Pages

Thursday, July 30, 2009

malam ni aku tido ngan die...

tadi lepas habis watu keje..aku termenung di meja wahidah..sambil memekupkan muka di meja..tetibe rasa sebal dalam hati memuncak2...taknak balik umah sewa...rasa mcm nak gi jauh jer..tapi tak tau nak kemana...walapupun esok aku akan ke kuantan..ntah kenapa hilang rasa excited nak gi tgk harry potter;the half blood prince tu...huhuhu...puas aku meneluh dan terus mengeluh....mungkin apa yg aku bualkan dgn een meragut terus rasa tenang dan kegembiraan dlm hati ku....apa yg een cakap masih terngiang2 dlm kepala aku nih..apa yg die kata ada benar dan salahnya...tak..bukan salah..cuma kurang tepat...hurm..mungkin....

walaupun setelah berbual dengan mr.f...hati ku tetap tak tennag..malahan membuat aku bertambah tertekan...rasa mcm nak menangis jer bila perasaan mcm ni menghimpit hati aku...aku abaikan dengan sibukkan diri ngan ntah apa2 kejer pun tak tahu...

dalam kul 5lebih...die masukke ke bilik..melihat aku yg termenung sana termenung sini, die ajak aku pulang...dan melawa aku untuk kerumahnya...katanya:Tue..tido dumoh r malam ni...dakyoh tido sorg..dok dumoh pun tak wat mender gok..." berkali aku menolak.."ala...tak maulah..malulah..yatikan pemalu..sambil tersengih2 penuh kepoyoan...tapi, setelah puas di tolak akhirya aku bersetuju juga...die follow aku ke rumah...untuk aku mandi n bersiap amik baju tido...

so sekarang ni aku kat rumah die lah...ngah landing atas katil die...skang ni pun ngah online pakai laptop die...hahahah...die baru pas mandi...wangi..asa nak peluk2 jer die...hahahaha...katil die best..besar...hahahah..puas bergolehk nih...owh..die ajak aku pi giant..nak dating kat sana...nilah pes time aku dtg tido umah die..huhuhu..suspen...suspen..malu2 pun ada...hahahah..poyo jer...gatal sgt nk ikut tadi..wat2 malu plak!!!huhuhuhu

oklah..stakat ni jer lah laporan aku dari umah si die...nak smayang isyak jap..pastu nak gi giant...gi dating plak...hahahah...cam tak caya jer mlm ni aku tido umah die...


ini lah die yang aku maksudkan...kuikuikuikui..ibu mengandung ketiga di akuatrop...diam tak diam dah hampir 3 tahun kenl die...die cam kakak aku...banyak mende aku ngadu kat die..n slalu gok kena beleber ngan die...hahaha..malahan die slalu kata aku ni"senget" hahahah..sb kdg2 terlalu kebudak2kn...

Wednesday, July 29, 2009

MIsTIk..ia Lucu atau menGeriKan HIngga MenjaDi GURauan aku mereka Dan semUa??


percaya ke korg pada perkara2 mistik dan makhluk2 halus nih?penah ke korg melihat, menyentuh atau mendengar perkara2 mistik ni dalam hidup korang? penah tak?adakah perkara ini menakutkan?atau sebenarnya biasa jer...?atau ia melucukan pada korg??? aku?kalau org tanya aku...mstilah aku cakap menakutkan dan mendebarkan..walaupn sebenarnya dari kecik lagi aku selalu dibelenggu mende2 mcm nih...atau sebenarnya ia hanya khanyalan dan ilusi aku ketika itu..dan terbawa2 hingga ke alam dewasa nih?huhuhu....sound toooooo complicated... kan?

minggu lalu sewaktu dimanjung..ada seorg pakcik yg lebih dikenali sebagai "pak usop", pengamal perubatan tradisional a.k.a yg berkaitan mistik dan halus... die yg menjadi tok guru spupu aku dtg melawat pakcik aku yg telah buta... kata org kerana saka keluarga... betul atau tak..aku tak tahu sejauh mana kebenarannya... antara bukti2nya..hurm..waktu nak masuk bilik bedah dulu, 10 org attendance pun tak mampu tolak stracher pakcik aku tu...even bile pergi kat ustaz harun din ke hasan din erk... die kata mende tu dah sebati dgn pakcik aku.. ada beberapa org pengamal perubatan jatuh sakit ketika merawat pakcik aku..so?nak percaya ke tak..terpulanglah...aku pn kdg2 tak caya gak....

oklah..nak dijadikan cerita.... pak usop ni panggil aku..dan bertanya nama...dalam kerumunan sedara mara dan adik2 sepupu yang menempel kat aku..pak usop tu pun berkata :

"die ni ada mahkluk halus yang ikut....nak kata mcm bunian pun boleh... die berkenan sgt kat budak nih... dari meningkat remaja die ikut....dah lam sgt duk ngan die..."

aku hanya mengangguk sambil tersengih2... sebb pakcik2 aku tanya aku balk

"ngah bunian tu putera ke atau hulubalang jer?

ngan slumber aku cakap ;

"kalau hulubalang buang je lah..kalau putera raja..hahahah..leh tahan gak kot..."

walaupun hati aku agak berdebar2.almaklumlah...ramai sgt yg ckp mcm tu... cuak2 gak... tapi wat2 poyo n kerek jer...heheheh...pakcik tu siap cakap mcm nih..waktu kitorg ngah gelak2 tu..:

"anak awak ni ramai kawan laki...tapi takde yg lekat.... sb yg ikut die ni tak suka tgk ada yg mendekati die..."

hah..apa lagi..mulalah pakcik makcik aku menyampuk ayat best..."patutlah kau tak kawen2 lagi ngah..ko ada peminat rahsia yg misteri rupanya!!!" ... aku..hanya tersengeh2.... mals plak aku nak menjawab...huhuhu...

so..kalau korg di tempat aku...apa korg akan buat? pak usop tu suh aku jumpa die lagi untuk buang "benda" tu dari badan aku... aku hanya memberi alasan..aku kerje...kena amik cuti dulu...mak dan abah plak asyik push2 aku amik cuti...tapi almaklumlah kan...aku ni..masuk tlinga kanan...kuar tlinga kiri jer... memikirkannya kdg2 wat aku tergelak sendiri....kalau korg di tempat aku..apa korg akan wat erk? korang percaya tak? ......

p/s: hujung minggu ni penuh ngan aktiviti yang tak dapat nak di tolak....kenduri kawen kakdila pun tak tahu sempat gi ke tak..kalau sempat insyaAllah aku akan singgah balik kelantan skejap....huhuhu..owh..mungkin aku akn berehat jap dari blog ni...sampai aku jumpa broadband baru untuk online semula..tapi..kalau berpeluang aku online jer kat opis...maklumlah.aku kan ske mengulor skang ni..hahahah...(tipu jer..) takde masapun kalau dah menapak kat hatheri tu....esok byk mender kena setel..nak pos barag2...byr bil... kalau sempat nak kebandar jap...huhuhu,..apapun...jumpa lagi in the next post..hikhikhik....(^^,)


