Pages

Tuesday, January 6, 2009

bEbelaN CahAya(^_^)



aku ada sorang kawan..nama die kamen rider..die ni one of my blog follower tak berdaftar..die org umt gak..kejer sebagai technician kat bpph bahagian letrik nih..hobi die bersukan(kalau aku tak silaplah)n mengarut..kuikuikui..kalau die hantar msg kat aku panjang2 mesti ayat die tu wat aku pening2 semut...mmg susah r nak paham..die slalu komen blog aku menyedihkan n slalu menyentuh emosi die..(p/s:kalau jumpa kamen rider ni kat luar,orgnya nampak ganas n ala2 rockers..tapi hati mudah tersentuh.kuikuikui)hurm..tadi pun dpt komen dari penulis "andainya ku tahu"..die kata blog aku ni banyak cerita sedih jer..eh..ye ker?hehehehe..aku pun tak perasan.ntahlah..lately byk mender sedih kot terjadi...aku plak jenis yg tak pandai nak luah perasaan...cumer aku rasa lega biler meluahkan semuanya dengan penulisan...sorry lah buat pembaca blog ni kalau byk sgt citer sedih berbanding hepi...aku rasa satu2 nya citer hepi aku is "aku mangsa banjir'..kot..sb biler aku rasa nak gelak,aku baca balik cerita aku tu..sb aku sendiri rasa lucu...
hari ni aku teman kakzan pi amik pokok kernaf untuk wat research..nak kaji nutrient pokok ni untuk makanan ikan...hurm..perjalanan lancar jer...kitorang gi ngan driver hep nek keter hepi..pas amik sample kitorg gi tempat kedua lak..kat kawasan ladang lembu..hurm..memula masuk tu mcm kat africa lak..mcm tgk lembu safari..kuikuikui...ngan burung putih berterbangan..aku wat lawak bodoh jap dalam keter tu...ngah leklok melalui tanah berselut tu..tetiber "vrooooommmmmm!!!!VrRRooooMMMM!!!!VVVrrrrrOOOOOOMMMM!!!" alamak, nissan frontier ni "lekat"lah...habislah...driver mula men double gear..tapi malangnya tindakan driver bus yang tak penah bawa frontier ni menyebabkan kenderaan ni lebih dalam tenggelam dalam "selut" atau bahasa standardnyer lecak...matahari makin menunjukkan belang..panasnya membahang...peg tembakau tu dah kedepan..pakcik tokey kernaf garu kepala tgk kenderaan kami yang tersangkut...kakzan dah cuak! maklumlah kenderaan baru.."TAT 1214".plak tu kereta hepi..kalau AkUATrOp punyer takdelah kisah sgt..peg tembakau panggil "veng body kayu" atau nama lain "lori" untuk tarik kuar keter nih(hehehehekakzan ngan wahidah panggil lori gitu..aku sendiri tak faham kenapa..) hampir sejam operasi tarik menarik dan menunggu akhirnya kereta berjaya keluar dari cengkaman selut...ish..ish..muker aku pun kepedihan menahan panas...frontier yg mulanya berkilat kini di makeup dan di masker dengan selut pekat..ish..ish..ish..mmg dasyat r..terperangkap dalam ladang lembu tuh..bau..fuhh...tak yah cakap r...mmg HEbat gua cakap lu...huhuhuhu.kalau mat gian nih.mau mcm duk dalam syurga die asa...tapi tak pada aku..kepala aku dah pening2 lalt...ngan panas lagi...sampai jer opis..aku amik kunci keter balik umah..n tido...penat weh..penat..penat...

