Pages

Thursday, December 18, 2008

cakitnyerrrr..

bismillah..
ari khamis adalah hari yang aku slalu tunggu..waktu kejer singkat,and esoknya cuti dua hari..walaupun aku takde aktiviti yang nak dilakukan hujung minggu ni,tapi aku tetap hepi ngan hari khamis!!aku suka hari khamis!!!tapi yang tak bestnyer..ari ni kulit muka aku menggelupas....dari smalam lagi menggelupas..tapi takdelah teruk mcm hari ni...punca?hurm..setelah dibedah siasat dengan teknik tertentu...aku mendapat kesimpulan yang kulit aku menggelupas adalah disebabkan aku tukar sabun muka....

hurm..at first..aku pakai sabun tia..ok jer..lagi pun kulit aku tak bermasalah pun..then terasa cam gegatal jer nak pakai ST..so, aku belilah sabun madu ST yang harganya RM15 sebuku..b4 this aku ada try trial pack Flawless skin ST..its seem to be ok..cumer,first time pakai kulit aku menggelupas sket..pedih gak r..tapi pastu cam ok jer...then aku try la pulak pakai herb soap ST..ntahlah..biler pakai...well kulit mmg tak bermasalah kan..tapi..muke jadi mcm burn sket..sket ker?tak..tak..tak..mcm burn men tepi pantai dalam jangka masa yang lama..mak,abah,mili..sumer tegur...hurm..tak best r...so..aku stop pakai sabun tu...kembali semual ke sabun lama...mungkin sebab kulit aku terkejut kot...jadi menggelupas...sakit weh!!!!pedih jer asa muka ni..biler senyum pun asa sakit...huhuhuhu..tensen jer nih...paling tak suke bile kulit muka menggelupas...cakiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!

huhuhuhuk.....

1 comment:

aKu..DiA...kAmU said...

Selamt berhujung minggu!!!