Pages

Wednesday, September 9, 2009

alhamduLillah,keNyang(^^,)

salam wbt...

hari ni for the first time aku berbuka beramai2 di terengganu since puasa hari tu... sepanjang puasa kat terengganu nih kalau tak berbuka sorg...dua org... ni la kali pertama puasa kali ni makan beramai2...hikhikhiks.... best jer... happening gaklah.. di tambah ngan lawak slumber mr.Bob... n en. Semut... things get well n jadi tak kekOk... lauk berbuka tadi pun boleh tahan.. walaupun kena perli ngan en.haniff berkenaan statement aku yang Muntah2 smalam... heheheh.. makan dalam kadar sederhana... satu je yg tak best kat lauk kitorg... sayur kailan ikan masin die.. masin dah sesedap rasa dah..tapi sayur die pahit... pahit sgt.. siap campur ngan sawi tu yang takleh terima tu..save budget apa? ikan siakap tiga rasa die.. "wonderfull cooked" walaupun dah sejuk... dudk semeja bersama geng2 akuatrop... ramai gak yg datang... majlis ni mat yo(fasm) yg rancg bersama geng2 laki akuatrop.. aku follow jer..kata kakzan "mung nih gitu r..rele buke sorg...dok capur oghang..." sengeh2... "yela..yela..org joint lah..." apapun tak nyesal joint berbuka puasa hari nih..hiks(^^,)

ramai gak tadi..lebih 30 org aku asa.. buat dua meja.. ada yang bawa anak isteri... dtg ngan member..mat yie dtg ngan family, en.semut dtg ngan wife die...mr.bob dtg ngan hosmate die en.halim n en,gusti..fara ngan suhairi n zulkarami ngan mak die...haniff jer dtg sorg..kukuku(^^p)... aku dtg ngan kakzan..hehehehe... seb baik ada die gak... tapi tak sangka la plak ke kedai tuh... hahahah...ada "kenangan" sendiri kat kedai tue...hehehehe..apapun tadi wat slumber je lah... ngah makan tadi ada jer "ayat" pedas yg membantutkan selera aku... tapi pekakkan telinga..butakan mata... yang penting perut yang lapar nih perlu diisi.. apa org nak kutuk..nak perli...nak sindir.."lantak pi lah..." ....aku tak dulik pun... insyaAllah tak mati pun... so...wat muke dek cukuplah kan... kalau hidup ikut kata org nih... mmg siksa...sampai biler2 pun takkan sempurna kat mata org... yang penting kita happY dahlah..tak nyusahkan org dah lah... tak ganggu org dah lah... tol tak anak2? "betul,betul,betul..."heheheh(^^,)

so, overall..buka puasa tadi best... terima kasih kakzan sebb tumpangkan i... terima kasih kat en.haniff sebb ajak joint... terima kasih kat en.semut sebb cop meja n kutip duit tadi petang...terima kasih kat en.BoB yang menceriakan i n keadaaN tadi ngan lawak2 slumber mu(^^p) hehehe...

alhamduliLLah...kenyang hari ni(66,)

2 comments:

Princess Liyana said...

huhu tiba2 lapar tgk makanan tu...wahhh bestnye mkn ramai2..huhu

cahaya said...

jom dear..berbuka skali(^^,) biler lagi kan..