Pages

Friday, April 17, 2009

benci tapi cInta?


apa tu?benci tapi cinta..mcmna nak explain maksudnya tu?mcm complicated jerk....ada ke mcm tu...benci..tapi cinta..atau cinta tapi benci?boleh ker?ish..cam tak logik jer...tadi masa dgr lagu nih dalam keter..aku tnya die...

aku:abg..lagu ni sebenarnya die benci ke die cinta?
die: hurm..ntah..nurul kan tahu rasa die mcmna...
aku:eh?nurul tahu ker?(aku sengeh...tapi dalam hati...malayang ntah ke mana....)

pelikkan lagu ni...kadang2 cam tak logik..tapi kadang2....hur..ntahlah..nothing impossible kan...well..apapun...enjoy the song when you hear that song, k!!(^^_,)

Benarkan ku ‘tuk berbicara…
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci… Kamu
Ku cinta… Kamu

3 comments:

Princess Liyana said...

alahai..mcm ada. tp yana pun tak sure..ehehe

Aku... Dia... Kamu.. said...

Benci tapi cinta tu lagi sakit sebenarnya! Rasa tu betul2 wujud. Nak tahu bila awak akan rasa? Bila awak bercinta dgn seseorang yang tak akan pernah jadi milik awak.

Awak tahu hati awak sgt sukakan dia, sgt ingin memiliki..tapi awak sedar semua tu x akan berlaku dan awak x akan ada peluang pun utk itu.

Pada masa tu awak akan sedar, awak cinta dia..tapi menyintai dia amat melukakan. Awak ign lepaskan dia...tapi awak tahu melepaskan dia amat menyakitkan awak! Itu yang menyebabkan jadi benci! Tapi yang awak benci sebenarnya bukan dia tapi takdir yg membuatkan awak tak mampu miliki dia!

cahaya said...

aku..dia..kamu..:wahh..panjang dan mendalam betul komen kamu kali ini...sampai tak terkata saya nak membalsnya..tapi..apa yang kamu katakan..mmg ada benarnya...dan mmg ia menyakitkan...
kesimpulannya...lagu faizal tahir mmg best!!!
huhuhuhu(~~..)