Tuesday, July 28, 2009

ToYoTa VIOS TRD..Giiiiiler R!!

ari tu gi usha2 TOYOTA TRD ngan Dz kat showroom kotabharu...pergh!!!giiiler r lawo TOYOTA TRD nih..mmg AKu dok PeganG2 jerk...asa cam Nak wat test drive jerk ari tu..hahhaa...lawo r...TOYOTA VIOS biasa aku Dah Nek Yg DZ...Yg TRD ni BelUm sempat lagi nak merasa..sesape Yg ada TOYOTA VIOS TRD ni leh la konTek2 aku erk..nak MeNUmpang...hahaha..Nak asa Nek Keter SporTy mcm NIh....laWo seh... fully sporty accecories dari front skirting, side skirting and back skirting..sume ORIGINAL TRD k..lom masuk sport rim die lagi tu..berkilaT wa CakaP Lu..hahaha... tgk pLak Die nyer set dalaman...mmg Puas Hati Giler r...ari tu dok usha2..pegang jer brochure die...bermiNat?mmg laMa dah BerkeNAn Kat VIOS nih..kelUar Plak VIOS TRD..lagi menggEleTik jer haTI ni NAk sebIjik...hahahaha...

Tapi Tu seMua Angan2 Jelah Kan..waLAupun Aku HAnya ada VIVA 1.0 jer...Jadilah..kuikuikui... mampu bayar..mamPu MIlik...hahahha... TOYOTA VIOS TRD ni startting jer kalau Tak Silap AKu RM90,900.00..hah!!!mana Nak Cekau DuiT tu Beb...hahaha..



Monday, July 27, 2009

aku cuwik ni dari blog Miss LyLy PutiH!!hahaha


aku tergolong Dalam wanIta api tuh..hahaha...Hot..Hot...mcm Hot fm..wakakaka..perasan jerk..tapi aku aser cam betul jerk..kuikuikui...so..korg yg mana satu erk?

nak cerita atau tak..aku pun tak tahu...dah jadi buah mulut org la plak..

hurm..blog ni dulu satu rahsia..yup...tempat aku meluahkan segala apa yang terpendam dalam hati aku..ops..mungkin..mungkin tak semua kot..hahaha..yang sesetengah aku rasa aku boleh publish di sini...aku rasa dulu tak ramai pun yg tahu aku ada blog..walaupun blog aku nih follower berdaftar tak seramai princess lyana nyer blog, tapak sulaiman nyer blog..tapi aku ada pembaca setia yg tak berdaftar..siapa?hahaha...adalah..sendiri baca sendiri tahulah kan...aku tulis kat sini pun bukan nak suh org baca ke apa..aku tulis suka2...untuk mengisi masa lapang..(almaklumlah byk masa terbuang..hahahaha)

dedulu time memuda dulu mmg dah hobi aku tulis diari...mak abah bagi aku bday pezen waktu aku darjah 6 diari yg ada kunci n wangi2 tu..sejak dari situ aku akan sentiasa tulis diari..almaklumlah..aku ni terlalu susah nak bercakap lu..ada masalah ke,nak marah ke.sakit ke..diam jer..so..my parents pun bagilah diary kat aku untuk aku luahkan segala2nya kat situ..lama2..semua ni jadi satu tabiat dan hobi dalm hidup aku..hurmm.,kalau tak salah..aku ada hampir 15 biji diari kot...aku mula kurang menulis bila dah masuk u..tulis tu tulis..tapi tak serajin dulu..bila dah start kejer ni lagilah...taip dlm laptop jer..hahaha..hari tu laptop kena virus..sedih asa...tak sempat nak selamatkan diary aku...

so..kat sini lah aku menapak kan diri.mencatat dan meluah apa yg tak mampu aku luahkan dengan kata2...bukan nak menunjuk ke apa kan...dah mmg suka menulis...nak wat mcmna... rakan2 opis yg tahu ada gak perli2... ada2 jer cakap "hah,tu tulis dalam blog r tu pas ni..", "mung jgn maing ngan yer..ader name mung dalang blog yer kekgi.." n mcm2 lagi...huhuhuhu..kang tak bagi baca baru tau... dah baca dediam dah lah...huhuhu...suke hati lah nak tulis apa pun...bukan blog dorg pun...ni yg tetiber asa tak best nak tulis dalam nih...terpaksalah wat blog baru..hahahah...cam rajin jer... penah gak tukar alamt blog lu..tapi banyak plak nak kena wat kalau tukar alamat..nak kena follow balik n so on...huhuhu...last2 stay ngan alamt ni jer... nak wat private tak berapa reti r..hahaha..maklumlah tak berapa celik it..kuikuikui...(^^P)

akhir kata..terima kasih sb sudi singgah dan baca... walaupun kena perli pastu,,,,huhuhuh(^^.)

Wednesday, July 22, 2009

aku pegawai ke..atau aku ni kuli jer?atau apakah aku sebenarnya??


aku lapor diri kat akuatrop, umt ni sebagai Pegawai Perikanan, G41... jawatan Pengurusan dan Profesional.. malahan aku layak untuk mengesahkan sijil2 untuk mintak kejer ke, wat pinjaman ke n so on.. pengalaman kerja dah nak masuk 3tahun walaupun kontrak..jangan tanya kenapa aku kontrak..sebb aku pun tak tahu kenapa aku masih kekal sebagai kontrak...mungkin..mungkin sebb dah takde kekosongan dalam akuatrop ni untuk serap aku sebagai tetap..kat umt?aku tak tahu..dan tak pernah ambil tahu... dari pegawai yang juga memegang jawatan felo akedemik hinggalah pegawai yg juga bertitle student... aku dah merasai semua peringkat..kejatuhan..pertengahan dan cuba merangkak naik di mata pengarah.. aku dah rasa kena marah bagai nak rak ngan pengarah aku sampai aku menangis 3 hari tiga malam n berat aku turun 4kg dalam seminggu... aku dah rasa kejer samapai 3,4 pagi menguruskan bengkel.. aku dah merasa masuk keje tapi takde kejer yg nak dibuat...dan aku juga dah merasa kerja tanpa henti hingga aku kurus kering... malahan aku dah bekerja dan bergelumang dalam persekitaran kerja yg amat stress!!!!! aku dah merasa bekerja melakukan sesuatu tapi tak pernah dihargai..malahan teruk ditikam dari belakang... mcm2 dah aku rasa... perasaan nak berhenti kerja sentiasa mengetuk pintu hati aku... tapi..kawan2 aku slalu pesan.."kerjalah selagi khidmat diperlukan..." huhuhu..aku juga tahu..sekarang susah nak dapat kerja..apatah lagi nak masuk gomen nih... aku tak pernah terpikir untuk bekerja ngan badan2 swasta...kenapa?hurm..mungkin next post....

