Pages

Sunday, April 18, 2010

owh.inikah nasib si pemegang kontrak?

kontrak: jawapan
: nak tanya nih..
jawapan: ye
kontrak: mmg ada jawatan kosong ro ke?
jawapan: tahun dpn, pej pendftr baru nk pohon drp JPA
: xtahu lg, dpt ke x
: utk perjwtn 2011
kontrak: lah..
: yeke..
jawapan: yup
kontrak: nape bos kecoh2 cam taun nih jer yg ada?
jawapan: bos yg xpaham
kontrak: huhuhu..
: ye ke?
jawapan: yup
: lulus diperingkt U** jer
: kita br nk pohon dprd JPA
: a******p 3, i*b pun 3
: thn ni RO di i**s, yg ni dh conpem, nk ivew baru2 ni
kontrak: oooh..
: kelayakan untuk memohon tu mmg dah kene ada master yer?
jawapan: yup, master
: Q43 rasenye
kontrak: ooowh..
: begitu yerk..
: tahun depan ada kekosongan ke?
jawapan: xsure lagi, akn tahu perjawatan yg diluluskn oleh JPA dlm bulan Jan/ Feb 2011
: kita akn hntr perjwtn 2011, pada Mei ini
kontrak: kalau ikutkan kita ada mohon tak?
jawapan: tahunya awal thn dpn
: kita mohon
: itulah, Q43
kontrak: takde mohon untuk peg erk ?
jawapan: peg sains xdiluluskan di U** dah skrng ni
: VC nk ke arah ambil Q
kontrak: kat institut je ke atau mmg semua ?
jawapan: tu xsure la
: dkt fakulti, xtahu mcm mana
kontrak: hurm..
: kiranya kitorg yang kontrak nih mmg takde harapan diserap tetap lah erk?
jawapan: dkt institut maybe xde kot dlm masa terdekat ni
: di fakulti, xsure
: sebab yg institut seme kene reject yg minta peg
kontrak: um..kitorg kalau mohon q tu mmg kene ada master ke?
jawapan: yup, master
kontrak: ooo..
: so, status kitorg nih mcmna?
: sampai masa terminated lah yerk?
jawapan: dlm tempoh terdekat ni, masih diperlukn
: tapi xtahulah utk long term
: coz, xsure knpa VC xnk peg
: dia lebih nk Q
: tp, thn ni n next year, masih diperlukn, cuma akan2 dtg, xsure
: cuma tu la, kalu ada ofer yg lebih baik di tmpt lain, pikirlah...
: coz xleh bg jaminan
: mmg kita masih perlukan staf kontrak, dn utk 2 tahun akn dtg, kita masih perlukan
pegawai
: tp, bile Q dh masuk, akan dilihat balik, kontrak sedia ada

perlu siap siaga untuk menghadapi segala kemungkinan...janji2 untuk di serap tetap hanya tinggl janji..... kecewa?adalah juga...patah hati?adalah juga.....yang paling terasa adalah down sangat2......kenapa tak diberitahu lebih awal dan dimaklumkan pada pemegang kontrak ini...atleast takdelah asyik berpegang pada janji2 kosong jer.....

owh..inikah nasib si pemegang kotrak?

4 comments:

tOyO said...

um..sedia kan payung sebelum hujan ehh..^^,

p/s: demam2 pun leh post blog ehh..@@p

cahaya said...

blog semalam nih....
baru abis edit...
dah tu..tak tau nak wat apa...
ngadap laptop ats katil je lah..
nak lelap tak boleh....

tOyO said...

hehehe..oklah..dah kebah lum demamnya?

Anonymous said...

naper ko x d serap sbg pegawai ttp kat aquatrop 2 ek??? raser cm da lamer..mzt somtg wrong ngan ko kan??? muhasabah diri ko 2 ek..