai tentang kekuatan ku....

hari ni org YORK datang baiki chiller kat hatcheri kelah..mekanik pertama yg dtg jumpa aku hari tu memandang aku bersahaja...bukan seperti kali pertama die jumpa aku minggu lepas...reaksinya kali pertama die melihat aku...:

mekanik:nak tanya sket, saper puan nurul?
aku:hurm, saya...cik, bukan puan...awak ni dari YORK ke?
mekanik:ha a...cik nurul ke nih?mudanya..mcm student jer..

berlainan pulak dengan pembantunya hari ini...yang membuatkan aku tersenyum kelat....

mekanik2:ni ke cik nurulnya?
aku:kenapa?
mekanik 2:takde apa2..(sambil pandang aku dari atas ke bwh..)cik nurul jaga hatcheri ni sekarang?
aku:ha a..kenapa(aku mengerutkan dahi aku...)
mekanik2:kenapa perempuan?kalau sistem jem..cik nurul lah handle yer?
aku:sambil tersenyum kelat...yerlah..dah tu sape lagi?saya buat setakat yang termampu jer...
mekanik 2:owh....boleh tahan....tapi, pelik kenapa perempuan yang jaga kat sini....

persepsi setiap org yang pertama kali berjumpa aku di hatcheri seringkali sama...kenapa?sebab aku perempuan?tak mampu nak jaga hatcheri ker?kemampuan ku terbatas ker?huh....mungkin..aku akui itu..kemampuan ku terbatas...kekuatan ku, terhad....namun aku punya keinginan yang tinggi...walaupun semuanya terhad dan terbatas buat aku....kerna aku wanita...yang  punya hati nurani...aku bukan mahu seiring dengan lelaki..sehebat lelaki...namum aku ingin menjadi seorg wanita yang aku sendiri kagumi...aku mahu punya kekuatan yang mampu mengatasi kelemahan ku...aku mahu punya kelebihan yang mampu menimbang tara kekurangan ku...kerna aku wanita..yang punya hati nurani...bukan untuk bersaing dengan org lain..atau menunjuk yg aku mampu...sekadar ingin memuaskan hati ku sendiri..cukuplah sekadar aku yang tahu,,,

biler di pk2...aku tak tahu kalau ada lagi wanita yang bergelar pegawai perikanan kat UMT ni....aku sendiri tak pernah selidik...adakah aku satu2nya wanita yang memegang jawatan nih?berat...namun aku wanita...yang cuba menggalas tanggungjawab ini di atas bahu lemah ku....kdg2 aku rasa aku tak mampu untuk melaksanakan tanggungjawab ku...bile sampai kerja yang berat...sehabis tenaga ku curahkan..penatnya...lelahnya..hanya tuhan yang tahu...cukuplah hanya Dia yang tahu....

biler fikirkan pandangan org terhadap aku..kadang2...rasa rendah diri menyelubungi hati...namun...aku gagahi jua...melangkah ke hadapan dan sentiasa beringat apa yang aku tinggalkan di belakang....walaupun kadg2 org atsan mmbuat aku merasakan aku tak mampu untuk menggalas beban ini...namun..aku wanita...yang tuhan jadikan dengan sekeping hati yang amat kuat....walaupun rapuh, walaupun lembut..namun hati inilah kekuatan dan hati ini lah kelemahan ku....aku mungkin tak punya tulang empat kerat segagah lelaki...aku juga tak punya urat berurat sekuat lelaki...malah aku tak punya kudrat sehebat lelaki...namun aku wanita yang tuhan jadikan serba lemah...serba lembut luarannya...namun..kekuatan itu tuhan sembunyikan dalam sekeping hati yang dibalut dengan segala perasaan...yang mampu membawa kekuatan...atau mengundang kelemahan....malah...tuhan berikan aku air mata...untuk melepaskan segala kepenatan..segala keletihan...segala keperitan....hanya padaNya...

hai dunia...jgn pandang remeh pada wanita...kerna tgn yang mengayun buaian...mampu menggoncang dunia!!!

Sunday, April 19, 2009

sAkiT,.,.,.,.,

berterus terang pun salah..
tak berterus terang pun salah...

kalau aku tahu ia begitu menyakitkan,,,
aku lebih rela berdiam diri seribu bahasa...
paling kurang hati aku tak seremuk ini...
remuk yang tak mampu aku luahkan di sini.....

kalau aku diberi peluang untuk mengundur masa...
aku tak mahu melalui semua saat yang telah aku lalui bersama mereka..
kerana andai aku tahu akhirnya begini...
mungkin aku patut ambil haluan yang lain...
yang aku harapkan tak begitu menyakitkan begini....

kalau tak berterus terang...
aku menipu namanya...
kalau aku berterus terang...
aku dan dia sakit akhirnya...
mana harus aku pilih...
jujur atau terus bersembunyi dengan rahsia hati....????

aku menjawab setiap persolannya...
dengan penuh rasa gugup dihati...
dengan debaran yang mampu menghancurkan hati ku sendiri..
namun aku cuba untuk bersikap jujur...
walau aku tahu aku sendiri akan terluka...
kerna aku tak mahu dilukai lagi...atau melukai sesiapa..
adakah silap aku bersikap begini....

huuu...
rasa remuk hati ini....
panggilan diakhiri bukan dengan senyuman atau rasa tenang di hati..
tapi penuh dengan tanda tanya....
dan rasa sakit di hati...
rasa bagai hati ku ku disentap dan hancur berkecai....
kenapa...aku tak tahu...
tapi itu yang aku rasa...
mungkin die lebih terluka...
tapi kenapa aku yang terasa sakitnya??
kenapa aku?

sakitnya rasa malam ini.....

Friday, April 17, 2009

benci tapi cInta?


apa tu?benci tapi cinta..mcmna nak explain maksudnya tu?mcm complicated jerk....ada ke mcm tu...benci..tapi cinta..atau cinta tapi benci?boleh ker?ish..cam tak logik jer...tadi masa dgr lagu nih dalam keter..aku tnya die...

aku:abg..lagu ni sebenarnya die benci ke die cinta?
die: hurm..ntah..nurul kan tahu rasa die mcmna...
aku:eh?nurul tahu ker?(aku sengeh...tapi dalam hati...malayang ntah ke mana....)

pelikkan lagu ni...kadang2 cam tak logik..tapi kadang2....hur..ntahlah..nothing impossible kan...well..apapun...enjoy the song when you hear that song, k!!(^^_,)

Benarkan ku ‘tuk berbicara…
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci… Kamu
Ku cinta… Kamu

daN sebenArnYA?

Oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh


lagu nIh pun Best..Mmg sesuai ngan jiwa den nih...huhuhuhu...(~~<)

Thursday, April 16, 2009

Tak Mungkin Kerna Sayang - Alyah

Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba-tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

hurm..suke lirik lagu nih...kenapa...hurm..ntahlah..just suka...cm kena ngan jiwa...kot...hehehe....tak pasal2 berjiwa emacam jer kan?apadah...huhuhuh..apapun enjoy...(^^_)

hAri Ini daN seMalamsemalam:

"hari ini kau datang riang..tersenyum buat ku senang..kau hias dirimu..."lupa dah apa lirik seterusnya...hahahaha...so...aku baru je abis interbiu kat spa wisma negeri tengganu tadi..fuhh..bodobar tu mcm tak penah kena interbiu..sedangkan bukan 1st kena interbiu nih...tapi dua org yg interbiu tu mmg physco abis lah...sampai aku asa muka aku ni kejang tahan muka cuak dari terkuar...overall...aku asa aku tak dapat pun..sebbnya aku sendiri tak yakin beb jawab soalan2 die..walaupun aku jwb tu mcm konfident jer...huu..yang penting aku dah cuba..lagi pun aku tya orh tu..berapa chances aaku untuk jawatan ni...die jawab..

