Pages

Thursday, October 1, 2009

--HaraPAn haNya ImpiAn--

pergh tajuk...cam apa jer kan? hiks...takdelah..tadi ngah belek2 pendrive nak cari resume n CV yang hilang ntah kemana... belek nyer belek.... jumpa la doc "lirik lagu best".. aku pun buka lah doc nih..adalah beberapa lirik lagu yang ntah biler aku copy n paste kat dalam pendrive ni pun aku tak tahu... hehehehe...dalam banyak2 lirik tu..lagi ni menarik perhatian aku..tertancap mata ku meneliti dan membaca setiap barisan lirik lagu nih.. hurm.."best gak lagu nih..leh tak kat blog..hahahaha.." so..mari sama2 kita menghayati lirik yer... kalau nak dengar cari kat you tube ok?(^^,)

tajuk: Harapan hanya impian
singer: Erra Fazira

Harapan ku menggunung
Cita-cita dan impian
Di detik ini terapung
Tanpa hala tujuan
Kau mencari diriku
Ku mencari dirimu
Mana hilangnya kemanisan dulu
Musim dan hari berganti
Kehidupan kian sepi
Mahligai indah kosong tiada berseri

Dekat tapi berjauhan
Demikian kenyataan
Ada garisan memisahkan

Bukan emas dan permata
Bukan kedudukan
Hanya perhatian Dan secebis pengorbanan

Bukan sandiwara cinta
Bukan kata-kata
Yang ku minta kemesraan
Nan setulus cinta

Bertemu tanpa bicara
Bicara tiada senada
Satu seksaan yang mendera jiwa rasa

Sementara kita mencari
Masa berlari
Kasih yang bersemi
Dibiarkan terkulai sendiri
Segala harapan hanya
Tinggal impian

ok..frankly speaking..mmg jiwang karat r lagu nih..tapi nak wat mcmna kan..mmg dah tersuka..hahahahah...apapun frankly speaking lagi sekali aku tujukan lagu ni khas untuk EN.KELUANG MAN ok...(^^,) even he will never understand how i feel.. nak gak express through this song..

stakat nih dulu aku mengarut karut kat sini..daaa(^^,)

3 comments: