Pages

Wednesday, August 12, 2009

ceRiTa Org sakIt...

bismillah...

setelah lewat dua hari dari hari yg sepatutnya..akhirnya seperti setiap bulan aku akan kena senggugut lagi...pagi tu cam ok2 lagi..kira tahap leh tahan n wat2 kuat lagi r..masuk tghri jer..badan mula takleh tahan...n muker pun cam dah nak pengsan.. tapi, wat2 kuat...pas abis je majlis bday2 dak2 ni..aku cepat2 pulang ke rumah...risau tak larat nak drive keter....ngah2 drive tu pun..pandanganku kelam2 gak..seb bek umah tak jauh... cuba melelapkan mata..tapi sakit yg tak terkata membuat aku tergolek2 sakit sengsorg... time nilah nak nangis n tepon mak...huhuhu... sakit seh..ingat mcm tak nak telan ubat tahan sakit...tapi..last2...biler mmg dah tak tahn sgt sampai muntah2 terpaksalah den telan gak ubat tahan sakit kaler biru tu...(kaler kuning dah memberi kesan pada aku:_<.)
pas abis kejer tadi gi giant ngan kakzan..gi makan piza..biasalah..time2 cm nih..bau nasi pun aku loya...hahaha..layan makanan western jelah...kukukuku...kalau tak mmg aku layan roti jer kot..kalau aku rajin aku gaul la tepung ngan air wat lempeng jer kan...huhuhuhu..tetiber rindu plak kat bubur nasi mak ngan lobak masin tu...huhuhuhu... owh..pas makan piza..teman ibu mengandung cari2 barang keperluan sket..usha2 baju ngandung...hurm..kenapala baju2 ngandung ni comel2 erk? geram plak aser..n kitorg masuklah kedai nih...kihkihkih... beli ap?rahsia kerajaAn Malaysia...kukukuku.... tak padan ngan sakit perut..berjalan merata.... :p masa ni kesan ubat tahan sakit dah makin hilang... gigil gak r kaki nak bawa keter tadi... so bawa slow2 jer... huhuhu... seb bek selamat sampai umah ni ha...hehehehe;p


hurm..smlam kat pasar malam beli rambutan... singgit jer skilo..aku layan jelah singgit... tupun aku makan tak sampai sepuluh biji pun... bila kakzan tau aku beli rambutan... die kata kat een "een biar yati beli buah?die makan ke een?" aku sengeh jer... sbb nyer..jarang benar la mender aku beli tak jadi tukun dan fosil kat umah aku nih...kihkihkih.... aku suke jer makan rambutan nih..dulu cam giler jer makan rambutan..siap ngukah(panjat) pokok rambutan kat kg... tapi disebbkan aku tak pandai buka rambutan guna hujung jari atau pun memulas rambutan tu... aku akan buka ngan gigi.... hahahah... kawan2 aku lu penah sound aku "eh yati..kalau nak racun yati ni senangnya..ada ke die gigit kulit rambutan tuh..dahlah bebulu...kalau ada racun ke apa,,yati mati dulu tau..." sejak tu mulalah aku mals nak makan rambutan... sebb aku tak pandai buka kalau tak gigit... kuku aku mesti sakit kalau aku nak makan rambutan tanpa gigit kulit die...sabor jelah... so..kalau kat umah..mak mesti kupas rambutan banyak2 n letak dalam mangkuk simpan dalam peti..heheheh...sebb kalau tak,mmg sampai hitam n kering kontanglah rambutan tu kat dapr... aku jeling jer la...silap2 haribulan aku wat2 tak nampak jer...hahahaha... malahan mak penah pesan kat een waktu kitorg dok serumah dulu.. "een kalau beli buah nak suh yati ni makan kena kupas een..kalau tak sampai berulat lah die biar buah tu dalam peti..." hahahahah...dasat tak aku ni...mmg kesian lah siapa yg jadi husband aku... kukukuku(^^P) nak kata malas tu..mmg dah sikap aku..cuma aku ni tak berperasaan mana tgk buah2 yg kena kopek ni..leceh r... hahahaha... (~~D) alasan!kalau dah mals tu mmg malas namanya kan?kan? tetiber cam rindu lah plak kat mak...huhuhu...(~~")

hurm..stakat tu jer kot cerita dari org sakit...mcm makin sakit la plak perut aku nih bile memikirkan apa yg patut aku mengarut lagi dalm nih...hikhikhikhik... so selamat malm...moga malam ini berlaku sesuatu yg indah buat kalian dan juga aku(^^,) amin....

5 comments:

azuan said...

teruk tul senggugut nie yea?

IrinaSairah said...

sama ah kiter...
malas benor kalu nak makan buah yang kena kupas ni..hahahah...
rela dok makan...

cahaya said...

azuan: ha a..teruk bro...sian sgt sape yg dapat senggugut nih..siksa....


Irina sairah: hahahahah.... mmg leceh kang...baik tak makan dari kena kupas..kukukuku

apei said...

makan nasik lemak pun nak kena bukak bungkusan weh.. take care.

cahaya said...

apei:highlight hanya untuk buah jer bro..hahahaha