"ok..cik nurul..i bagi you numbers, you calculate sendiri ok..kite ada 3 kekosongan, 6 untuk simpanan, 60 org kita panggil interview dari ribuan yg memohon..so you calculat
e k..."

aku terkedu dgr die bagi jawapan gitu..so,..dalam hati...aku tahu nak dapat jawatan ni mmg kira 1 dalam beribu lah gayanya...takpelah..yg penting aku dah cuba..daat tak dapat tu..aku berserah pada yang Maha Esa..rezeki kan ada kat mana2.
..betul tak?

masa nak daftar tadi adalah sorg girl ni dok pandang muka aku..aku senyum jer...sepanjang tempoh menunggu tu aku tak berbual pun ngan die..aku berbual ngan abgngah jer..ohyer..abgngah pun dpt gak pgglan interbiu ni...biler aku dah kuar dari bilik temuduga, judges tu kuar minum jap..so...apalagi...berkongsi maklumat lah tadi ngan dorg...junior2 aku kebanyakannya yg dtg interbiu nih...so..ngah berbual2 tu..adalah sorg adk ni tegur..

"akak kat umt lagi eh?"
aku: ha a...kat umt lagi.adk dak umt ker?
budak tu: haa,,,junior akak..die pun..(buda
k yg tgk aku masa daftar tu..)
aku:owh..yg ni akak kenal..penah tgk kat dinner hari tu kan?
girl2:ha a.. akak batch berapa ek?
aku:akak batch 4 kalau tak silap..taun 2006..
girl2:owh..saya ada abg gak course ni..die yg promote kat saya course ni..
aku:owh..yeker?saper abg tu?
girl 2:nama die saiful...akak kenal?
aku:owh...saiful....kenal...kenal....die kat kb lagi ker?
girl2:ha a...(budak tu sengeh.....)

aku pun sengih jerlah..mau nyer aku tak kenal abg die...hilang akal apa aku tak kenal abg die...tapi...kenapa aku wat2 mcm tak kenal hah?kenapa erk?huhuhuhu...sebenarnya biler aku tgk die tadi..aku dah berdebar semacam...waktu jumpa die kat dinner aritu pun aku dah berdebar...telan air liur jerlah tgk muka die...kenapa berdebar?unexplainable...tapi die sgt mengingatkan aku pada abg die....aku dah agak dah yg die akan juga mention nama abg die...huhuhu...last2 aku mcm hilang di awangan jap....mcm tergantung dalam kereta kabel yg tak bergerak.............mcm tu ker?hurm..lebih kuranglah....sebelum aku balik tadi dan lagi aku
 senyum kat die n cakap.."sampaikan salam kat abg erk..."ceh..apala aku nih....giler...!!!!

so tulah cerita hari ni..sepagi aku di wisma....huhuhuhu.....
..........................................................................................................


semalam:petang:pas habis kejer...

smalam pas habis kejer aku ke bandar..sebb aku tak tahu jalan untuk ke wisma negeri tu..maklumlah..aku ni kan "kedaratan"sket...bab2 jalan ni mmg aku fail..so..kenalah round2 sket cari kat manalah bangunan ni menapak...hurm..biler lepas jer jalan depn mydn tu aku dah cuak..pening2 semut pun ada...mak aih...jalan dah totally berubah...jalan yg dua hala dah jadi sehala...banyak kali gak aku patah bali..sbb byk jalan short cut g aku biasa guna dah jadi jalan sehala..ceh..hampeh betul..seb baik aku usha2 lu kat mana wisma nih..kalautak...mmg kirenya aku bakal lewatlah untuk interview nih....huhuhu...rupa2nya dah lama benar aku tak turun bandar or jejalan kuar erk...hahahaha..ketinggalan zaman betul aku....!!!!kuikuikuikui(^^P) gelakkan diri sendiri...
setelah penant dan pening aku mencari jalan pulang..aku singgah jap Mydin Mall yg tak penah lekang ngan kelompok manusia yg aku sendiri tak tahu apalah yg dorg dok borg kat sini...aku ke foodcourt...hurm..tringin plak nak makan kfc time2 dtg buln nih...time2 mcm ni mmg aku tak layan nasi...bau nasi jer aku mual..mcmna nak makan?hahahaha..mmg kalah kaka aku yg tgh pregnant tuh..kuikuikui....pas beli kfc, aku beli plak eskem semangkuk but penyejuk tekak....walaupun sebenarnya time2 mcm ni tak berapa digalakkan makan mender2 sejuk...wakakaka...pantang2 ni mmg aku tak layan r..pastu..tergolek2 sakit perut..hahahah..padan muka ...nasihat org tua tak nak dgr...best tau eskem ni..aku amik perisa cokelat n strawberi...kuikuikui....


so..itu lah post aku untuk kali ni...Hari Ini dan Semalam..wakakakaka(^^P)

Monday, April 13, 2009

jaRak JaUh..

huu..
buNyi jer dah Tau Jauh...
beLum Baca Lagi..BelUm teroka Lagi..
tapi Mmg mmg ia Jarak Jauh...
dan Jauh Ini...
Jauh Ini...
Jauh ini Membuat Hati inI kOsong....
Jauh Ini memBUat Hati Ini suNyi...
jaUh ini membUat Hati Ini Sepi...
ye ker?
yelar...tak TipU...

