Pages

Sunday, March 22, 2009

ceRita BaLiK kamPung

minGgu lepas aku Balik Kmpung..cuTi HujuNg mInggu n dapat mc sari dari DOktr lagi..hari Tu b4 blk aku jumpa dktor lagi sb pinngang Yg sakit nih...dktr kata kalau tak ok gak dalam Minggu depan, kitawat x-rAy..cuak gak aKu..tapi..hari ni asa cam ok jerk..im recovered littl eby little kot..hehehe..

balik kmpung hri tu..mak ajak pi pasar tani..mmg dah lama tak gi pasar Tani..dedulu..slalu bawa mak gi Pasar tani ngan moto honda tue..tapi motor tu dah Takde...pepagi Lagi mak ah kejut aku bgn..siap tarik2 kaki lagi sebb aku taknak bgn..tapi akhirnya aku bGn gak biler mak dah tutUp kipas..panas tuh!!!so..sesiap jer mandi, panaskan injin wira mak..n go go go to pasar tani..pergh.memula jejak kaki kat pasar tani, pening aku ngan bau2an yg mengancam tuh..melihat org yang berasak2 pun aku dah mcm2 nak pitam...tapi..ikut jerlah mana mak pegi..tukang angkut barang...aku tgk org yang kat pasar tani nih ada yg melawa mcm nak gi dinner grand pun ada..ada yg dtg ngan muka tak mandi..n memacam lagi...mention pasl tak mandi nikan..aku asa aku nak pitam bile ada jer mamat2 yg lalu depan aku,berdiri sebelah aku sambil menunjukkan gigi dorg yg boleh tahan lah...tapi bau...perrgh!!!!dasat..dasat...."agak2 r bro..mandi lah dulu kot yer pun nak dtg sini..."aku mmg tak tau nak wat muker mcmna..last2 aku tunduk jer...sedikit demi sedikit aku melangkah jauh...tunggu mak pilih sayur kat side lain...tu belum masuk yg lalu2 sebelah aku lagi..mmg mcm2 bau r...mak siap tanya aku lagi.."ni apasal ni muke pucat?" aku senyum tawar jer kat mak..malas nak cakap...biasalah "morning moody" kan...abis mak memborong kt pasar tani,cecepat aku ajak mak balik...hahaha...meninggalkan bau2an yg membuatkan aku mcm nak pitam...huhuhu

sepanjang aku balik dua hari nih..mak masak lauk kegemaran aku...hari jumat mak masak betik goreng cili api...fuhh..sedap giler lauk tu...pedas2 manis..tapi berair gak hidung aku makan lauk tu..even mak masak lauk ikan masak lemak kuning..aku tak sentuh sikit pun lauk tu..aku lantak lauk betik tu ngan ikan kering jer..mmg sedap tak terkATA...mak dah paham sgt ngan aku..kalau ada lauk tu mmg aku tak pandang lauk lain...oh..petang tu along balik ngn husband die...die tayanhkan perut die yg dah 4bulan tuh..aku cakap ngan along selagi perut die tak keras..aku takde feel nak pegang!!!hahaha..last2 die sekej aku..huhuhu..slalu kena sekeh ngan die...(~~_) petang tu along, aku n mak kuar jejalan ngan persona SE mak yang baru...mak nak berlatih bawa keter auTo..sb aku bakal melarikan wira mak dalam masa seminggu..heheheh...gi kedai kain...along nak shoPPing...tapi lama2 aku nantOk tgk kain..beli walls BlackfoRest,layan jer kat luar kedai..hahahah(^^P)

sabtu..kena balik ganu..huh..takde mud langsung nak balik sebernanya...tapi have too...kena kejer beb...mak masak lauk kegemaran aku lagi...ulam pucuk ubi n air asam...pergh!!!!!berair mulut....even mak masak lauk lemak labu(along ngidam)..aku tak pandg langsung lauk tu...aku layan pucuk ubi ngan sambal asam tu jer..mak aku geleng kepala tgk aku mkan bersemangat mcm tu...maklumlah...mak kata aku ni kurus sgt..makan pun dah tak mcm dulu...hahaha...apalagi..makanlah aku sepuas hatinya..walaupun takdelh byk sgt pun...hehehe...mak siap bekalkan aku ulam n sambal asam tu...kata mak.."hah,ni bawa balik..kang takyah masak...masak nasi jer..."aku sengeh2...

balik smalam petang,,hujan lebat giler sepnjang jalan...sampai aku tak nampak jalan n kereta depan..kalau dorg tak buka lampu...mmg aku asa aku dah cium bontt keter dorg tu ngan wira mak aku nih...huhuhu..sampai umah sewa dalam kul6 lebih2...malam tu ada dinner...Dinner?ceh..tunggu coming post pasal dinner tu...(^_~)



1 comment:

Princess Liyana said...

nak g mana2 knala mandi..ish ish ish..apa la kn? hehe ok nanti post ek psl dinner..huhu