Pages

Monday, May 4, 2009

jeJaLan meNcari MuD('--,)

perjalanan ku bermula jam 2230 malam khamis...bas sampai tepat seperti yg dijanjikan...sudah hampir setahun aku tak nek bus...dalam hati mmg dah taknak nek bus lagi...aku penah berjanji pada diri aku taknak bus lagi...tapi..akhirnya aku terpaksa nek juga sb tiket flight lmbat booking..huhuhuu..perjalanan ke sana terasa terlalu panjang...sepanjang perjalanan, aku anya terlelap dengan lenanya dalam setengah jam jer..ntah kenapa, aku tak reti tido dlm bus...dulu time bebudak...aku asa pantang duduk bus gerak jer aku dah khatam dulu dah..huuuu.. nak dijadikan cerita, aku yg dah lama tak nek bus ni ngan muka blurnya memanjat tangga bus..aku lihat tiket ditgn,,,"hurm, no 13..."dari depan ke belakang aku mencari sit aku...tapi aku tak nampak kat mana die tulis nombr sit..org len sume dah dudk.aku masih terkial2 n terdongak2 mencari num. sit...akhirnya ngan menebalka muka setebal tembok cina.."hum, tumpang tanya..kat mana nak tgk nom. sit erk ?"aku sengeh hambar menahan malu..."lor, dok tau ker?tu kat tikap tu.."adush...malunya tak terkata...pas cakap mekasih..aku terus duk kat sit aku..upa2nya blakang mamat tu jer...sebelum bus bergerak, mamat tu pusing blakang.."dok penoh nek bah ker?" aku sengeh lagi.."ha a..."kelentong aku...kuikuikui....malu betul asa malam tu...num. sit pun tak tau mana nak cari...hahahah(^^p) memalukan betul!!