hurm..dua hari aku jaga amali dak2 master.penat tu tak pyah cakap lah kan..(eh..sorry..citer cam sedey2 lagi)...ntahlah..program ni aku jaga ngan sorang mamt kat opis aku nih..tapi aku tak tahu kenapa aku rasa kenapa mcm aku jer yang penat nih...sepanjang lab tu die rileks jerk...wat derk jer.aku plak yang ke hulu ke hilir cari barang untuk amali..penat giler weh..jalan punyalah jauh dari lab msc gi kat opis..pastu lab akuatrop..pastu jalan balik gi lab msc..pastu gi plak stor amik barang...giler terbakar habis lemak2 simpanan aku jalan ngah2 panas..aku malas nak stat keter..nak cari parking..ish..ish..malas..malas...biler habis lab pun die cam wat dek jer..bukannya tak nampak aku kekemas sumer2 barang amali..die cumer tolong tgk jer...hati ni mmg hangin giler...giler har hangin..tapi..aku malas dah nak cakap..pepandai die lah...aku senyum jer..malas aku nak wat muker skm..nanti aku yang penat...sebb baiklah bebudak master ni paham kan..tetolong gak lah "kak yati" die nih...huhuhuhu...aku paling malu kat dr hassan tu lar..amali budak maste..tapi kelengkapan tak cukup..pastu biler tanya aku..banyak yang aku cakap "maaf dr. saya tak berapa pasti"..malu weh!!!!jaga amali budak master ngan otak kosong...aku mmg tak tahu lar bab mikrob ni...mmg time kelas lu aku memain jer datg amali..."nyosal den..nyosal..."nasib baik lah aku ni idok ler jahil sgt kan..tau la juga "terms"2 yang dr. hassan guner..n tau la juga fungsi chemical2 tu kan..kalau tak..asa nak sembunyi bawah mejer jer malu kat dr, hassan..tapi..siyusly penat den jaga amali nih...penat...huhuhu...esok adalagi lab..tak larat dah den...huhuhu..tolongla....
so..tu jer kot..kuikuikui..nah apa yg aku bebl pun aku tak tahu....
adios...amigos...

7 comments:

Sang Asura said...

Salam cahaya...

sy ingin tya 1 sklan jek...emmm sklan sy bbunyi bgini..dlm 1 nafas bape patah pkataan awk blh mmbebel/bcakap???hehehe (^_^)

Tp,awk yg sgt2 comel nmpk sgt2 comel ble pki bju blaus pink tuh..seyiusly sy ske sgt2...

permisi dl yah...

Sang Asura said...

Ku ingin berkongsi citer lawak...al-kisahnye bertajuk BUKA SUAR AND ANGKAT SKIRT????

Seorang Guru ingin mengetahui sejauh mana kepintaran murid-muridnya. Dia bertanya satu soalan kepada seorang murid perempuan.

Guru : Bila kamu bertemu penjahat yang ingin memperkosa kamu, apa yang akan kamu lakukan?
Murid: Saya akan menaikkan skirt saya tinggi-tinggi!
Guru : HAH ! (terperanjat), lepas tu awak buat apa?
Murid: Saya akan suruh penjahat tu buka seluarnya.
Guru : Habis tu apa yang ... (Mula Khuatir)
Jeng! Jeng! Jeng!
Murid : Lepas tu, saya akan lari. Saya dapat lari laju jika skirt saya diangkat, sedangkan penjahat itu susah nak kejar sebab seluarnya tersangkut di kaki ketika dilucutkan...

hehe.suspen x???? (^_*)

Anonymous said...

sang asura: ish..ish..hampir2 lucah deh criter lo...bicapek gini...
ooo..kutuk saya cakap laju erk?suker hati...dengki r tuh org leh ckp laju..tak cam die ..lambat cam ceciput!wuuuek:p

tOyO said...

um..betol..abg pun setuju ngan si Sang Asura..sweet sweetie..(^__^)

cahaya said...

toyo:ish..ish..abg puji nurul lagi eh?ish..ish..ish...nak terbang jerk aser..kuikuikuikui

aKu..DiA...kAmU said...

Jgn amik ati ek komen sy! Anyway wish u hepi alwz. Klu sedey2 gak nak buat camner...mustahil hidup ni selalu hepi kan..moga tabah megharungi tahun 2009! Ni tahun lucky utk sy..hrp awk gak..hehehee..

cahaya said...

a.d.k..:ish..tak amik ati pun..mana le amik ati..kang tak hidup lak..kuikuikui..ha..nak kawen erk?erk?kuikuikui