Pages

Monday, September 14, 2009

owh..rindunya



owh...rindunya suasana raya di kampung...rindunya beraya dan berkonvoi reramai menyerang umah2 sedara serata johor...bestnyer....makan lontong dan soto..ketupat dan rendang.... belum campur asam pedas dan sambal sotong lagi...wargh!!!!!!!!!!!!!!! rindunya beraya beramai2 mcm tu lagi....

dikelilingi adik2 sepupu yg kecik2 lagi.... kecoh dan gamat ngan perangai masing2.... yang mintak disuapkan...yang mintak nak duk atas riba...yang nak minum air merah lah...hijau lah..yang jalan nak dipimpin lah...yang nak tunjuk baju rayalah...yang nak tunjuk kasut raya lah...haduih..penin...penin.... tapi terhibur sgt2.... walaupun penat melayan kerenah dorg nih...
belum kira mak n bapak sedara yang mmg bersuara lantang....leh pekak gak tlinga asanya bile dah duduk ramai2 nih.... maklumlah..kata mak aku, keluarga Pak Salleh...mmg cakap kuat...hahaha....cam nak suh satu kampung dengar... so bayangkanlah aku nak fit in dengan sore cam katun nih...mmg sakit tekak r...kalau tak suara aku tenggelam lah dalm sore2 pakcik makcik aku....

alahai...rindunya nak beraya kat kmpung... tapi tahun ni mcm tak leh balik jer sebb along masih dalam pantang n cannot travel far.... so keinginan nak balik kampung terbantut sama sekali...anyway...yang penting beraya bersama keluarga...itu yg paling penting...kan? hiks...

2 comments:

Princess Liyana said...

isk isk..rinduuuuuuuuu :(

cahaya said...

huhuhuhu..
mestilah rindu...