Pages

Sunday, March 15, 2009

aKu dPt mC????

dAh laMA rSanYA aKu tak mc...biler Last Aku Mc Pun aKu TAk Tahu...uSuAlly BIler Aku SakiT or DeMM..aku Tetp dtG keJer..waLAupun Aku BUkanlah Pekerja CemerlaNg harPan Bangsa Dan Negara...Tapi AKu cuBA menJadi Yg terbaIK uNtuk Diri sendiri...eveN...Jasa DAn Budi Ku TAk Di keNAng...huhuhuh..ceRita SediH la Plak...(~~_)


hari Ni dalamKul baper erk..hurm..tak ingatlah plak...Aku gi pUsat kesihatan umT..setelahHampir 15miNIt menunGgu..baru Sampai Giliran Aku..kecoh betul bebudak ni..aku asa time aku jadi Student lu pun aku Tak Kecoh gitu.hahahaha...so..dengan perlahan2 aku MasuK la biLik dr. tu...

doktor:ok..sakit Apa?
aku: hurm..saya asa PinggAng saya TerseliUh r doktor...takLeh nak Tunduk Langsung nIh...jalan Pun cam Org pregNat 9Bulan!!!
doktor:gelak!(huh..aku wat lawak ler?)hurm..ada JAtuh Ker?
aku:takde lak Dr...saya jadi gini Pas sayA basuh tangki Kat hatcheri...
dokTor:awak baush sorg ker?takde org toLonG ke?beSar mana TAngki Tu?
aku:takdelah dr..saya sorg jer..huRm..besar Mana Erk...dalam 7kaki dalamx10kaki x 5kaki kot...aku sengeh kat doktor tu...
doktor:ok..bagi saya cek blakang awak jap..(doktor tu ketuk belakang aku..memula kana.pastu kiri..n tany aaku sakit ke tak...)
aku:rasanya mcm tak sakit kot doktor..hehehe...
doktor: ada amik ap2 ubat b4 this?
aku:takdelah doktor..eh..jap..ada2...panadol untuk joint tu..
doktor:ok2..saya bagi awak ubat nih,awak makan k...selepas makan...n ubat sapu..jgn urut tau..sapu jer...
aku:ok doktor...
doktor:abis awak kejer ke arini?tak sakit ker?
aku:ha a doktor...tak dapt mc lagi..hehehe..kalau doktor nak bagi mc pun ok gak...saya ni kalau nak ikutkan..nak jalan pun saya asa tak larat nak bawa...huhuhu
doktor:ok..saya bagi awak mc dua hari...rehat jer kat umah..jgn wat kejer berat2 lagi....jgn paksa diri tu sgt k...banyakkan berehat..
aku:tersengih2 dapat mc dua hari...kuikuikui...ok doktor, mekasih...
doktor:ok..ingat pesan saya..jangn paksa diri wat kejer...

so...aku pun mintaklah wahidah anta aku balik umah..sb aku takde keter..keter aku pun ngah sakit n masuk wad..ntah baper lma pun aku tak tahu..huhuhuhu....patah kaki asa takd eketer..gi kejer pagi tadi pun jalan kaki dalam2 sakit nih...huhuhuhu..seb baik ada wahidah untuk aku mintak tolong hantar pi klinik n balik umah...so..disinilah aku berehat kat umah...tetiber rindunya kat mak!!!!!!!!!!!!!!!!!!huuuuu......

(aku asa aku patut cuba tulis skrip dramalah...sebab aku suka sgt tulis balik dialog dlm blog nih...penceritaan melalui dialog...hahaha...boleh cuba..boleh cuba...)

7 comments:

tOyO said...

abg dpt rasekan bakat terendam dlm diri nurul tue..leh mencuba..(^__^)

p/s: dlm realiti tue mmg kena ckp 'kuikuikui' ehh..cmne tue?..hehehe

Aku... Dia... Kamu.. said...

Sy akan apply MC bila rasa malas sgt2 nak g ofis. Pergi klinik buat muka poyo sikit...gerenti bleh dapat..heheee.. Moga cepat sembuh ek!

cahaya said...

tOyO:camner nak wat?hahaha..tak boleh...takboleh..tu cume eksprsi hepi dalam hati...

Aku..Di..Kamu:pergh!!!best tu...camner erk nk wat muker poyo?saya ni sesaki pun leh sengih2 lagi...ajor la saya...kuikuikui(^^P)

teethBenthic said...

smoga big bos cepat smbuh..ank2 buah xleh wat keje kalu bos x citer flow pjlnan keje kita.ha3

cahaya said...

ceh..poyo...bukan dah turunkan kuasa ker ari tu?takkan r nakmen tulis2 srat jugak kot?(^^P)

Sang Asura said...

Salam Cahaya: sy nk gtau.sy dh nk kawen.arap2 tiada 'gangguan'..sb 'gangguan' ni blh watkn mud utk mrancang jd hilang..btul x??? =)

Arap2 sakit blakang awk cpat2 smbuh..jgn lupe mkn ubt ikut time, sapu yoko2, tampal koyot =)

Anonymous said...

Semoga cepat sembuh..amin:)..