Pages

Wednesday, January 14, 2009

coRat cOrEt (^_~)

hurm..balik dari beli burgr n air minum petang tadi,ada budak2 berkeliaran depan umah aku...rerupanya dorg mencari mr.rabbit dorg yg terlepas..hurm..terbongkok2 bebudak ni mengejar mr.rabbit tu...n ntah kenapa..aku gi joint budak2 kcik tu kejar arnab...arnab tu sembunyi bawah van...hurm..sorg kepung depan,sorg kepung blakang..n aku jaga kat tepi...dalam spuluh minit duk agah, mr.rabit kuar n cuber melarikan diri..tapi malang nasibnya..aku sempat peluk arnab nih.!!!hahahaha.akhirnya dapatlah arnab yg aku sendiri tak tahu namanya..bagi balik kat bebudak tu...mengh gak aku..aku duk kejap depan pintu, tersengih2 aku tgk bebudak ni men kat depan umah aku..tetiber aku asa.."alamak..tue nyer aku..cam mak nenek yg tgh tgk cucu die men kat depan umah lak!"heheheh..dahla kejo arnab pun leh mengah...tula..suh exercise..mals..kan..kan..kan...tue dah aku upanya erk..hihihiks....(~~,)

next story..hurm.."NINJA BURGER" ni la tempat aku beli burger tadi..stall die depan asrama jembal inn..dedulu time blajor, aku ske beli berger kat sini...berger ni jugalah yg telah menggemukkan aku waktu aku blajor lu..mana taknyer..skali beli 2biji tuh!leh habis lak tu..mmg cam raksasa aku asa time tu..skang nih?nak abiskan sebiji pun terkial2...hahaha...(@@D)...hurm..dedulu time blajor depan asrama ni meriah..skang pun tak kurg meriahnya...lagilah asrama dah disarkan..dedulu asrama kongsi ngan dak2 kuSza..sempat gak la usha 4,5,6,7 org dak2 kusza ni..kuikuikui..kat stal depanhostel ni jugalah aku dilanggor van sekolah waktu ngah beli lunch..moto aku time tu dok bawah van skali ngan akulah kan..huhuhu..ajaibnya..aku tak apa2.cumer rim moto aku bengkok sket..huhuhu...sepanjg aku jadi penunggang moto nih, aku dah 2kali mrasa dok bawah kereta..satu yg van tu..satu lagi kereta hyundai..yg ni langgor depan..apa yg makcik tu pk pun aku tak tahu...tapi sakit gak r badn nih..huhuhu..byk kenangan aku merempit ngan moto kriss 100 AFE2814 tu...gi spital 3,4 pagi waktu hosmate eksiden ngan moto tu jugalah..tertido atas moto otw balik dari hospital sb tiga hari tak tido ngan moto tu jugalah...berhujan berpanas gi kelas..ngan moto tu jgalah...skang ni..moto tu ada kat umah..mak pakai...huhuhuhu..bestnyer time jadi student lu...jejunior pggl aku "minah rempit"sb aku bawa laju..actually sumer geng umah aku mmg bawa moto cam peluru berpandu pun..hehehehe....sampai dulu aku penah letak syarat.."sesaper nak tackle aku..die kena corner lagi ganeh dari aku..baru leh ngorat!"hahahaha..bengong kan?huhuhu..ada saat2 blajo y aku asa aku rindu untuk lalui semula...huhuhu(~~_)masa student gak aku minat kat sowang senior aku yg bawa motor rxz kuning...everytime nampak moto die dlm kampus..luas jerk asa mata nih mencari manalah tuan moto nih...biler dah nampak tuan moto, menyorok mcm apa...segan n malu nyer pasal...hahahaha..bodo jerk asa....(^-^)ala2 secret admire gakr time tu..kuikuikui..kaksu yg tahu aku minat kat senior aku tuh plak..siap sampaikan maklumat kalau nampak die kat kampus...kuikuikuikui(@-@)


