Pages

Friday, December 19, 2008

aku kah yang lemah...


pagi ni pas subuh..aku tido balik...sejuk yang membeku membuatkan aku rasa enak untuk tido balik...maklumlah malam tadi jer baper kali terjaga gara2 terlebih minum air...huhuhu..sabo jerlah...tgh2 lena..dapat msg morning dari "bandi"..nak balas,tapi mata takleh buka...ngah sesedap tido...maskrider kol..ntah kenapa..tiap kali die tepon..aku angkat...contohnya smalam..aku baru jer tempek masker ST kat muker..skali die tepon..taknak angkat..tapi tertekan "answer"...tertekan?heh..tok lagik..tak logik..kuikuikui...so..jahanamlah masker ST yang aku pakai tu..sebab asyik nak gelak jer....ish..ish..membazir tol pakai...dahla mahal giler mende alah tu..nak tunggu mood aku rajin nak pakai pun punyalah susah...huhuhu...well what to do...so..terganggu lah tido aku pagi tadi sebab berbual ngan mask rider yang tgh menyeksi pagi buta ni...dalam kul 9 aku ke lab akuatrop..een nak pakai lab mikroskop..aku jalan kaki jer..sajer nak exercise...pas bukakan lab...aku balik...

pas balik,aku panaskan air..bancuh air "pearl" kegemaran aku..baru aku tringat aku lom sarap...kuikuikui...goreng fries and ayam yang ada dalam fridge..aku makan sambil layan katun kat tb3..best..best...habis makan, aku tgk dapur aku semacam jer bersepah nyer..hurm..mulalah aku angkat itu ini..kekononya nak kemas lah kan..basuh mana2 yang patut...buang sampah...penat....aku rasa cam nak pasang balik jer tikar getah ni..kaki aku dah tak tahan sejuk simen nih..walaupun apaki sliper kat dalam umah..aku ni kekadang bukan selesa sangat pun..men kaki ayam jer..maklumlah.."org melayu"...aku bentang tikar getah yang berglung kat dalam bililk tgh.."alamak..tikar ni berkedut seribu.."asa kalau boleh iron mender nih..mmg dah lama aku iron..aku pandang gak iron tadi...pastu aku gelak sengsorang.."giler apa?"so..dari nak bentang, aku buka balik sumer tikar getah tu and aku gulung balik elok2 untuk hilangkan kedut tu..aku tak tahu lah,samada aku yang lemah..atau tikar getah tu yang menyerap semua tenaga aku...aku rasa aku dah guna jurus tertinggi dah nak bertarung ngan tikar getah tu..tapi akhirnya aku juga yang pancit dulu..mcm nak patah pinggang aku ngusung mender alah tu...bentang..gulung..bentang ....gulung...termengah2 juga aku...pastu aku sapu satu umah ni...banyaknyer pasir...hehehe...

habis kemas mana yang patut, badan pun dah berpeluh..aku rendam baju..hurm..seb baik tak banyak.."alamak...sabun basuh dah nak habis"..aku tepuk dahi sendiri..asyik terlupa jer..."takpe2..sempat lagi nih basuh baju..hehehe"..sebut pasal basuh baju..malm tadi mask rider kata "dah tak ramai yang basuh pakai tgn skarang nih..." aku tak tahulah die perli aku ke apa...ntahla..bukan taknak beli mesin basuh..tapi..asa cam membazir jer...huhuhu...tapi kalau spin dry tu..best gak..baju cepat kering..takdelah aku kena perah baju sampai merah2 tgn aku nih...hurm...letak dalam budget taun depan r...kuikuikui...pas rendam baju..aku tgk ada lagi sabun yang berbaki...aku amik keputusan untuk menyental bilik air aku..hurm..jadi "cleaner" aku arini..ngah sesedap menyental...tetibe kuarlah makhluk yang panjang2 tu..yang jalan laju tu...yang nama dalam ic yer "lipan"...huhuhuk.tensen aku...aku simbah lipan tu masuk dalam lubang jamban..tak tahu lah lipan tu pandai berenang ke tak..tapi aku flush jer..."penat weh basuh toilet nih"....

dah siap semua2...aku mandi n smayang....hurm..skarang ngah ngadap mender ni mencatat aktiviti aku dari pagi tadi sampai sekarang..hehehehe...sakit gak tulang blakang aku nih..asa mcm nak landing jer...huhuhuhu...

1 comment:

tOyO said...

Kesimpulannya, belilah mesin basuh utk kesenangan hidup anda..(^__^)