Pages

Thursday, August 20, 2009

apa nak jadi nih?kenapa gado2?


salam wbt... salam ramadhan almubarak....


hurm...tempat keje yg semakin panas dengan konflik2 dalaman yang tak dapat di elakkan..eh..cop..betulke tak dapat dielakkan atau hanya sengaja diadakan...atau mungkin cuba dielakkan tapi sudah ketentuan?


aku pun tak tahu nak komen lebih or what so ever..sesejak kontrak aku nak abis nih.." sindrom wat Dek" melanda diri aku lagi..terasa taknak amik tahu apa yg berlaku di keliling mahupun di depan mata...kukukuku..once terkena sindrom nih..mmg dasat r jadinya..meeting ke tak meeting ke...mmg aku wat bodo jer r...


so, dalam nak taknak amik tahu nih... terambil tahulah juga beberapa perkara yg hangat dan hangit membara..lagi2 di shout out YM staf2 kat sini... umpama menjadi satu trend terkini bila "kami" meluahkan rasa hati dalam shout out YM masing2... well...macm2 jenis dan bahasa leh jumpa dalam shout out YM nih... ada yg best di baca..ditenung dan direnung... dan..tak dilupakan juga shout out2 yg mengjengkelkan ataupun yg agak KAsR untuk tatapan umum... hurm.....(~~.)


begitulah yg terjadi semalam... aku pun tak faham apa puncanya...apa asalnya..mana kepala dan kakinya...tau2 dah tercatat kata2 "indah" kat shout YM masing2... aku...hurm..sekadar membacanya... dalam hati... hurm..just terasa cam...sakit gaklah mata nih membacanya... almaklumlah.. perkataan seperti "celaka/sial/babi/ dan sebagainya dijadikan shout out sebagai medan melepas marah... perLu ker?


mungkin ada yg tak tahu... yang tak terlibat pun akan terasa kalau puncanya Dari sesuatu yg memulakan semua nih(hati ibu mengandung nih sensitif beb..lu jGn memain...)... gentleman lah guys... takkan nak gado2 dalam YM kot..maki hamun dan caci maki pun melalui YM... settle down.. bukankah tak macho lelaki yg terlalu emosional nih... tak nampak kematangan lah kat situ... ececeh(pinjam ayat princess liyana)..sesuka hati aku nak kritik org plak.. hahaha..bukan apa..ni medan aku untuk menyuarakan sesuatu kan... so..aku luahkan lah kat sini jerk...terpulanglah korg nak mentafsirnya mcmna... org kata...terlajak perahu boleh diundur,,,terlajak kata?badan binasa.... tol tak? aku pun manusia biasa... kadang2 terlepas kata...


heh..apapun moga2 bulan ramadhan yg bakal tiba nih merapatkan semua jurang antara kita... tak baik gado2 nih... tak molek... happy2 kan bagus..hehehehe...(^^,) semoga "kepanasan" yang melanda ini akan cair dengan kesejukan Ramadhan nanti...(^^,)

3 comments:

nizamsani said...

tapi ramadhan kan maksudnya panas.
panas lagi kot.hehe.

Aku... Dia... Kamu.. said...

Selamat menyambut radhan al-mubarak! Selamat menunaikan ibadah puasa dan terawih ek!

cahaya said...

buat semua:selamat berpuasa rakan2 bloggers...semoga kita semua diberkati NYa (^^,)