aku pegawai..bukan untuk membangga diri..apatah lagi giler pangkat..malahan satu umt tak kenal aku pegawai.. dorg kenal aku sebagai student n budak yg jaga hatcheri.."BUDAK JAGA HATCHERI" ok...n aku sket pun tak kisah tentang tu...malahan penampilan aku juga tak kelihatan seperti pegawai yg lain..jarang benar dapat pakai cantik2...berheal n so on...tapi..tapi hari ni..huhuhu..aku rasa sakit hati...aku betul2 rasa sakit hati...rasa tertekan pun ada..bengang..nak marah... sumer rasa ada dan bercampur baur... mungkin dah terlalu lama aku pendamkan... mungkin...

hari ni aku mintak anak buah aku tolong aku basuh tangki takungan..sejam aku tunggu..batang hidung pun tak nampak... datang zaki(student master) bantu aku mengorek laluan air... sejam kemudian, dtg een dan shanon yg berjanji untuk bantu.. sejam kemudian barulah anak buah kesayangan aku muncul didepan mata..dengan berpakaian serba kemas dan segak... rasa marah dan geram menguasai diri..rasa mcm nak jer aku sound direct kat dorg..tapi..aku nih mmg tak reti nak marah depan2..akhirnya aku hanya mendiamkan diri dan menganggap dorg tak wujud pun depan mata aku..malahan pandang muka dorg pun aku tak boleh... rasa kecewa sangat dengan sikap dorg..kecewa sgt2...

ya..aku akui..aku mmg tak berapa tegas ngan dorg..aku mmg tak marah2 depan dorg..aku juga tak komplain tentang dorg..aku rasa masing2 patut tahu tanggungjawab masing2..kita sama2 makan gaji kan? aku tak suka nak mengarah2 org..cukup sekali aku cakap..paham sendirilah... takkan hari2 nak kena tarik pi hatcheri? takkan hari2 nak mintak dorg check itu ini.. siyus aku tak suka mcm tu..baru aku tahu kenapa abgngah slalu wat kejer sendri2...die pun tak suka mengarah... tapi kadang2 aku begitu perlukan dorg ada kat hatch...tolong apa yg aku tak mampu nak buat sorg... aku penat menjawab soalan org "tie sorg je ker?" "tie takdok anok buoh ko hok nak tulung blakang nih?" "bakpe tie wat kejer sorg?" "tie ni pegawai ke mender?" sakit hati biler memikirkan semua nih...

kadang2 aku harap sgt aku leh marah org depan2..n bukan just marah belakang n pendam rasa.. aku dah cukup garang..muka aku jer org dah cakap SKM..(suram kelam n muram) serius..masam..bekeng (mcm yg haniff slalu ckp kat aku..)..n mcm2 yg negatif... tapi biler marah...aku hanya mampu berdiam...n last2 biler dah tak tahan sgt..mulalah nangis sorg2 sebb tak boleh nak lepaskan kemarahan aku pada org yg patut aku marah...tensen jer kadang2...

siyus..aku bukan giler kuasa..dan aku tak suka nak mengarah2...tapi i should earn some respect from them... but not because i told them to..but because they feel so..huh....

lega rasa dapat luahkan apa yang terpendam...walaupun hati aku masih sakit... bukan dorg tak bagus..tak..dorg bagus...tapi..ada certain2 time..n usually..dorg sgt mengecewakan aku....huhuhuhu... sb dorg tetap..n aku kontrak ker? atau sebb dorg lelaki n aku perempuan? atau sebb aku ni baru 3tahun pengalaman kerja n dorg lebih lama?atau apa?

aku ni pegawai..tapi kerja mcm kuli...sakit rasa hati ni... nak marah2 tak reti...last2 diam diri...makan hati...

Saturday, July 18, 2009

hantu kah? jin kah? ata jelmaan apakah itu?


petang rabu yg lalu aku pulang dalam jam 5.45 petang... selepas selesai kejer aku kat hatcheri aku ke opis..settle a few things dulu sambil online baca emel2 rasmi..mana lah tahu ada meetg yg kena attend kan...lepas selesai semua..perut terasa lapar selepas seharian tak makan lgsung kecuali buah pelam tghri tadi..berjalan dengan malas nak punch kad...kat situ aku bertemu "wahidah".. aku tegur la die.. "aik..dok balik lagi ker wahidah?" soalan ku tidak berjawab.."wahidah" hanya tersenyum pada aku..disebbkan akupun dah terlalu penat, aku abaikan jer...dan pulang ke rumah...

nak dijadikan cerita, esok pagi waktu breakfast berbual ngan kakzan sal jumpa "whidah" smalam...apalagi..kakzan pun gitau aku yg wahidah dah balik kul3 lebih lagi sebb ada hal... aku tercengang sekejap... ak cakap.."lillah eh kakzan?yati jumpa die betul la...." sambil menelan air liur... "ye dok mung tie?wahidah kelik awal maghing...dok caye mung tanye yer..." misteri.misteri.....

nak dipendekkan cerita..aku tanyala eye to eye ngan wahidah..wahidah kata kul 545 tu die ngah smayang asor kat umah.... huhuhuhu..jantung ku tetiber berdebar2... dengan siapakah aku tegur smalam sbenarnya.... "wahidah" mana kah itu?huhuhuhu.. debor..debor... knapalah mender2 pelik mcm ni salu menimpa aku nih... kompius aku di buatnya... siapakah gerangannya "wahidah" itu?

misteri...misteri...bila pikir2 balik..seb baik "wahidah" yang ku tegur tu tak jawab soalan aku..mana tahu tetiber die ikut balik..hah!!!lagi naya beb!!!! wargh!!!gerun plak bile pk2 balik..menakutkan kan?huhuhuhu... hidup ku penuh dengan misteri yang tk terjawab....walaupun aku tak nak hidup aku diselubugi misteri...tapi...nak aknak tetap jadi gitu....warghhh.... misteri.......

Friday, July 17, 2009

pesTa KonVo..owh..koNvo...owH KonvO....

pesta konvo kembali lagi...seminggu berlangsung dahadapan tapak canselori seperti tahun2 lepas... seperti biasa aku ditugaskan untuk jaga bahagian penyelidikan bersama rakan2 seperjuangan yg lain...boleh dikatakan,minggu ni aku slalu ngulor kat tapak konvo nih...alamak..tak leh tulis dalam nih..nanti kantoi!!!hahaha..dulik hape aku.. so nila antara gambar2 yg sempat di snap waktu jaga pesta konvo ni..hehehe..pepun..malam kedua terakhir yg paling best sebb nash dtg...best woo die nyanyi..lagu paling best die nyanyi "tiada lagi kidung mu" n "kenangan bersamamu"...layanzzzz......heeee(^^,)

kamilah model khas konvo n nescafe..."kopi merupakan sumber antioksida secara semulajadi..."hahahaha..poyo giler!!!

wawan dan zaki.... teman baru een...automatik teman baru aku...eh..ye dok...hahaha..

yup..we rule here!!!hahaha

dua kumbang dan sekuntum bunga...hahahaha

smile.....you on camera...what a life..what a day...huh?

bersama nhan(student vietnam) n een (student indon)..

a shoot of smile di kehangatan tghri....hahahaha....

perkenalkan zaki (student indon) teman baru een...udah nikah, n anak satu..hahahaha

work mate aku..wahidah namanya...also married k...(^^,) wahidah kata susah duduk ngan aku nih..asyik ada org nak amik gambar jer..tak pasal2 jadi mcm artis...huhuhu..aku tak suka pun org amik gmbar aku..lagilah yg aku tak kenal..atau org dari ptj lain...siyus aku tak suka...aku tak selesa...aku mmg suka bergambar...tapi ngan kamera sendiri jer...huhuhu..bukan nak perasan..tapi aku mmg tak suka bile gambar aku di snap kamera2asing nih...huhuhuhu...