sampai ke destinasi yang di tuju, aku layan tido lu sampai tengahari..satu badan aku sakit duk dalam bus, ditambah plak ngan kepenatan kerja yang tak juga surut..dah puas tido, aku bersiap untuk keluar ngan die..gi mengisi pewut yang sememangnya lapao tahap naga...kami ke kfc...sbbnya aku tak boleh makan nasi...so,dgn die skali kena jadi omputih jap...hehehe..tak lupa, aku singgah kat dunkin donut depan kfc n melantak 2,3 biji donut cekelat kegemaran aku(^^P) pas makan, kitorg tgk wayang..cite Xmen...citer Xmen kali ni pasal si logan tu jerk..asal usul die...best gak r..i do enjoy watching that movie walaupun dah separuh beku kat dalam panggung...hahahaha..sambil2 makan popcorn mmg layan r..cumer aku tak berapa suke the ending of the story...ntahlah..asa mcm tak puas hati jer biler si logan tu lupe sgala kenangan die..espcially makwe die yg cun melecun n mati tu...sedih giler....huhuhu..emosi sket..tapi overall, citer ni worthed to watch...(~~P)
ni yg susah kuar ngan org busy nih..time2 cuti pun kena ngadap kejer gak...tepon die tak benti2 kol..pencawang tu rosaklah...alat ni meletuplah...n so on...sampai asa tak aman duk tepi die..ada gak aku tarik muke..sb geram..tapi nak wat mcmnakan...terpaksalah terima jerk...
pas die siap, kitorg pi jejalan perabih duit!!!hahahaha!!!takdelah..pi nek turun shopping kompleks yg ada kat sini..manalah tahu ada benda yg berkenan kan...usha2 dua tiga brg...akhirnya dapatlah sepasang sandle hitam dari die....cantikkan?cantikkan?hehehe
pastu teman die cari kasut plak...makaih..kasut lelaki ni mmg mhl betul erk?7kali gandaharga sandle aku..telan air liur gak...tapi dah berkenan kan...amik jerlah..lagi pun die bukan slalu beli kasut pun..kalau aku tak suwuh beli,takdenyer die beli..huhuhuhu..sabo jer lah...(~~,) 
seterusnya kami melangkah lebih jauh lagi ngan ceciput die yang diangan2ka boleh mencapai kelajuan sepantas Lancer 2.0!heheheh(66p)..mmg best r biler jejalan kiter ada driver n jadi penumpang yang dilayan bagai puteri raja...sepanjang perjalanan ada gak dua tiga kali aku layan tido!!hahaha..mmg pantg nek keter n jadi penumpang...asik nak layan tido jer..tapi aku hanya akan ngantuk biler akuasa selamat berada dalam keter tu..kalau tak..mmg segar bugar la mata nih..hehehe(^^P)
sampailah ke tempat yg di tuju...ish..ish..kat nilai3 ni mmg syurga ken baju betul..nek pening aku tgk gantungan kain2 kat sini..seb baiklah aku ni bukan jenis yg ske beli kain ni..kalau tak asanya selori gak aku borong..wakakaka..selamat duit die...(~~D)
die memborong untuk family die...actually ada gak aku memborong..tapi die yg tolong bawak...hahaha..sb barulah gentlemen kan tolong bawa barang untuk kita...kuikuikuikui;p
hari last...huu..bfast sebelum ke airport..die makan nasi..mmg melayu tulen die nih..kalau tak makan nasi, aku tgk die cam tak cukup tenaga jer...walaupun roti bakar cafe nuin ni tak sedap, teh strawberry die mmg layanz r!!!!heheheh....time ni jer..dah asa cam emosional...mulelah aku wat muker seposen aku...tak sangka masa cutI ku dah nak abis dah...sepanjang perjalanan ke airport tu..asa cam nak nangis pun ada gak..huhuhu....
kecuakkan naik airport pun ada gak...dah lama tak nek..tetiber cam blur2 nak cek in kat mana..nak masuk kul baper..nak cari gate berlepas kat mana...huhuhuh..tapi akhirnya aku dgn selamatnya sampai ke tengganu jam 230petang...tunggu kat airport dalam 40minit, een dan bayu dtg ngan VIva comel aku...hurm..terus ke kampus sb dr.Abol nak jUmpa....ceh..tak smepat nak ehat pun dah dapat amanat baru...
perjalanan mencari mud aku ni boleh dikatakan berjaya 50%...lagi 50% hilang bila nek flight tu...terpaksalah aku cipta lagu "mud ku tertinggal di LCCt"...huhuhuhu..aku benci Jarak Jauh nIh....TAk suKA!!!tak Suka!!!tak Suka!!!!!even penat yg amat sgt..aku mampu mengumpul balik segala kekuatn ku yang hilang akibat tertipu....tertipu?hurm..mungkin kot..aku sendiri dah penat pk...mungkin benar kata een...berhenti bermain dgn api yg akhirnya hanya akan membakar rentung hati aku..kalau betul die ikhlas...die takkan wat aku mcm ni...takperlah...nak wat mcmnakan...aku harus terma segalanya....yang penting..terIma kasih Untuk "keluangman"yg tak pernah jemu menghiburkan hati ini...n thank you for treating me like a little princess(^^P)....thank you for giving back my smile...

4 comments:

Anonymous said...

wah..panjang betul catatan perjalanan mencari mood ye..tapi bagus la dah jumpa balik mood tue..jangan lagi bersedih..aper yang telah berlaku ada hikmah di sebaliknya..manusia hanya merancang, Allah yang menentukannya..fikir-fikirkan la:)..adios

Sang Asura said...

Salam Cahaya...

diriku terhbur membace kisah pjalananmu...citer psl cari no.sit tu mmg best..comel.hehe...citer jalan2 tu pun mmg best bangat gak...kluangman awk tu cm sbijik kluangman katun tu ke????mn pkaian mantelnye??hehehe...arap2 kluangman sntiase wat dirimu terhibur...

Aku... Dia... Kamu.. said...

Bagus..camnilah..camnilah..hidup kita camnilah...lalalala..nyanyi cam lagu iklan coke tu ek..hehehee...

cahaya said...

aku..dia..kamu..:i like you soooooo mUch!!!!