Kalau Jauh,,,,mmg MenYiksakan....
Mmg penUh Dugaan tak TerceriTa....
kalau Dah JAuh Mmg Tak leh NAk TgK mUka...
KalaU dah Jarak Jauh..hanYa Boleh dGr suarA..
Tapi Tu semua tak sAMa...
Tak Penah SaMa Bile ada Depan MAta...
TAk SaMA bIla ada kAt sebelah Kita..
MmG tak SaMA BIle Dapat KeTawa bersAMa...
mmg Takkan Sama...

Jarak Jauh...
keNapa Di jaraKKan?
Kenapa Di Jauhkan...
Huuuu..KomplIkated betUl jaraK  JaUh ni..
Nak Tgk pUn Tak NAmPak.
NAk skodeng APatah LAgi....
JauhNYa jArak JAuh ni...jauhnYa....

kOrg PAham Tak aPA tu JArAk jaUH?
Korg PenAh Rasa tAk?
Tau Tak Mcmna RAsanYa?
Tak terKAta...TAK terCErita...Tak terKhabar..
kerena TerLAlu JAUH jRAk Kita di Sini....

sb Ni ker?

dari smalam,,mmg takde Mud langsung..tak tau r naper..smalam bile abis kejer jer asa mcm nak pecut balik umah jer..rasa mcm kosong giler umah sewa tuh...pas wat alignment tayar..rasa tak mau balik umah..ohyer..i got back my car..tapi tu another story...sambung story stress nih..




tak tau r mana hilangnya mud aku nih..hilang ntah ke mana..saper yg culik pun aku tak tahu...mmg betul2 takde mud langsung...nak senyum kat org pun asa mcm tak ihklasnya yaAllah...huhuhu..rasa mcm nak menjerit2 jer hati nih..kang org kata aku kena histeria plak...huhuuhu

along kol smalam..sajer2 die...aku ngadu r kata busan dok sorang..die kata.."carilah hosmate ngah..kesian la along tgk angah dok sengsorg mcm tu..risau pun ada...kang angah leh jadi gile dok sorg2 mcm tu.." aku ngeluh jer...ntahlah..bukan taknak cari..tapi serik r....lagi pun..bukan senang nak sekepala ngan org nih..dah lama duk sorg2..tak reti plak asa nak berkongsi ruangan yg ada tu...atau mungkin aku yg tak cuba kot..huuu...ntahlah...tapi mmg takde mud betul skarang ni..makn taknak..minum taknak..kejer lagilah taknak!!!!!!!!!!!!!huhuhu...


hari ni jer 3org tegur muka aku..zaidi tegur muka aku terlalu siyus..heri pun sama...fara plak kata jgn wat muka siyus mcm tu..huhuhu...bukan aku wat pun..mmg dah cenggini muka nya.. nak wat ganer..huhuhu.. dah sehabis usaha dah aku senyum nih...warghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!mak!!nak Mak!!!nak mak!!!nak mak!!!!!!huhuhuhu

kenapa Aku Hilang MuD nih???? kenapa? kenapa? kenapa??????huhuhuhu....

antara sebb Yg slalu aku Hilang Mud:



1-Fluctuation HOrmon (usually sebb nih..aku rasa arini pun sb nih...biasalah..perempuan kan..tp blm lg..tak cukup masa lgi)

2-gado ngan keluang man (boleh pura2 hepi lagi..tp dlm hati tuhan jer yg tahu)

3-terasa hati ngan sesaper..(jrg mempengaruhi)

4- terasa sunyi atau kosong....(ni bleh wat aku nangis tak pasal2...)

