Pages

Tuesday, September 8, 2009

ntah kenapaLah Hari nih..


pas habis keje tadi siyusly takde mud nak balik umah sewa.pening pk nak berbuka apa hari nih..akhirnya kaki ni menekan pedal minyak ke bandar... masih memikirkan apa yg best untuk dimakan dikala mood sedang down giler.... hurm.... akhirnya kereta ku berhenti di mekdi... tapi lom kul6 lagi.. terpaksalah tunggu untuk mendapatkan berger mekdi pda harga murah..hee... sementara tu aku memanjangkan langkah ke kedai2 kain yang ada di tepi2 jalan..takde kain yg berkenan... intai2 gitu jer.. malas nak masuk...pusing2 sampai bosan...jalan semakin lengang... semua org bergegas nak balik berbuka di rumah barangkali..waktu terasa bergerak begitu lambat...

org berkerumun di hadapan mbkt..bukan untuk menunggu bas mahupun prebet sapu... tapi menyaksikan kemalangan antara vengbody kayu a.k.a lori dan gen2 plat um. CCE 8 smthing2... secara teorinya kedua2 kenderaan ni bergesel pada jalan sempit dan menyebabkan lori terbabas d atas dvider... secara praktikalnya...aku tak tahu... taknak involved..ramai sgt org..ingatkan ada org jual ubat...rupanya eksiden...hurm....


bila lalu kat mbkt ni..mcm2 kenangan bemain kat kepala....mcm2 cerita ada kat sini... satu2 flashback balik dalam kepala.. sempat gak aku dudk kat kerusi menunggu 10 minit sambil peratikan keadaan sekeliling..ntahlah...tetiber cam penat jer... hati kecil ku mengeluh.. "banyaknyer kenangan kat sini...." jauh rasa aku merenung... tetiber ada pakcik teksi tegur aku.."gimaner dik?nokketer ker?" aku sengeh n geleng kepala jer... aku bangun berlalu pergi meninggalkan sit yang semakin takde org...menuju ke mekdi.... beli apa yg patut..n balik...



berbuka tadi..makn rasanya dengan bersemangat dan doa... semangkuk nasi ayam mekdi kecik..boleh tahanlah berbanding last aku makan lu ngan en.heartbreaker... then aku layan plak bIg mac.. tak sampai separuh n selapis sahaja..perut aku asa penuh sgt2... minum air dan berenti makan.. duk ilek2 kat sofa... tetiber asa mcm nak muntah jer.. tak sempat nak pk apa2..aku berlari ke toilet..n flush out semua isi perut yg baru di isi... tetiber menggigil badan ini... "huh..penat aku makan hari nih..." so sekarang ni mcm lapao giler jer..last2 aku layan coklat jer,,,mcm tak berani nak makan lagi...huhuhuhu..cedey..cedey....


so..ntah paper jer aku rasa ari nih..ngan mood yg ntah ke mana... otak pk yang ntah apa2... sumernya mcm berterabur dan berserabut... bercampur baur mcm rojak basi jer... huhuhuhu... menharap esok memberi sesuatu yg baru dan lebih membahagiakan....

2 comments:

Princess Liyana said...

dear..yana pn harini tkde mood sgt..aduhai..

cahaya said...

yeke..mehla..datang umah sewa i..i beli stok eskem n coklat smalam...seteresssssss..huhuhuhu