Peace to the world...we just like to laugh n be happy!!!

owh..siapakah jejaka berbaju batik ini?hehehe... rahsia..rahsia...

he love my smile so much that he call me "smilly"... even he talks about my smile to others...its hard to understand what he said actually(vietnames slang)but..i always enjoy hanging with him...

Tuesday, July 14, 2009

tak tahulah apa yang tak kena ngan aku hari ni..pagi2 tadi mmg dahpoyo2 jer mengumpul segala kekuatan untuk menghadapi hari ini dengan senyuman...bangun awal even tak leh smayang..minum kopi dulu sebelum gi keje...tersenyum pada pagi yang dingin dan indah... memulakan langkah baru ku dengan bismillah...

siap punch card, aku segera nak balik umah semula..tringat kain yang ku basuh smalam belum disidai... sambil berpaling ke belakang... aku berundur...bila berpaling kedepan..."sreeetttt..." alamak!!!!! aku tabrak kereta org ker?

huhuhuhu...benci..benci...kenapa die parking blakang keter aku....huhuhuhuhu...kereta aku telah melanggar avanza milik en.jalal fmsm....adui...sampai tercabut bumper depan die....bumper blakang aku pulak bercalar lagi...masuk yang ni lengkap kanan kiri bercalar sebab langgar kereta org...hari tu terlanggar frontier sape ntah depan bank...tapi keter die ok..sebab aku terseret kat batang besi kereta die...yang nih plak...ken abumper...ntah baper la kena bayar balik kat die nih..die cuma cakap "takpe r..kiter kire smula r nanti..."huhuhuhu...sakit...sakit....

aku pun tak tahu lah kenapa...skang ni mcm hilang pertimbangan sket bawa kereta....fikiran aku ntah melayang kemana pun aku tak tahu.... hari tu hampir langgar kereta kat depan traffic light..sbb koya tgk lampu hijau...and sebelum2 tu..banyak kali gak asyik nak terbabas n dilanggar org...huhuhuhu...sebb tu aku tak berani nak drive kereta Mr.F..dahlah kereta baru...kalau calar..tak ke naya!!!huhuhuhu...blur...blur...tak tahu ke mana hilang pertimbangan dan keseimbangan diri aku sebenarnya... hati dan pikiran aku mcm not connected at all...koya jer semacam....haduih...parah...parah....harap2 jangan lah ada eksiden lagi..kakzan n kakti bebel suh wat air smayang hajat...basuh keter tu...huuuu....blur asa hari ni...huhuhu....


tadi petang ada meeting sal tv1 nak dtg wat shooting kat umt nih..institut aku dipilih untuk dijadikn tempat shootng...n projek kelah di highlight as one of projct yg akan di shooting...n tak pasal2 aku di tugaskan untuk menjadi pelakon...aku yang tgh leka makan karipap, tersedak dan rasa bagai tercekik jer biler nama aku disebut dan di tugaskan sebagai pelakon..huhuhu...aku berlakon?aku org nak amik gambar aku pun aku gugup nak senyum..inikan pulak nak suh berlakon...hilang akal apa?tak pasal2 tadi jadi bahan guarauan jap...tapi bila pikir2 balik pun lawak gak..harap2 tak jdilah dorg nak shoot kat tempat aku nih...malas aku nak layan seh...leceh r...huhuhu....apatah lagi kalau kena jadi pelakon..tak reti aku..kang aku wat muka skm aku kang...tak pepasal jer...haduih..masalah..masalah...baik suh org lain jer r berlakon....

hari ni aku rasa takde satu kejer pun yang aku sempurnakan dengan betul....pagi tadi semangatlah gi hatcheri..selepas gugup melanggar kereta org..huhuhu..wat apa yg patut n selesaikan two or three thin kat opis...thgri plak aku gi ngulor ngan kakzan kat tapak konvo...makan eskem sampai dua!!!!huhuhu..mual jadi perut aku...petang lak dah sepetang kat dalam bilik meeting...sebelum balik singgah hatch...tapi aku tak lama kat situ...ntahlah..tetiber jer takut...gelap semacam jer blakang tu..sorg2 plak...mula lah otak aku pk yang ntah apa2...takut gak kalau tetiber ada org datang ke apa kan...seram seh..last2 aku balik jer..hahahah...

um...apa lagi erk yang aku nak laporkan kat sini...tu jer kot....hahaha...saya cahay amelaporkan dari sudut kamar u di umah sewa yang enuh misteri ini..hahahaha...sekian, terima kasih...(~~..)




tetiber hilang perasaan....

tetiber hilang perasaan,,,sedangkan mmg tertunggu msg dari die...tapi bile dapat msg dari die...n apa yang dibualkan dengan mak die...membuat aku hilang perasaan tetiber...hilang ntah kemana pun aku tak tahu...aku sendri jadi blur...jadi kosong...dan sebenarnya hati aku sedikit sakit.... tak..mungkin terlalu sakit...sakit sangat sebenrnya,,, tetiber terdetik di hati aku...selama ini hanya mainan je ker buat die..??? mcm tu ke?..... hati aku mula rasa mcm2....pikiran ku mula tak menentu... tiba2...rasa bergenang.... huh....sakit...!!! aku tak suka perasaan ni... aku tak suka.... mcmna nak aku hentikan semua ni sebenarnya...sedangkan die lah yang paling rapat dan dekat ngan aku sekarang.... mcmna nak aku jauhi die.... huh...ngah tulis post nih...tetiber keluar plak lagu rossa..atas nama cinta...makin tak leh tido lah aku malam nih.... huhuhuhu....

Monday, July 13, 2009

mcmna kalau tetiber ada org ckp mcm ni???

