Pages

Friday, January 30, 2009

Ntah KeNApa..

gEnTing...hurm..ada Satu Papan signboard genTIng yg Besar otw nak kE bandar.everytime aku lalu situ mesti aku tgk signboard tu...n biler aku tgk papn tanda tu..hati aku mula diselubungi satu perasaan Yg sgt menyesakkan...ntah kenapa begitu menyesakkan...dan kdg2..aku rasa ada mutiara jernih dan hangat bergenang ..dan kadang2 mengaLir membasahi pipi ku..aku tak tahu bagaimana ingiN aku gambarkan perasaan aku keTika itu...aku buntu dan terasa sesak memikirkannya....kLuang man slalu pesan pada aku.jangan Dikenang2 lagi Benda yg Dah Terjadi..Biarkan Ia berlalu...tapi.ia Tak Semudah tu untuk Aku lupakan segalaNya...tak Semudah Angin lalu Yg menyapa waJahku..tak semudah Bayu Pagi Yang berlalu BIle sang Mentari menyinar hangatNya ....malAhan...kaDang2...ia meNggangu Tidurku...rehatku...keTenanganKu...Tanpa Aku pInta..bayangan Lalu Datg menjelma bile aku MenuTup mata...jantUng Aku aKn Mula BerdEgup kencang kembali.seluruh Tubuh aku Rasa kaku dan LUmpuh..peLuh HAngat mengaLIr...dan kAdang2.TubUHku SdiKit Menggigil...biLA aku tak Mampu menahan Sebak.padaNya lah temPat akU mengadU...meMohoN seGenap KekUatan UnTUk Aku Meneruskan sisa baki KehidupaN Yang ada....huuuu....sampai biler aku harus begini....sampai Bile.........

.......................................................................................................

12 comments:

teethBenthic said...

t'ingat masa main space shoot n spidermn kt genting aritue, pergh..besa gayat rasa kt perut je..main mnde 2 t'rs kt hidung smpai xleh jerit. slps capai 1 tahap, baru leh kuarkan ape yg t'buku. ambk masa. Tanggung suatu beban bkn bgantung kpd berat'y..tetapi kepada berapa lama masa kita memegang'y..itulah masalah makin lama "dipegang" makin membebani kita. lepaskan ia kadang2 tp jgn lari dr masalah.

aKu..DiA...kAmU said...

sampai awak bersedia kenyataan "past is past". Camner sy nak cakap ek?

Semua orang ada kenangan silam...kenangan ini yg jika kita imbas kembali ia akan jadi suatu stop point untuk kita berhenti dari melakukan perkara yg sama, jika kita ambil sbg border line akan jadi guide dalam meneruskan kehidupan or as a turning point buat kita kembali berfikir dan menilai sesuatu tindakan sebelum suatu keputusan yg penting kita ambil dalam hidup.

X salah mengenang kenangan lalu. Yg menjadi kesalahan bila terlalu mengikat diri dengan kenangan tersebut.

Fikir dan renungkan ek. All da best 4 ur future!

cahaya said...

tTb: kadang2 kiter dah lepaskan masalah tu dan anggap ia bukan lagi bebanan yg tertanggung di bahu...tapi biler masalah itu melibatkan hati..sejauh mana kita melepaskan dan meluahkannya..ia akan tetap terpahat disitu...
terima kasih untuk kata2 yg memberangsangkan..mgkin patut try men roller coaster to let out everything yg terbuku..hehehe

A>D>K: "past is past".."let bygone be bygone"...i already try...tried sooooo hard actually..n getting tired..i tried to ignore..less tired...but smtimes it just came out of your mind...bukan kehendak hati untuk mengenang..ia dtg tanpa di undang..ia pergi tanpa tanda...last2 blur..huhuhu
anyway..thanks 4 d advice,its means a lot...

Sang Asura said...

Salam Cahaya...

Seperti pernah ku cakapkn dl, kenangan ni sprti umpama menulis ssuatu pd kertas menggunakan pen..mudah ditulis, tetapi sukar dipadamkan apatah lagi menggunakan pemadam pensil..mmg xkn berjaye...ape yg ditulis ibarat kenangan, pemadam tu plak ibarat daye/kekuatan kite untuk menentang kenangan tu drp terus bertandang...jike gunakn pemadam pen baru la kesan tulisan pen tu hilang..bmkne, jika kite menentang kenangan tu dgn tekad yg betul2 tinggi barula ia akan dibiarkan berlalu dgn tenang sdikit demi sdikit...

igt,..kenangan tdak akn hilang...tetapi ia blh ditutup/dilekakan sebentar dgn kegembiraan...cahaya mesti trus bgembire tao...

kenangn yg mnyakitkan umpama memadam ape yg telah digores dihati,..ianye menyakitkn kn???

Rmi yg bg pndapat, tp sy tahu..yg merasainye yg btul2 sukar utk hadapi...apepun, awk msti trus mencube...

Sang Asura said...

errrkk...nk gtahu komen penting nih..

cntik, comel, ayu, jelita, menawan, memukau wajahmu pd gambar tu...=)

tOyO said...

Komen utk gmbr profile..

Senyuman SKM..(^__^)

Princess Liyana said...

salam ziarah cahaya...

alahai..jgnla bersedih..what's past is past..what matters now is the present..live life to the fullest;)you deserve to be happy dear;)

Sang Asura said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

wah! ada kenangan yer..boleh kongsi:)

cahaya said...

Prin. lyana: thanks a lot..huhuhu

cahaya said...

sang asura and toyo: thanks a lot for the compliment...(^_^)

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah