Pages

Monday, February 16, 2009

seBuah Kisah Klasik

hari ni baca Blog Princess LiYana pasal dinner die...hehe..tetiber tringat kat dinner aku zaman dedulu kala.....(hish..panas tol malam ni erk....)(^_^)

dedulu waktu mula2 blajar jauh2 lu...alkisahnya.....waktu tu time matrik...ni la first time aku hadiri Dinner yg semua org kena kelihatan cantik...time matrik lu..aku budak baik sket...sampai ada yg ingat aku nih bdk skolah agama...(kuikuikui..walaupun aku ni tak pun mcm tu...) aku gi dinner pakai kebaya pink....hurm,takde perasaan pun time tu.pegi pun sb wajib.kalau tak dah komfem aku balik kampung time tu...kenangan yg aku takleh lupe time tu is..aku dikaitkan ngan budak laki yg dapat anugerah pelajar contoh...aku dah la tak kenal mamt ni kan..tak pasal2 dikaitkan aku ngan die...ternganga gak aku biler nama aku disebut2 sebagai steady makwe die time tu...terjenguk2 gak aku nak tgk muka jejaka yg kekononnya "steady pakwe"aku nih...hahahaha....tak kenal pun die...huhuhu..last2 die dtg kat aku n mintak nak amik gambar sekali...korang nak tau kat mana?hehehehe...yg lawaknyer..depan toilet hotel!!!!sebb aku cuak ngan mmat tu...aku taknak berganjak kemana2 pun...hehehehe(^_^)

triloginya bersambung ke zaman universiti...dinner agrotech yg pertama..."sebuah Kisah klasik untuk masa depan"..tema yg diberi geng2 senior aku....masa ni pun aku ngah blur2 lagi untuk gi dinner..wlaupun member2 aku pakai makeup malam tu...n ada yg siap tempah baju...aku tetap seperti biasa..slumber jerk...malam tu aku pakai kebaya yg aku pakai malam dinner matriks..cumer kali nih..berbedakla sikit kan..eh..sikit ker..cam tepung gomak gak aku rasa time tu..kenangan tak terlupe..aku jadi Dj malam tu...ceh..kalah fara Fauzana beb...kuikuikui...n malam tu first time amik gambar ngan senior pujaan hati (time tu la...)masa tu cuak gak nak amik gmbar ngan die..sb die ni cam budget2 sket..aku pun tak kurang gak lah kan..so..aku rasa senyuman aku mlm tu mmg senyuman cuak...huhuhu..pas habis dinner...senior aku tepon n kitorang gayut lama gak..time tu hati ni berbunga2 jer...bintang bulan jadi saksi time tuh!!!hehehehe(^^p)

"glitters and glamorous"..itu tema yang geng2 aku berikan pada dinner yg kitorg anjurkan as senior...memikul tanggungjawab "presiden INTEGRA" mmg berat...dahlah aku satu2nya perempuan yg penah menyandang jawatan nih..bila diingat2 balik kelakar gak...dinner ktorg grand...siap ada bunga mangga sambut pensyarah...malam tu aku berjubah moden warna emas...make up adalah juga sikit..rugi mah..bukan slalu dapat makeup..tapi time tu takde lah cantik pun..kuikuikuikui...memori tak terlupa..hurm..junior yg suka kat aku nyanyikan lagu untuk aku..sumer org tak tahu..aku sorg jer tahu..kuikuikuikui..pk2 balik kelakar gak biler ada junior jatuh hati ngan aku..hahahakss...(^^D)