5- Blur yg tak tau kenapa....(perempuan....hurm...atau mungkin aku jer?)

6-senggugut...(berkait ngan yg pertama....)

7-teringt kat Mr. S yg mmg tak sepatutnya ingat...(tapi dah tringat nak wat camner)

8-bosan ngan kejer (mcm skarang nih)

9-bengang ngan org....(akan tarik muka ngan org tu jer...org lain tak...)

10- mmg aku Nih jenis mudah stress kot..hahahaha...(tak kelakar pun...)

huhuhuhu..seteresnyer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!huhuhuhu....

Sunday, April 12, 2009


Tangisan Semalam (Uji Rashid)

Di malam yang sepi aku menangis
Sedu dan sayu tidak tertahan
Airmata berlinangan tak ku rasakan
Letih lesu seluruh badan

Tidak ku menduga engkau mungkir janji
Cinta mu yang dikatakan suci
Hanya ucapan manis untuk memujuk hati
Kini luka tak terubat lagi

( korus )
Lama nian kita nikmati
Manisnya dalam lautan madu
Berdendangkan lagu rindu
Kasih sayang aku dan dia
Jadilah peristiwa
Gerhana dalam hidup
Tinggal kini aku kesepian

Setitis air mata akan jadi kenangan
Inilah hati yang kau lukakan
Kasih putus tiada lagi sambungan
Cinta hanya jadi gurauan

lagu NI aku Dgr Dari kaset yg Ada dalam kete mak..bile dengar2 best gak lagu nih..layan gak 3,4,5,6, kali...tetiber layan jiwang sambil bawa keter..mendayu2 jer asa lagu nih..n terasa mcm kena sgt ngan jiwa aku yang tgh lara nih..huhuhu...seteres..seteres..(~~<)

Thursday, April 9, 2009

huJan Dan KeNangaN...

ish..hujan2 mcm ni...mmg takde mood la nak kejer..hari ni jer masuk kejer lewat 20 Minit...pastu p Hatcheri..kebaYa Sutera Ni nmPak lebih Seksi Biler Dah baSah..huhuhu....HUjan Masih TurUn Lebat bersaMa anGin Kuat...aku Pandg KasuT TUmit aku yg Baru Sajer Aku rasMikan Pagi Ini.."huh..aBis BasaH kasUt barU.."selesai Feeding n Cek mana2 Yg paTut..aku Pulang Ke Pangkal jalan..eh..Silap..Aku g Opis smuLa..Hurm..Basah Lagi..SEgan La plak Nak Tuwun Dari Keter Ngan Basah KuYup ni..berTapa jap Dalam KetEr..bagI kerIng Mana Yg Patut..



Hujan2 NI stat La nak Layan Blues..Nak Layan PeraSaaN...hurm..mmG jarNg La Time2 HUjan ni nak IngaT menDEr hePi kan...nTah kenaPa tadI nGah2 baGI makan Ikan..samBIl Dok TermenUNg kat TaNGki..TrINgat Plak kat "dIe"...ntah kenapa la inGat kat Die Lagi nih...wakTu die dtg Jumpa Aku kat TenGGanu pun Hujan Gak Time Tu..leh Tahan Gak Lebatnya....pas MinuM kat Kedai air BUah Gelas Besar, Hujan TurUn dGn lEbatnya...But we Still EnjoyinG our Time ....in a rain..hurm..ntahla...wakTu g jeJalaN ngan Die pUn hUjan Gak..ish...banYak Tol keNanGan Dalam Hujan nIh ngan Dia.....ni yg mcm nak nyaNyi lagu "memory daun Pisang" NIh...hahahah...


ntahLa..usuallY byK triNgat kat Die time Hujan2 nih...secara Tak disengajakan..bIler Dah Tringat bukan boleh Men fullsTop terUs!!!takde ButtOn stop pun..flash baCk gak samPai habis Satu Roll Filem..siLap2 Haribulan..nGan Mata nGan Hati aku Skali Di BasahI hUjan lebat...hurm...(~~_)
ntahlah...kenanGan Tu Ntah dapat Di Hapus dan DilUpa Pun Aku Tak Tahu..Yang Pasti Ia taMparan heBat Dalam HiduP aku..maha Hebat......

............the end...........................