"awak ni cantik dan manis, sudikah awak jadi adik angkat saya?..please?"
mcmana kalau tetiber ada org cakap mcm tu kat korg...eventually mender nih di emelkan kepada aku oleh seorg lelaki yg aku tak berapa kenal pun...n actually jumpa die baru dua kali secara tak sengaja n sangat2 lah di elakkan...
nizam anuar..nama empunya diri..masa kenal die dulu, die ni ejen jual saham bank, insurans n so on..so masa die promote mender2 tu kat opis aku..aku mmg langsung tak menunjukkan minat..so dengan sejujurnya aku cakap kat mamt tu.."maaf yer cik..saya tak minat mender2 ni..so en. tak payah lah promote kat saya..sy mmg tak minat langsung walau sehebat mana en. promote.."aku ckp tu takdelah ngan muka berlagak ke ap..aku senyum jer kat mamat tu...eh..tetiber, petang tu tepon opis aku berbunyi n die di hujung talian minta berkenalan..adus..bengong jap asa...siap ajak jumpa n so on..dah puas aku menolak..dari hari ke hari die talipon pejabat aku..sampai satu tahap aku takut nak angkat kol..masa tu..abgngah yg angkat kol sb aku takut..penah juga die tunggu dihadapan opis aku..menggerunkan seh!!!! siyes menggerunkan..tapi time tu ada abgngah untuk aku berlindung...
sepanjang setahun lebih ni..die slalu menghubungi aku melalui emel rasmi aku..die dah tak kol lagi sb abgngah dah marah die..lagi pun time tu aku tipu die cakap dah tunang..siap nak mintak azmi pura2 jadi tunang aku lagi..hahaha...seb baik tak jadi time tu..kalau tak lagi pening aku...
so disebb kan emel die pagi nih..aku jadi berkerut sendiri.."apa lagi lah die ni..tak give up2..." tak tahu apa nak balas emel die..biar jer lah..tapi nanti mesti makin banyak emel die memenuhi inbox aku..huhuhu...mcm2 jenis org kan sekarang nih..menakutkan...(^^..)

Friday, July 10, 2009

MimPi yG ntaH apa2....

salam...samat pagi dunia...hari ni aku bangun begitu awal sekali...yg paling menakjubkan bile bangun pagi2 mcm ni di hari cuti!!!!!ya..di hari CUti!!!biasanya hari cuti mcm ni,pas subuh pasti aku akn Tido sampai tak sedar2 tghari...hahahah(^^P)tapi...di sebb kan mimpi yg ntah apa2 malam tadi..aku tak boleh tido dari jam 230 pagi!!!! aku dah tertido dalam kul 12malam... rasanya dalam 2 jam tu aku tido dgn sangat lenanya.... tepat jam 230, aku terkejut..tiba2 aku rasa lemas sgt..kipas yg biasanya mendinginkan terasa begitu panas...tapi aku tetap biarkan kipas berpusing pada no.1.. sb bila dah terjaga, aku sebenarnya dah cukup dingin!!! aku cuba tido balik...tapi, setengah jam pas tu aku terjaga lagi..segelas air membasahi tekak yg terasa begitu kering... aku paksa mata ini tido lg... jam 330, aku terjaga lg...430 pun terjaga lagi... rasa mcm nak nangis jerk bile tak leh tido..lemas semacam jer asa..huhuhu...antara tidur dan tidak..kedengaran azan subuh jam544pagi... aku cuba lelapkan mata selepas azan... tapi akhirnya aku give up... tepat jam 6, aku bangun smayang subuh terus..hingga lah sekarang...mata nih taknak tido lagi...huhuhuhu..kenapalah jadi mcm ni...stress jer asa....(~~.)

Thursday, July 9, 2009

Dewi Sandra – Kapan Lagi Bilang I Love You


lagu Ini telah dituJukan oleh een kepada Aku...tak Habis2 die suh akudengar laGU ni..katanya.."yah...lagu ini sesuai bangat deh sama lu ama pacar lu tuh..."akhirnya die bagi aku liriknya...hahaha..so..enjoylah korg...aku pun pening2 lalat melayan laguIndon sepanjang Hari...

Dewi Sandra – Kapan Lagi Bilang I Love You

* Kau pernah bilang aku
Setengah matimu mengejar cintaku
Tapi sekarang kamu bukanlah kekasih
yang ku kenal dulu
Kau berubah semakin jauh
Sudah tak mencintaiku lagi

Reff :
Kapan lagi kau puji diriku
Seperti saat engkau mengejarku
Kapan lagi kau bilang
I love you
I love you yang seperti dulu
Yang dari hatimu

repeat *

Kapan lagi kau puji diriku
Seperti saat engkau mengejarku
Kapan lagi kau bilang
I love you
I love you yang seperti dulu

repeat reff

aKu Yg SerBA HItam!!!

ya MInggu Ini aku serBa hiTam..walaUpun Time aku Mc Aritu..kat Umah aku tetap memaKai tshirt L serba HItam...hahaha..akulah waNita BErbaJu Hitam...dan Dengan Kuasa BUlan, Aku AKn MelenYapkan segala KejahataN di Muka BUmI ini!!!!hahahaha..lawAk...LAwAk...laWak... tak Tau kenapa,mud mIngGU iNI Mud serba hItam...seLuar HItam..Tshirt/blaus Hitam...TuduNg jer kekaDAng PuTIh,koKO,Putih...kang kalau Hitam Sangat kaNg Org kaTa aKu berKAbuNg plak.. miNggu lepas Mud PInK dan BirU..so WaRna PInK dan Biru akU pakai selanG sehari..MInGgu depan, tak Tau Mud Apa...Mud carca merba Plak KOt...hehehe..atau MunGkiN mUd PurpLe..Hurm...ada 3 kebaya pUrPle..1 Blaus Purple...alamak..baru 4...lagi Sari?owh..ada 2Baju Kurung Purple...eh..cop..cop..kebaya?kurung?hahaha...akan di pertimbangkan balik....hehehehe...

stakaT Ini sajer penUlisan serba MengaRut aku di Pagi haRi Ini..hehehe...

p/s:mud ngah bercelaru berterabur..biaslah nak dtg bulan...dah start simptom2 takleh makan nasi...dah dua hari perut ni cumer beralas roti...lapo gaban aser...huhuhu..payah..payah...

Monday, July 6, 2009

teRlaLu CinTa...

Jangan dekat atau jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa karena tak memilikimu
Kucoba jalani hari dengan pengganti dirimu
Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Aku terlalu cinta dia…

p/s:arini jer dah 3ost aku publish...tak tau nak wat apa kat umah..nak kuar pun mals sebb panas...lagu ni jer aku dengar dah lebih dari 10x...tetiber lekat plak lagu nih dalam hati...so..enjoy...lagu ni ada dlm playslist aku(^^,)

buLan Yg peNUh akTiviTI

BUlan Julai..Bulan yg PenUh nGan AktiIti...suddeny feel so Tired Just For being InThis MOnTh...

