Pages

Saturday, April 25, 2009

aBg MaNA????

pas basuh keter tadi aku ke shell batu6 untuk isi minyak...seperti biasa, aku akan isi full terus..malas nak isi sikit2..nanti kena isi lagi...aku cakap kat mat bangla tu.."full"...mat bangla tu tgk muke aku..aku cakap lagi.."full yer.."pastu die cakap.." penuh ka ?"aku tergelak sendiri.."ha a...penuh..."sambil tunggu minyak penuh, aku dgr radio..tetiber mat bangla tu tegur aku..."abg mana?"aku yang tak berapa dgr.."hah?apa?"..."abg..abg mana?"apalah mat bangla nih...aku sengeh jer...malas nak jawab..then die tnya lagi.."sudah kerja ka?"huh..banyak tnya plak mat bangla nih.."ha a..kerja sambil blajar.."die tgk stiker staf kat cermin depan aku...pastu die tnya lagi.."abg..abg mana?tada abg ka?" aku tgk mamat tu dok sengeh2..aku sengeh jela..die tnya lagi.."keluar jalan2 ka?abg mana?" hish bangla nih..aku bagi penampo jepn baru tao..dok tnya aku abg mana..abg mana..nak tak nak aku sengeh jer.."abg takde..dok jauh..."ntah die paham ntah tidak...lama plak minyak ni nak penuh..huhuhuhu..."abg tada..datang sini lagilah esok...tada seronok keluar sorg2 juga.." aku mengerutkan dahi..senyum masih di bibir..ntahlah..aku rasa lawak giler mamat nih...tak agak2....pas bayar,dan lagi die cakap..."esok dtg lagi ya..." dalam hati aku..."giler apa mat bangla nih...ingat aku ni tokey balak nak isi minyak ari2...huhuhuhu"...berdebar giler aku isi minyak kat situ..tapi tulah satu2nya shell terdekat yang ada...huh..actually tiap kali aku isi minyak kat situ..mat bangla tu mesti akan tlog isikan untuk aku..n akan tanya soalan sama jerk...eiiiii...geram aku dibuatnya...sibuk betul tanya "abg mana..."sorrylah..kalau aku takde abg skalipun...aku taknak ada abg mat bangla...mintak simpang malaikat 44...eeeiiiiii...ngeri...ngeri..!!!!!!!

pasni kalau aku nak isi minyak..kenalah bawa sorg abg...haa..."anyone volentere nak jadi abg aku?teman aku isi minyak tak?kuikuikuikui...tawaran sedang dibuka nih...heheheheh"...tapi aku rasa..tiap kali aku nak isi minyak mmg aku takleh gi sengsorg lagi...kena gak cari teman...n komfem kena lelaki...kalau tak,sampai bebilerlah mat bangla tu akan tanya aku.."abg mana?"...hish...ngeri...ngeri....


9 comments:

Anonymous said...

Waa, mat bangla pn suke?
Huaha.
Lawak tol

Anonymous said...

Kalo da comey 2, sape2 pn suke :p

cahaya said...

anonymous:hehe..pujian ke perli tue?kuikuikui;p

Anonymous said...

Pujian la.
Tp iklas xbleh tnjk, nnt org ckp xiklas plak..
Huahaha :D

Aku... Dia... Kamu.. said...

Adakah???? Oh..tidak...kamu jatuh cinta ker ngan mat bangla??

heheheheee...sy lawak jer!! kamu mmg manis tapi klu time x sedey2 ar...hehehee..

Anonymous said...

Lagi sdey lagi manis ape.
Kan2?
Huhu :p

cahaya said...

sapelar anonymous ni erk?mr.jack eh?

cahaya said...

Aku..Dia..KAmu..:wooo..agak2 r..jatuh cinta?tidak Mungkin!!!!!!hahaha..
saya mUngkin berMuka siyus tp manis..hahahaha angkat diri!!!..tapi Org tak Pernah Tahu anDai tiKa itu Saya sedang BerseDih..merEka seNantiasa Nampak Saya as sm1 yG tak Bermasalah..(^^,)Happy go Lucky..walaupun dalam Hati hanya tuhan Yg thu..(^__^)

Anonymous said...

Eh2, pndai2 je ckp mr. Jack.
Kt dlm blog xgne pn mr. Jack.
Too commercial la nme 2.
Nnt cptain jack sparrow prasan lak ad org seru2 name die.
huhuhu