Pages

Thursday, December 31, 2009

die yang hilang.....post ini untuk kamu(^^,)

die penah hilang dalam hidup aku suatu ketika dulu...
lama...................die menghilang...
tiba2...die muncul kembali..dengan cara yang berbeza...
buat aku lebih tenang....
lebih senang....
dulu...
complicated juga hubungan dengan die...
ntahlah..masing2 punya kehendak yang berbeza...
cuba untuk gembirakan hati masing2..
tapi tetap ada yang terluka ....
salah siapa????
entahlah...andai aku tahu...
mungkin salah aku....
ya..mungkin salah aku....
dulu...
kenal die ...rasa mcm pelik...rasa mcm janggal..
kejadian lucu yang terjadi merapatkan kami...
kenal die sangat poyo...
sangat bersahaja dan slumber...
pastu kenal die sebagai "pematah hati"....
rasanya banyak gak hati yang die patahkan kot...kerana kemesraannya yang mungkin sering disalah anggap... disalah erti....................
melekat terus namanya dalam henset aku.."pematah hati"...
then..satu kejadian dimalam hari..
elektrik tiba2 terputus..
die datang menyelamat dalam gelap...
jadilah "penunggang bertopeng"....
lekat lagi gelaran lain buatnya...
mengukir dan melukis memori bersamanya..
bermacam2 yang terjadi...
tapi aku senang dengannya...
sikapnya yang bersahaja menyenangkan aku..even kadang2 menyakitkan hati aku...
bila aku ada masalah..die yang aku cari...
bila aku sedih..die yang aku cari...
bukan kerana nasihat nya...bukan kerana teladannya...
tapi kerana kata2nya yang kadang2 ntah apa2 jer membuat aku ketawa...
yang membuat air mata aku berenti keluar untuk seketika...
die tak romantik...die tak jiwang karat...
tapi dia selalu wat aku tenang... dan gembira disaat hati sedang berduka...
tapi....
kerana sesuatu yg tak diingini...
die hilang dan berlalu dari hidup ku...
aku sangkakan dia akan hilang selamanya...
namanya dari "pematah hati"...aku tukarkan kepada "dia yang Hilang".....
tapi........
tuhan..masih memberi peluang untuk aku berteman dengannya...
mungkin tidak semesra dulu....
tapi keindahan hubungan itu masih aku terasa...
sikapnya masih bersahaja...
dan masih membuat aku ketawa...
die yang hilang...
muncul lagi...
membuat hati ku berbunga2....
kerana aku tahu...
aku belum kehilangan seorang teman...
yang mampu membuat kau ketawa dan merasa bahagia..
walaupun untuk seketika.....
...............................................the end............................................................

5 comments:

WALWA said...

Rasa kenal je siapa org itu..hihi..tapi hati2lh..

tOyO said...

hahaha..bakpe kak wan royak gitu?..baik je kot si mamat tue..hahaha

cahaya said...

walwa:uiks..kakwan kenal ke?hihihi

toyo:baik ke abg asa mamt tu?hahahaha(^^p)

Anonymous said...

kluang man 5Q ke?

cahaya said...

kluang man 5q:owh..tidak2...tidak sama sekali...