MInGgu PerTama Julai:
:BreeDIng Ikan KelAH...
: PinDah Ikan n so On
MInGgu KeDua Julai :
:demam..hahahah..kena jangkitan influenza..seb bek bukan H1N1...
:Ikan sakit lagi...terkejut tetiber cHiller hidup n suhu air tuRun sampai 24C dri 30C..last2 aku yg stress..
: preparation untuk pesta konvo..poster tak wat lagi....huhuhu
:dr.abol suh wat preparation wat pellet...huh..sakit kepala pk..
:kena rasa mcm nak balik kampung...stress seh...demAM lagi...homesick giler tetiber...!!!
Minggu KetigaJulai :Bold
siapkan laporan dalam bentuk slide yg dr.anuar nak...huhuh..lagilah sakit kepala aku nih..
:: MInggu pesta KonVo...ada pameran..kena jaga pameran n so on..
: suntik ikan tangki 6 untuk program breeding kali ketiga plak..
: ada trip ke kenyir untuk tgk tapak hatcheri 17,18,19...
:ada bengkel BUku Tasik KenYIr...17 dan 18...aku pelik mcmna aku bleh terlibat dalam program nih..sb aku bukan org penyakit ikan...kata wahidah,prof suh aku ikut sebb aku boleh check grammar...ha?aku?aku dah tinggal lama english aku,,,,dah berkarat dah...huhuhu...skang ni ngah pening nak pergi yg mana...dahla aku amik cuti tarikh2 tu..ingat nak lepak lama kat umah n menenangkan pikiran..huhuhu
minggu kempat julai :
:mak suh balik....spupu kawen kat manjung perak...abah lak tersangkut ngan kusus pasak bumi...so..aku kena balik n drive gi manjung plak....selaku driver kedua mak...huhuhu...so petang khamis lagi dah kena balik...harap2 takde kejer2 yg pelik aku kena wat....huhuhuhu

so..bulan julai ni..bulan yang terlalu penuh ngan aktiviti..hari2 kat hatcheri tak pernah takde kejer..ada jer benda yg kena setelkan...huhuhu..stress plak asa.....tiap kali balik umah lepak semacam...sebb dah guna tenaga yg ada ke tahap maksima....nak study pun dah tak larat..huhuhu...penat..penat..penat....

hati ngah berterabur lagi...tak tau nak cantumkan mcmna...tapi sibukkan diri ngan kejer....elak pk soal hati yg semakin membebankan..ahahahah..kejer..kejer..kejer....kang jadi workerholic susah plak...hahahah

mC sebb Influenza....

tekak ni dah dua hari asa tak sedap..nak telan air liur pun perih jer...malam plak suhu badan tetiber jer naik...kadang2 sesak nafas....mmg Tak tido satu malam aku dibuatnya....bangun Pagi..mata aku bengkak semacam..suara plak, ala2 rock GItu...satu badan sakit2.nak angkat gelas pun menggigil tgn aku...dalam kepala otak aku nih, takkan sebb tertelan air sekayu pun jadi mcm ni..huhuhu..so aku lalui jelah hari aku seperti biasa n wat2 kuat..hehehe...

sampai time tengahari...tekak aku semakin sakit...rasa semcam jer....mcm ada mende yg menyumbat kerongkong aku nih...aku cuba keluarkan...huhuhu..skali ketulan darah beku yg kuar...cuak gak r....petang tu aku teruskan je kejer2 kat hatch...pindah ikan..pasang net...bahang matahari terasa seperti sejengkal dari kepala...pandangan ku gelap untuk beberapa saat...seb baik tak pengsan jer...huhuhuhu...kejer panjat memanjat terpaksa dihentikan bila kaki shafiq tertusuk paku karat....cian plak kat die...aku dan een paksa die ke klinik..cucuk anti-tytanus...bahaya tuh karat...aku plak dah semakin hilang keseimbangan diri..nafas pun sesak semacam jer....

otw balik umah, een teman aku ke klinik...lepas check up, doktor kata aku kena influenza...but no worries...buka A H1N1 tu...huuhu..kalau tak mmg aku org 1st kena kat pantai timur ni..n kompem masuk muka depn paper...hahahah..aku kena influenza biasa jer....cuma kerongkong aku nih luka dan dijangkiti kuman...sebb tu berdarah dan pedih...so, aku dberi MC 1 ari untuk berehat...ubat sampai 3,4 jenis...yg penting habiskan antibiotik tu....huhuhuhu....mcm2 jer....dahlah aku paling benci makan ubat..

aku msg mak..gitau kena influenza...tapi dah cakap awal2 bukan H1N1 tu...boleh plak mak msg adik aku kat india tu cakap aku kena H1N1..apalagi..cuak la adik aku..tepon tnya kabar..kelakar..kelakar...abah aku pun cuak....aku cumer gelak jer...apalah mak nih...suker jer gempak2 kan citer...ahahaha..apapun..i love you guys soooooo much....huhuhuhu..nak sangat makan bubur nasi mak ngan lobak masin goreng....huhuhuhuhu....

so,harap sgt tekak ni cepat baik..s tak best asa tak leh minum air batu...huhuhuhu...


Saturday, July 4, 2009

OnlY One-TeTibe TriNgat First laGu ciNta lamA..

on the way balik dari sekayu taDi dengar hit.fm...tetiber ngah sembang2 ngan en.azmi selaku driver aku dan een,berkemandanglah lagu ONly One dari Yellow Card....n secara automatiknya..aku merenung jauh ke luar tingkap kereta...apa yg azmi ckp masuk tling akana, keluar tlinga kiri....yg singgah kat gegendang telinga aku selain dari lagu tu is soalan azmi..
azmi: "tringat kat pakwe lama r tu..?"
aku pandang muka die n jawab "ha a...tringat gok seposeng...lagu 1st ni..."...azmi gelakkan aku...tetiber die cakap..
azmi:"time skoloh kapel doh...org gi skoloh blajo.."
selumber ayam die jer cakap kat aku gitu..aku bidas r balik..."hei..tolong sket eh...org berani kapel lepas org dah hantar tesis kat bilik en.shah tau..." die gelak n menambah..
azmi: "aik..sepanjang degree lu tak kapel langsung ker?"
sambil buang muka ke tingkap.."tak...tak penah kapel pun...tak tau r nape..takut kot....
dia senyum dan diam...aku plak hilang ntah ke mana....pikiran aku melayang....
azmi: yati tu memilih sgt....
tanpa pandang wajah die..." cakaplah apa nak cakap pun...." dalam kepala otak aku nih..dah malas nak jawab bile org kata aku ni memilih....biarlah rahsia jer...kalaulah aku betul2 pandai memilih kan..takdelah makan hati mcm skarang kot....huhuhuhu....so..end of story..malas dah nak ingat...

