Pages

Saturday, January 17, 2009

spek aku(@-@)

aku ni kalau dilihat dari luarannyer idok ler ganas mahupun brutal...kalau sekali pandang cam nampak slow jerk budak nih...ala2 ayu pun ada gak lah..(kuikuikui..pasan ayu nih!!)...tapi aku tak tahu lah kenapa..kenapa erk?kenapa?spek aku slalu jer bengkok n senget benget kalau dapat kat aku..kejap btg die yg bengkok..kejap btg yg kat tetengah tu yg bengkok..yg terbaru ...aku tak tahu mana yg bengkok..tapi spek tu senget lagi n tak boleh nak disarung kan kat dua biji mata aku nih...hadui...penat r asyik pakai contact jer...huhuhu...dari memula dulu lagi..kalau pakai spek jer mesti senget..tak senget, paling teruk pun patah dua jerk!!huhuhu..time skolah dulu stahun baper kali tukar spek sb patah...smpai mak abah dah tak larat nak mengganti spek aku...huhuhuhu...seingat dan selupa aku, aku mula pakai kontek semster dua waktu matrik.sebb spek aku kena pijak waktu qiamullail dulu..cam nak nangis aku..(actually dah nangis sakan pun!!!)sb tulah spek paling mahal penah aku pakai...nak dekat 6o0 tu!!!pastu..aku frust menonggeng dan terduduk..lalu aku bertekad untuk pakai contact..memula pakai nih, mata merah jer macm hantu aya..pedih tu masukkan cntact dalam mata...cuber korg bayang kan masukkan bendasing dalam mata...azab weh!!!tapi..lelama tu aku dah biasa..penah gak tringin nak pakai contact yg berwarna..tapi..ntahlah..belum smpai seru lagi kot..hurm..kalau lah aku pakai contact lense yg berwarna...warna apa yg sesuai untuk aku erk?muka aku tak panjang..tak bulat..tak juga bujur sireh=p mata aku tak sepet, taklah bulat sgt..tak juga bundar=p kulit aku tak cerah, taklah gelap gulita, cecoklat jer kot=p...so?warna apa agak2nyer yang sesuai....heheeheh..hurm..malasnya nak kuar gi baiki spek..aku asa aku terpijak spek ni waktu bgn smayg subuh kot..kesian spek tu..tertindih dek aku yg berat cam resakse nih...kuikuikuikuikui(^___^)

the end=p

4 comments:

Sang Asura said...

salam...

Arini ku tgh jeles sakan..dpt plak msg umpama hatiku dicucuk satu persatu jarum yg tajam2 hingga habis hatiku dipenuhi jarum beracun tu..siksa kn kalo nk mati kne siksa cmtu...

mmm...wrna contact lense yg ssuai utk awk mmg sy tahu..nnt sy dtg kite g cari...wlupn ku bukan tahu kawasan tgganu cm mr.JKR, tp tlg tnjukkan shj,..ku drive..

aKu..DiA...kAmU said...

Klu ikut keterangan di atas...ermmm...maybe lense warna merah sesuai kot....kui..kui..kui..x pun sebelah hijau sebelah merah...baru serasi bersama!

tOyO said...

Um..jgkahayat ssbuah spek besanya dlm setahun je (bdsrkan pengalaman)..actly dia xde expired date pun..tp dlm sthn tue pasti lense dh calo sket..frame dh memula senget ke kiri la ke kanan la..gane2 pun best gi pakai spek dari pakai contact lense..seksa wooo bile nk time mata gatal..terkebil2 la biji mata tue..hehehe..

cahaya said...

a.d.k: hah?merah ngan ijau?cam traffic light jer..kang nak kenyit mata yg kaler merah org benti..kenyit mata kaler ijau org jalan..ish..ish..tak leh r gitu...takleh..takleh...

toyo:spek ni mg takde expired date..tapi nurul pakai ganas...tak sampai sebulan dah leh masuk icu spek tu...huhuhu..contact mmg tak best...huhuhu..letih mata...