Pages

Thursday, April 22, 2010

ooOoooowwhhhhh.....

ooooOOOoooowwwhhhhh...oooOOOoooowwwhhhhh.......OOoooooOOoooowwwhhhh.........

owh hari nih...terasa ingin mengeluh panjang.....
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...huuuuuuuuuuuuuuuu...
haip....jangan mengeluh..tak elok..nanti pendek umur..pendek rezeki....
haip...tarik balik..tarik balik.....

hahahahaha....

apa la yg saya nak tulis sebenarnya nih erk...dalam kepala nih rasa mcm nak muntahkan semua yang bersarang kat dalam hati ni kat dalam blog nih..tapi bila dijolok2...buah pikirannya tak juga jatuh2.... "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan..saya budak baru belajar..kalau salah tolong tunjukkan..."hikhikhikhik..takde kene ngena langsung dengan pos yg saya nak tulis ni....

salam bloggers semua..pengikut2 blog saya yg rajin menatap dan membaca.."jadikan membaca amalan kita!!" "membaca pelita hidup"!! apatah lagi membaca ceritera cahaya...pasti bercahaya jer hidup anda..muahahahahah(gelak jahat sambil menepuk dada..) salam juga untuk pengikut rahsia yg cuwik2 baca blog saya..hah,hah,hah!!jangan ingat saya tak tahu...ekekeke...takpe2...bacalah selagi anda larat nak baca.jangandok kutuk2 buat bahan ngumpat dahlah... wat tambah dosa seharian jer...tol tak kawan?hiks...

sowi2..sebenarnya hari ini saya agak2 tingtong...sangat2lah ting tong yang tak terkata... hari ini dengan jujurnya saya rasa saya telah makan gaji buta...kerana hari ini saya takde mood langsung untuk melakukan sebarang kerja...hanya menyusun borg2 pinjaman peralatan ke dalam fail..menyimpan alat radas di makmal...yang lain2...saya online facebook...upload gambar...bermacam2 gambar saya upload, dan saya ketawa sendiri melihat gambar2 itu...apatah lagi bila banyak plak yang mengomen..hikhikhik..."muka buku"..salah satu link kegemaran saya selain dari blog nih...dah jadi mcm rutin harian plak mengupdates status di "muka buku"... mcm mat gian pun ada juga... asyik nak online facebook jer..asal online facebook..asal facebook online...aduhai...mmg parah rasanya bermain facebook nih....

semalam saya merajuk sakan ngan die...pastu pujuk hati sendiri balik...tapi line plak wat hal...hish!...rasa nak jer saya campak henset saya nih ke dinding..biar pecah pat lima nam cebisan....huhuhu..time hati nih dah terpujuk...line plak wat hal merapu...detect 3G..tapi network error...so, terpaksalah saya matikan line 3G tu...msg2 pun dua tiga patah saje sebb hati dah panas...tak tahulah kenapa hati boleh cepat panas ngan die..bile hati dah panas..paham2 jelah..mulut ni mulalah jadi lazer tak terhingga...akhirnya msg een dan ngadu sama die...huhuhuhu...rasa mcm nak nangis jer sakit hati smalam...nasib baiklah die nih penyabar orgnya....huhuhu..tapi benci gak!!! sb die saya merajuk dan sakit hati hingga ke hari ni... owhhh!!!no wonderlah mood saya ting tong jer!ceh!!!

di tgh keserabutan otak dan minda.... en.kluang man asyik menghantar msg yang tidak2... rasa hati nih tiap kali menatap msg die..bagai dicarik2 jer...nak muntah pun ada...rasa mual dan sebal dengan sikap die..."maaf abg..bukan nak mengutuk abg...tapi tolonglah fahami hati ini..dah tak tahan lagi....dah mual dengan smua nih..tapi tak pernah ada kata putus dari abg..." mengamuk satu dunia..habis semua org dan tak terlepas diri ini dimaki hamunnya..tapi bila mintak kata putus, beribu alasan di beri...sakitnya hati ini!!!!!!!!!!!! bila hati ini dah penat...dikatanya tak setia dan curang....bila hati ini setia dan tak pernah berbelah bahagikenapa tak pernah nak dihargai dan dihormati...???huh!lantaklah nak kata apapun..curang ke...tak setia ke,,,yang penting hati ini bukan mainan... bukan tak berperasaan...bukan nya mati ...hati ini merasa sakit bila disakiti...merasa terluka bila dilukai...merasa hiba bila terhina...merasa perit bila di caci.... tolong faham..tolonglah berubah..bukan untuk diri ini...tapi untuk diri sendiri.... huuuu....ya Allah apalah yg saya tulis nih...

hurm..hari ini tidak ber"ym" bersama die yg hilang... tgk blog die tadi..die el..ish..ish..ish... cian die... hurm....sejak dua menjak nih banyak berkontek2kan dengan die..ntah kenaa...5package utama die seringkali menghiburkan hati yg tgh lara nih... kadang2 asa takut gak..takt terhanyut lagi dengan perasaan nih...huhuhuhu..tapi rasanya die pun tahu kot...betapa hati nih dah berserabut dan bersawang dengan mende2 yang ntah apa2...dan banyak mender yang tak berfaedah jer...ekekekeke...dah puas cuba di bersihkan...tapi asyik bersawang jer..ntah spiderman mana ntah yang dok memanipulasi hati saya nih...so,last2 jadilah cik kura2 yang skm...heh....skm....tak pasal2 rindu kat die..aduhai....

owh....kenapala ari nih saya betul2 terasa sedikit "bengong".... hilang arah jer rasa... die barujer msg..ckp die dah sampai... hurm..."ok"..tujer yg mampu saya bals... tiba2 terasa kosong hati nih... huhuhu...

tuhanku...tabahkan hati ku..janganlah dibiarkan aku hilang dalam keserabutanku...tenggelam dalam kekosongan ku.... lara dalam perasaan ku..pada Mu...aku bermohon pertolongan dan bimbingan.....amin.........

3 comments:

sahromnasrudin said...

sabar....dh dpt emel tue ke?dh bacer...

tOyO said...

peh..panjang sekali luahan rase..hehehe..anyway..hv a good weekend kat kg ehh..refresh urself..@@,

cahaya said...

sahrom:hee..dah.akan di ambil tindakan secepatnya insyaAllah...thanks sangat2 yer(^^,)

toyo: panjang kan?tulah...org takde keje la katakan..heee