Broken this fragile thing now
And I can't, I can't pick up the pieces
And I've thrown my words all around
But I can't, I can't give you a reason

I feel so broken up (so broken up)
And I give up (I give up)
I just want to tell you so you know

Here I go, scream my lungs out and try to get to you
You are my only one
I let go, but there's just no one that gets me like you
You are my only, my only one

Made my mistakes, let you down
And I can't, I can't hold on for too long
Ran my whole life in the ground
And I can't, I can't get up when you're gone

And something's breaking up (breaking up)
I feel like giving up (like giving up)
I won't walk out until you know

Here I go, scream my lungs out and try to get to you
You are my only one
I let go, but there's just no one that gets me like you
You are my only my only one

Here I go so dishonestly
Leave a note for you my only one
And I know you can see right through me
So let me go and you will find someone

Here I go, scream my lungs out and try to get to you
You are my only one
I let go, but there's just no one, no one like you
You are my only, my only one
My only one
My only one
My only one
You are my only, my only one

org kata untuk melupakan cinta lama...kita kena belajar memberi ruang pada cinta baru....tapi..walau aku cuba berkali2 untuk memberi ruang..akhirny aku hanya mampu berdiam diri dan masih dibelenggu cinta lama yang kadang2 begitu menyakitkan aku....mungkin bercakap itu lebih senang dari nak melakukannya....apapun..hidup mesti diteruskan....

Friday, July 3, 2009

aKHirNya Aku BerJAya RAkaN2!!!!!!

hahahah..akhIrnya aku berjaya juga meng "upload" music player ni kat blog aku....dah lama dah aku try tak dapat2...mcm2 cara dah aku cuba.nek sakit Otak aku pikir cengganer sebenornye nak upload mende alah nih....akhirnya...akhirnya!!!!!aku berjaya rakan2!!!!hahahahah...sajer jer nak menyemaKKan blog aku yG mmg Dah semak nih...wakakakaka(gelak sambil tepk ada sendiri..tanda pUAs HAti!!!!!!)so.harap kOrang enjoylah mendeNgar lagU2 pilIhan HAti Aku nih..kalaU tak sedap kat Tlinga kOrg..nak wat mcmna kan.(ceh budget cam ramai jer yg baca Blog aku Nih...heheheheh:p) so ...arini aku akan blanjer diri aku smthing di atas kejayaaN yg Telah Di capai!!!!hahahahah(^^P) syabas bette..syabas...

Thursday, July 2, 2009

Ini Juga UntuK Kamu..Kalau Tak Paham Lagi...Tak Tau lah..

Tuhan
Aku berjalan menyusuri malam
Setelah patah hatiku
Aku bedoa semoga saja
Ini terbaik untuknya
Dia bilang
Kau harus bisa seperti aku
Yang sudah biarlah sudah

Mudah saja bagimu
Mudah saja untukmu
Andai saja.. Cintamu seperti cintaku

Selang waktu berjalan kau kembali datang
Tanyakan keadaanku

Ku bilang
Kau tak berhak tanyakan hidupku
Membuatku semakin terluka

Mudah saja bagimu
Mudah saja untukmu
Coba saja lukamu seperti lukaku

Kau tak berhak tanyakan keadaanku
Kau tak berhak tanyakan keadaanku
Mudah saja bagimu
Mudah saja untukmu
Andai saja cintamu seperti cintaku

Mudah saja…

BUkanNNya semua benda tu semudah yang aDa dalam Pikiran Mu...nak Marah,..men marah jer.nak tenGkiNg men tenGkiNg jer..HanyA keranA kaU PunYa ciNta Ku...anDai tak Di Jaga...Tak di Baja..Tak di Rasa...Ia akan Hilang..secaRa sedaR atau Tidak....setIap KaTa2 Mu masih terNgianG seGar dI hatI dan fiKiran Ku..waLau dah beTahUn lamanYa berLalU...anDai Kau sedr betaPA lamaNya berTaHun Itu....TakkAn Aku LuPa walaU sepaTah darI Mu Yang meNUntUt aIr maTa Ini uNtuK JatUH dan GuGuR memBasaHi haTI Yang Luka....seTiaP "cerIta" Mu pada teMan2..LukaNyA tak PerNah LAgI semBuh dan MasiH berDarah....KiNi kau Tambah LaGi denGn Luka Yg BarU...Apa laGI Yang Kau IngInkan?belajR lah kembalI UnTUk menCintai Tanpa MeYakiTI...kerana Ia begitu Sakit bIla DiLukai Oleh cinTa Yang DiCintai....

HamPa Hati Ku...ToLonG lah PaHam..!!

Pernahkah kau merasa [2x]
Cukup sudah kuberikan cintaku
Cukup sudah rasa ini untukkmu
Mati sudah hati ini padamu
Mati sudah hasrat ingin bersamamu

Pernahkah kau merasa
Hatimu Hampa
Pernahkah kau merasa
Hatimu Kosong

Buang saja semua kata cintamu

Buang saja semua kata maafmu
Hancur sudah hati ini padamu
Hancur sudah hasrat ingin bersamamu

pernahkah, pernahkah kau merasa

dikala siang datang terasa gelap gulita
tiada cahaya hanya gelap hitam dan kelam
tak ada lagi suka tak ada rasa
pernahkah, pernah pernah pernah pernahkah, pernahkah kau merasa
disaat diri terlelap
meski gemuruh kian beradu slalu mengaduh
kau tetap terlelap dalam tidurmu

Maafkan aku sayangku
Bukan maksudku menyakitimu, mengkhianatimu
Ampuni aku sayangku
Cukup katakan aku tak lagi mencintaimu

Pernahkah kau merasa [3x]


tOloNg paham...laGu ini uNtuk kamU...toLong berhentI menggAnggu ku deNGan Emosi mu Yang berceLaru..CUkup menGaNggu ku denGan kata2 mU yg sanGat menYakitkan dan pedih uNtuk ku... suDah menGaNggu ku denGan siKap preJudis mu yG memBuat aku benCi...HenTikan seGala maCam akSi..kaTa2 dan perBuatan Yg hanYa semaKin DalM meLukaI haTI Ini...CUKUP!!!!SUDAH!!!haBIs Di sini!!! jaNGan memBuat aku bertamBah Benci DeNgan Sikap Mu yg menYakiTkan Ku... aNdai DiriMu beraSa begiTu muLia dan semPurNa..henTikaN seMua INi....KaU TaK berHak BerTanyakan Keadaan Ku,,seDang Kau Tak PernaH nak Amik tahU dari haTi Mu....so..toLoNg paham!!!henTikaN semUanYa seBelUm kesaBaran Ku melampAui baTAsaNnyA!!


Wednesday, July 1, 2009

kRiterIa menYukai seseOrang...

Kes A:
Guy:awak nak lelaki mcmna?
Girl:um..yg PENYAYANG, PENGASIH,PENYABAR...
guy:takkan tu jer kot?
Girl:Um..yang tak Kuat cemburu..tak suka mengungKit,dan bijak mengawal emosi...
GUy:hurm....

KEs B:
Guy:lelaki Impian you mcmna?
Girl:i nak yg penyabar ..yg sayang i...
Guy:Thats all?
Girl:ya..cukuplah die sayang i jer...kalau sayang kan sanggup wat apapun...
Guy:telan air liur...owh...i c....

