Pages

Saturday, July 18, 2009

hantu kah? jin kah? ata jelmaan apakah itu?


petang rabu yg lalu aku pulang dalam jam 5.45 petang... selepas selesai kejer aku kat hatcheri aku ke opis..settle a few things dulu sambil online baca emel2 rasmi..mana lah tahu ada meetg yg kena attend kan...lepas selesai semua..perut terasa lapar selepas seharian tak makan lgsung kecuali buah pelam tghri tadi..berjalan dengan malas nak punch kad...kat situ aku bertemu "wahidah".. aku tegur la die.. "aik..dok balik lagi ker wahidah?" soalan ku tidak berjawab.."wahidah" hanya tersenyum pada aku..disebbkan akupun dah terlalu penat, aku abaikan jer...dan pulang ke rumah...

nak dijadikan cerita, esok pagi waktu breakfast berbual ngan kakzan sal jumpa "whidah" smalam...apalagi..kakzan pun gitau aku yg wahidah dah balik kul3 lebih lagi sebb ada hal... aku tercengang sekejap... ak cakap.."lillah eh kakzan?yati jumpa die betul la...." sambil menelan air liur... "ye dok mung tie?wahidah kelik awal maghing...dok caye mung tanye yer..." misteri.misteri.....

nak dipendekkan cerita..aku tanyala eye to eye ngan wahidah..wahidah kata kul 545 tu die ngah smayang asor kat umah.... huhuhuhu..jantung ku tetiber berdebar2... dengan siapakah aku tegur smalam sbenarnya.... "wahidah" mana kah itu?huhuhuhu.. debor..debor... knapalah mender2 pelik mcm ni salu menimpa aku nih... kompius aku di buatnya... siapakah gerangannya "wahidah" itu?

misteri...misteri...bila pikir2 balik..seb baik "wahidah" yang ku tegur tu tak jawab soalan aku..mana tahu tetiber die ikut balik..hah!!!lagi naya beb!!!! wargh!!!gerun plak bile pk2 balik..menakutkan kan?huhuhuhu... hidup ku penuh dengan misteri yang tk terjawab....walaupun aku tak nak hidup aku diselubugi misteri...tapi...nak aknak tetap jadi gitu....warghhh.... misteri.......

9 comments:

Sang Asura said...

Pesanan dari penaja bola sepak m'sia:

1- mkn ikut time.keje kuat perlu mkn ikut time utk dptkn tnaga,..
2- jgn tgur org yg tdak knal sembarangan.jika rs knal cm kisah "wahidah" ni, mulakn dgn "bismillah" dl...sbb bnda2 gni akn kaco kite wktu ktiadaan org diskelilig kite,..kalo blaku lg, jgn tgur dl,..lbih baik kol dl org yg sbetulnye..tp jgn kol dpn2 "die"...igt, bace ayt2 suci utk elak kite dikaco lg...
3- cube balik ikut time wktu abis keje,..wanita xelok blik lambat,...undang pelbagai risiko..lebh2 lg kalo org comey lote cm awk ni...
pesanan sterusnye akn bsambung di episod yg akan dtg,..nntikan...

Salam wbt...

IrinaSairah said...

TAKUTNYER...dok leh duk sorang doh kat ofis sekarang ni...huhuhu...

StingRay said...

hantu pun nak keja gomen sekarang nih eh?..siap main punch card lagi...hahaa...



apa nak heran....hantu kat rumah ko lagi otai aku rasa...hahaha...

buaya said...

salam ziarah..
dijemput menjadi follower sy yer..

http://www.buaya-merah.blogspot.com

cahaya said...

IrinaSairah:hehehe..lek r...yer tak kaconyer irina..huhuhuhu

StingRay:jangan taktahu..hantu pun nak kejer tetap per..hahaha

hantu kat umah tu takyah sebut r..tu mmg otai + kerek..huhuhu...

Buaya: owh..salam ziarah...

Princess Liyana said...

euwwww...scarynyer dear..huhuhu

cahaya said...

Princess Liyana:scary?hahahaha(ketawa jahat!!) mau tak scary..kuikuikui

StingRay said...

hoh..x da entry baru?

cahaya said...

stingRay:hah..dah publish tadi..baca jangan tak baca..tapi panjang berjela...huhuhu