biler tgk bebudak nih (student2) aku asa jelesnyer ngan korg...hidup hepi jerk..biler dah kejer nih..lainnya perjalanan hidup kita..saat paling bahagia dalam hidup aku is waktu aku form5..tu la saat2 terindah yg takkan pernah aku mampu untuk lupakan....sebb kat situ,semua org kat sekeliling aku membuatkan aku tak tahupun ada "org jahat" kat dunia nih...huhuhuhu....masa tu hidup tanpa bebanan...best nyerk...tua nyer aku skarang nih...!!!!!!asyik ingat zezaman dulu jerk...huhuhu...waktu2 blajo (KUSTEM) aku asa aku skema gak lah..tpi kebanyakan org kenal aku sebagai senior yg "serius"...tahlah..sirius sgt kot muker aku lu..huhuhuk...klau time skolah..org kenal aku sb aku ni agak pendiam...jalan tu plak cam nak cium lantai..ntah kenapa takut asa nak pandang org nih..hahahaha...budget baik lah konon...sedangkan nakal mcm apa!!!wakakakak...(@@p) hanya yg rapat2 ngan aku jer tahu aku ni mcmna sebenarnya....tapi...kebanyakan kawan2/teman2/ even teman baikku dari sekolah sentiasa cakap aku ni terlalu sukar untuk difahami...terlalu sukar untuk dijangka..."unpredictable"...iyer ker?hehehehe..jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri...hahahah(@@D).....aneh/pelik/lain..itulah yg sering dberikan pd aku..apapun pandangan kalian..aku tetap aku dan terima kasih kerana menerima diri ini seadanya...(^__^)

owh..b4 aku tamatkan post nih...arini aku takde mood lgsg..nak wat kejer pun malas..last2 aku dok jer kat hatcheri...dh bowing kat hatcheri,aku balik opis..pastu..gi hatcheri balik...hari ni aku dtg kejer berbaju kurung...tghri, aku tukar tshirt n suar sb nak psg sistem..petg pas ehat aku berbaju kurung balik..bebukak opis yg perasan asyik tegur aku..conthnya nor kewangan "aik..biler maser tie tukor baju?kejap ayu kejap ganah?" wahidah plak "eiii..yati pakai sopanlah arini (sb berbaju kurung)"..mas "aik biler masa plak tukar baju?" hahahaha...kan aku dah penah tulis lu..biler dah jadi penjaga hatcheri ni mmg aku takleh pakai lelawa...pakai sekejap jek, pastu kena tukar uniform hatcheri plak...nasib la...hehehehe(^__~) aku pun tak tahu nak wat apa ngan baju2 kurung aku...arini aku pakai baju kurung sb aku asa dah boring pakai suar...lagipun arini aku takde mood nak iron baju..tu yang aku pakai jer baju yg aku dah iron dedulu..huhuhu





so..adios amigos...
salam wbt

5 comments:

Sang Asura said...

salam cahaya...

disini hamba ade bbrape soklan yg tdak begitu misteri..ia berbunyi sperti berikut:

1) mn lg best awk peluk si arnab tu atau si patung katak yg bernama jamal..??

2) blh x sy nk mkn burger sm2 dgn awk yg awk bli kt kdai tu??

3) jika sy skrg ni mampu merempit sprti yg awk nyatakn di atas, adakh sy akn jd raja awk???

4) dlm mimpi sy, sy nmpk cmne awk wktu form 5..mmm nk sy citer x????hehe

5) wktu awk keje kt hatceri tu, ikn jantan ke ikn betine yg slalu dtg rapat dgn awk???

setiap jwpn yg btul akn ku hadiahkn sumthin...hehe.slamat mncube..

aKu..DiA...kAmU said...

x per...sekali-sekala berperangai cam budak2 mebuatkan kita rasa lebih muda...heheheee...

tOyO said...

um..terkenang kembali..cerita dulu2..waktu sek..waktu kat u..umm..senyum sendiri bile terkenang..bile ceta ramai2 plak..hahaha..kalah cina tgh mkn besar..hehehe..(^__^)

cahaya said...

for all: betul..betul..betul..(wat cara ipin cakap(^_^))

Sang Asura said...

cahaya hnya jwb utk toyo & ADK saje..tp xjwb soklan beta...