Kes C:
Guy:kalau awak nak cari suami...awak nak yg mcmna?
Girl:hurm..yang beriman...yang penyabar..yang penyayang....
Guy:apa lagi?
Girl:ofcoslah yg bekerja...n pandai urus kehidupan sendiri....

Kes D:
Guy:kalau nak cari pakwe, nak yg mcmna?
Girl:Cukuplah die menerima diri ini seadanya....
Guy:ala...takkan tu jer kot?
Girl:cukuplah..bila die terima aku seadanya, yang lain semua akan terjadi sendiri...sayang,hormat, setia....n so on..
Guy:diam.....dan hanya merenung tepat ke wajah girl tadi...

well...everyone ada thier own requirement for something..mcm2 org letak..aim...target n impikan....lelaki dan perempuan sama jer...bukan setakat perempuan ni memilih..lelaki pun...unless...you having a relationship just for fun or trial n error...then you wont mind having "anyone" in your life...but please,dont do this...its not safe..and its bad..very bad... for you and for other person you messing with....

girls..need a guy in thier life...guys..also have the same needs.... well.. Allah jadikan kita berpasangan..seperti Adam dan Hawa..LAila dan majNun,rOmeo dan Juliet......terpulang pada kita untuk mencari dan mengenali pasangan yg telah dijadikan untuk kita...jodoh...takkan jatuh bergolek....betul tak?

nak lelaki yg mcmna dalam hidup anda?perempuan...usually very typical....tak semua nak yg kaya raya...ada kereta mewah...berduit bergunung ganang....yang hipokrit and materialistik jer mcm tu...

biasanya..perempuan suka lelaki yg berani..berani meluahkan perasaannya sendiri..berani menganggung risiko,berani berdepan dan mencuba walaupun tak dapat.... tapi bukan yg nak tunjuk macho or hebat...lelaki mcm nih biasanya hampeh.... dan banyak berpura2....
perempuan suka lelaki yg penyabar....sabr je..tak cepat marah dan melenting....sabar menghadapi sesuatu perkara....

perempuan suka lelaki yg bercakap dengan tutr kata yg berhemat....nak bercakap tu pk perasaan org...tapi bukan yg kontrol macho...atau berlagak budiman...lelaki mcm ni slalu wat perempuan menyampah dan mengumpat berbakul2 kat belakang...hahahaha..so..beware guys...terlajak perahu boleh diundur...terlajak kata...hahaha..makan asap la korang!!!

perempuan suka lelaki yg pandai memuji...well guys..even girlfriend or wife korg bukanlah ratu cantik dunia...atleast...remember This "WANITA ITU ADALAH RATU DALAM RUMAH MU..RATU DALAM HATI MU..RATU YANG TELAH MEMBUAT DIRIMU DILAMUN CINTA...DAN RATU INI LAH YANG MEMBUAT KAU DISAYANGI DAN MENYANYANGI...:" tak salah untuk memuji....paling kurang dalam seminggu tu biarlah cukup tujuh kali....yela..atleast puji "cantik sayang senyum hari ni..."dah...cukup untuk membuat ati si isteri mahupun girlfriend anda hatinya berbunga2...tak susah punkan?5patahperkataan jer...tak kuar duit pun..ni kedekut betul!!!bukan stakat kedekut nak puji..kadang2..pandang sebelah mata jer...helo!!!!bukan kena bayar pun bro...hahaha...

perempuan suka lelaki yg bertanggungjawab....bukan men lepas tangan jer...dah buat salah..mengaku....dah wat salah,tak berat menutur kata maaf....dah wat salah BERTANGGUNGJAWAB!!!!kenapalah kebanyakan lelaki selalu lari dari tanggungjawan nih...dah wat salah pastu wat bodoh...wat dek..silap2 haribulan siap wat mcm takde paper.mcmdie tak wat paper...mcm die tak bersalah dan berlagak sgt mulia...lelaki mcm ni rasa nak jer aku sumpah jadi batu....wat ceracak kat tepi pantai...bior berjemur bagi hitam berlumut....bukankah lelaki itu khalifah dibumi...kenapa begitu sukar untuk BERTANGGUNGJAWAB?huhuhu...aku tak faham..mungkin kerna aku bukan lelaki....so do i have to sing "if i were a boy...."do i?hahaha

perempuan tak suka lelaki yang suka mengungkit Nih...ish..mmg pantanglah....ungkit mengungkit nih...apadah...apa ungkit mengungkit nih?kan tak baik sebut2 mender dah lepas?ish..ish...kalau nak ungkit apa yg dah bagi..dah spent or what so ever...please la bro...tu mmg dah jadi pelaburan jangka panjang k..kalau rugi nak wat mcmna..takkkan nak saman plak kot....ceh..dasat tu jadi lelaki..huhuhuhu

perempuan tak berapa suka lelaki yang terlalu ego...ok guys?ego tu mmg sifat semulajadi lelaki yg tak dapat nak dikikis mahupun di hakis...tapi, you know what...jangan terlalu ego pada org yang anda cinta..please la...sebb ia melukakan hati wanita itu...believe me... ego tu boleh..but not too much...ok...ego sket.lelaki tu macho bro...tapi ego melampau2....bukan stakat tak macho...meluat tgk...ada paham?hehehe..

most importantly...perempuan suka lelaki yg menerimanya seadanya...tak komplain..tak kutuk...tak cerewet,...menerima dirinya seadanya dia...mencintai dirinya...seadanya die....menyanyangi dirinya seadanya die....menghormati dirinya sehingga die merasa mulia disisi mu...menjaga dirinya sehingga die merasa selamat disamping mu....well...you hae to accept someone for what they are...n they will accept you for what you are....as simple as that...

kalau nak ikutkan..banyak jer yg aku nak tulis kat sini...banyak dan panjang lebar...tapi ada kejer yang perlu diselesaikan...ahahah..so..kalau ada idea baru or mood nak mengarang,,,aku sambung balik k....

apapun..aku tau lelaki pun banyak kriteria yg dorg letakkan dalam memilih teman hidup ni...bukan perempuan jer...nak senaraikan...maybe next post....tapi...kita kena ingat..kalau kita ni mcm jahat cam "tut"....jgn mimpi dapat isteri mcm bidadari..kecuali kamu insan yg terpilih...begitulah sebaliknya....tak kira perempuan,mahupun lelaki...kalaulah korg ada lukakan hati seorg perempuan...baik korg taubat cepat2...sebb sumpahan perempuan ni..jgn dibuat main....jgn dipandang lekeh....perempuan kalau dah benci...apapun boleh jadi...begitu juga kalau dah sayang...nyawa pun sanggup melayang...so..pikir2kanlah....

kita semua nak yg terbaik dalam hidup..kenapa tak memberi yang terbaik untuk mendapat yg terbaik..bukankah "what you give..you get back..."

"cinta sejati itu umpama mencari sebatang jarum di timbunan pasir di lautan...."