alamak...tema last yg junior2 aku wat apa erk?luperlah...tapi, itu tahun last aku menghadiri dinner agrotech...malam tu aku pakai warna kuning satin,berkain batik songket,berselendang hitam n etc....pinjam heal member, sb aku malas nak membazir beli heal..hehehe..malam tu member2 aku mmg melaram habislah...ada yg dah mcm pengangtin aku tgk...dari petang dinner lagi aku dah sibuk memakeup member umah...lapan org semuanya...penat..sampai lenguh tgn aku..last2 takde pun yg tolong make up kan aku..huhuhuhu...tapi,pada aku..aku tampil yg terbaik malam tu...sb nya..aku tak spent sesen pun untuk kelihatan grand..hahahaha..bebudak ni ada yg beribu habis..set rambut..beli kain wat baju..n etc...ish.ish...dasyat beb....memori tak terlupa...aku ngajuk ngan pakwe aku time tu..sb die tak datang dinner aku..sedangkan die dah janji nak teman aku untuk last dinner nih...huhuhuhu...dahlah kena duduk ngan VVIP..paling tak suka biler dinner kena duduk kat VVIP...takleh makan byk...huhuhuhuhu...(~~_)

so...end of stories....tu la kenangan aku tntg dinner time2blajar dedulu...heheheh

12 comments:

Princess Liyana said...

huhu tau tkpe. mereka sggp berhabis ribu utk kelihatan cantik..huhu

aKu..DiA...kAmU said...

Klu student uitm kitaorg panggil mlm PG (Pra-graduate). Suma student final sem kena involved. Sy x minat function2 cenggini sebab x reti nak bergaya. Masa suma geng2 sibuk bersiap, sy cabut lari sembunyi kat bilik member lain. Esoknya bg alasan tertido!

Smpi skrg x rs nyesal x pergi...sebab tgl gmbar2 geng2 yg pergi cam over dressing jer..hak..hak..hak..

Sang Asura said...

Cahaya: Soklan yg ku bbunyi leh x sy nk tgk gmbr awk ms dinner matrix & umt?? =)

Awk, VVIP yg duk 1 meje dgn awk tu pun mesti control macho & control mkn pnyee..dorg pn segan nk mkn bnyak dpn awk.hehe...

cahaya said...

princessliyana:dorang ikut prisip "biar pape asal bergaya"..ntah apa2..

aku,dia,kamu:hah..monteng eh?ala..rugi la..bukan slalu pun gu dinner time student..time tu jer nak kumpul kenangan..

sang asura:heiheihei..pulangkan dulu album yg awak cuwik ari tu..huhuhu

teethBenthic said...

"glitters and glamorous"..itu tema yang geng2 aku berikan pada dinner yg kitorg anjurkan as senior...????

bkn geng ktorg ke yg anjur utk korg...

komen2...

tOyO said...

betul..betul..kitorg yg buat..pasan anjurkan..;P..

6 thn kat u..6 kali pi dinner kos..x penah miss..tahun ke-6 baru dpt title king of the nite..hehehe

cahaya said...

teethbenthic &toyo :halamak...salah tema lah..kuikuikui...ala..baru tersalah sebut tema dah hangin ker?kuikuikuikui...apala ada pada nama...wakakakaka(^__^)

cahaya said...

aku baru tringat...tem ayang kitorg wat.."once in a blue moon..."hihihiks...jgn marah yerk...tercuwik tema junior la plak..(dah nyanyuk upanya aku nih...heheheh)

teethBenthic said...

sib baik ko yo..nyanyi lagu..kalu x mamat yg mng thn sblm'y mau mng lg..hahaha..

bkn ak ckp..ad lecturer 2 ckp.ak myampaikan je..

cahaya sib baik cpt sedar diri..kalu x...

Z said...

org yg di panggil wak tu jgk la jd vvip erk...

Anonymous said...

ooo...
bleh elobrate lg x...
cm xnmpk ktne grand nye...
ke mksd grand 2 time berabes bribu2 duit (ptptn kot) tuk bergaya sakan time agronite????
ek???
urm....pk sdr...

Anonymous said...

WTF!!!
poyo jek lbh!!!
x malu ker pinjm brg2 owg nk bergayer?? ish3..nmpk sgt kdkt n amk ksmptn kt kwn2..kwn2 snggp berhabz duit nk g dnnr..dier ni x..huh
junier sker kat akak??btl ker?ader ker? ke peras santan sndry?
"grand" ker dinner akak ni??? sbb ader "BUNGER MANGGA" jer ker?? hahahahhaa...grand la sgt...