Pages

Wednesday, September 16, 2009

CheCkList HarI Raya(^^,)


tIap2 tahUn mesTi ada checklist ari raya... taUn ni pun tak ketInggalan...selepas baca Blog cik Tapak SUlaiman membuATkan aku bersemangaT unTuk mempublishkan checklist aku juga...hikhikhik...mencapap kat sini...apa salhnya kan...blog sendiri..bukan blog org lain pun..hiks;p

1. bajU raya-beres
2. baju abah-beres
3. baju mak-beres
4.baju adik2- beres
5. baju irshad - beres
6. baju along- beli sendirilah..die dah ada en.abg die..ahaks.
7. kue raya-beres (dah bayar kat kaktiha)
8. kasut raya-taun nih takde..taun lepas pun takde..taun depan kot baru ada..ahaks...
9. langsir umah- tak cukup budget lah taun ni nak sponsor langsir..huhuhu
10. duit raya- huhuhu..ni yg poning nih...mak,abah, adk 2org, anak sedara baru..ish..ish...boleh botak nih...(~~_)
11. servis keter- beres kot...hahahaha
12. kemas umah sewa- esok atau malam nih...
13. hatcheri- beres dah..tadi dah kemas2 ap yg patut
14. kejer opis-ada yg tertangguh...Mood kejer dah ilang..ahaks...
15. kad raya-??????
16. plan raya-?????

hurm...apa lagi yang tertinggal erk?

untuk list no 15.. tak taulah...biasanya tetiap tahun tak pernah miss bagi kad raya kat mak abah...taun nih..cam tak sempatlah...huhuhuhu... biasanya tak pernah lupe beli kad untuk Keluangman... taun nih..pandang kad raya pun tak.....hurm... biasanya ada list nak bagi kad raya kat sape... taun nih... tak tahu lah...mmg tak hantar kat sape2 pun... huhuhuh..n tak dapat pun kad raya tahun nih...huhuhuhu.. taun lepas dapat gak... siap dapat by poslaju skali ngan blaus saiz 42..hahahahaha...kelakar jer biler ingat2 balilk....

list no.16 cam blur2 jer... almaklumlah...member pempuan sumer dah kawen.. nak beraya ngan sape lagi nih... ngan member2 laki cam jadi segan lah plak..ahaks;p... yelah...mmg kompem kena perli ngan budak2 tu sebb aku jer yg tak nek pelamin lagi nih...huhuhuhu... so, list nak beraya kena kecikkan sket... gi umah bestfriend jerlah kot... owh..mungkin raya ke5 akan ke terengganu untuk majlis kawen adik kakzan..kalau rajin... hehehehe

raya pertama mesti gi umah bakal adik ipar i kat kuala krai tuh... ceh... poyo jer epi nih... tetiap taun tak penah miss gi umah nurul die... jeles..jeles...huhuhuhu... skang nih dok push2 aku suh kawen cepat..sebb die nak kawen..wuhuhuh..seteress aku dibuatnya.... sabo jerlah..

apapun cant waits for this raya.. epi pun sampai sehari sebelum raya dari India.. tu alasan malas nak kemas umah lah tu...ngelat betul... huhuhuhu...

p/s:dijemputlah sesaper jer yg baca blog nih ke rumah saya raye2 nih yer... sudi2kanlah...hiks..(^^,)


2 comments:

Anonymous said...

Slamat Hari Raye...

Maaf Zahir & Batin ku pinta...

Kad raye akn mnyusul ke rumah mu nnt,..sabtu akan smpai (tu jnji mamat pej post kt tmpt ku)..

Mr.JamaL

Princess Liyana said...

Slmt hari raya dear..huhu maaf zahir batin tau...;)

drive carefully ok...:D

Yana thn ni tkde hantr kad raya pn..ahaks ;P