Pages

Wednesday, January 13, 2010

hampeh betol...

huh..hampeh betol..
kalau stakat nak tahan aku..pastu tanya soalan tu..baik tak yah tahan..
seb baiklah aku nih ingat lagi die tu org tua...
kalau tak...asanya nak jer aku sond direct!!!"yang pakcik sibuk2 ni apahal hah?saya ada nyusahkan pakcik ke????"huhuhuhu
astarfirullah...

owh..
salam semua bloggers..
lupe plak nak bagi salam kerana terlalu tensen...
bukan apa...pagi tadi pas balik dari bekfast di kedai simple...
aku telah ditahan oleh seorang pakguard yang nak kata rapat ngan aku..takpun..cume die ni bekas askar n katanya mengenali ayah ku as org atasan die...
so, dengan sesuka suki hatinya die panggila aku ni "alonG"..walaupun aku bukanlah anak pertama dan anak kepada cik sulong...huh!!! tapi sebb die ni org tua, malas lah nak banyak cakap kan...
so, pagi tadi waktu masuk kot pintu depan, pakcik jaga pagar depan..nampak kereta aku yang mmg comel lagi bergaya tue..die pun tahan..
"alaaa...aku dah agak dah..mmg pakcik nih akan tahan aku..stressssss!!!!!"
bila dah kene tahan..kenalah buka tingkap kan..
pakcik tu mengjengolkan kepala nya ke dalam kereta aku..
"hah, along!ni bila lagi nak bertunang nih???dah lama dah pakcik tunggu nih..."
aku sengeh jer..dalam hati nih..."***&&&%%%((&&&^^%%)"
"insyaAllah..kalau takde aral ...."...
"hah...baguslah tu..lama dah pakcik tunggu kad along nih..along dah ada calon belum nih???"
hish..pakcik nih..mencabar tahap keimanan aku dah nih..
"ha, ada..insyaAllah... " muka aku dah sengih2 kelat nih..bak kata en.halim..muka nih dah mcm muka plastik dah nih...
" doklah along..kalau takde lagi pakcik nak tolong cari nih..anak pakcik pun ada yang free nih..."
cet..cet..cet..nak promote anak die kat aku plak..ni yang makin terbakar asa hati nih....
"takpelah pakcik...ada dah... insyaAllah...."
"haa...eloklah..cepat2 sket yer..along dah berapa tahun nih??"
ishk!!tanya umur plak..haduihhhh...napelah aku diuji dengan org mcm pakcik nih???
"elok dah tu..mmg patut dah tu...along cepat2 lah yer.."
huish..muka aku makin ketat...siyusly...rasa nak jer aku naikkan tingkap kereta aku time tu..biar die tercekik kat situ!!!!geramnyaaaa!!!!!!!!

selepas selesai die menyoal siasat aku..baru lah die lepas...
sakitnya hati...
dalam kepala nih..rasa nak jer aku langgar pakcik tu...
mulut...
tak agak2....
tak pepasal aku betol2 sakit hati arini...
yang pakcik tu sibuk sangat kenapa??????bukan sekali du adie wat mcm nih..
naik tensen aku kalau jumpa pakcik nih..
dulu penah dua tiga kali die buat mcm tu kat kantin...
malunya muka...YA Allah..hanya engkau lah yang MAha Tahu...
suara kalau kecik...takpe gak,,,ni mcm nak suh satu UMT dengr!!!!
bengang giler aku..huhuhuhu
tak pepasal...
mood aku hari hancus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huhuhuhu(;_;)

4 comments:

sahromnasrudin said...

sabar, yati...kalau awk nk bg jawapan sempoi cam nie tau "ahhh..tarikh dh ada dh..persiapan smua dh siap..cume calonnya tak dtg2 lg...maklumla, nk tunggu jemput kot"gerenti merah pdam dibuatnya tau...ohhh..awk matrix kt shah alam..area stadium shah alam erk..ingat kt upm td..

tOyO said...

hahaha..emo plak dia ehh..^^p
xpela..sabo jela..

teethBenthic said...

muka ketat la bukan kelat..2 yg banyak kena soal..cik cahaya patut bangga & kembangkan sikit hidung tu. ada gak yg nak promote anak teruna kat cik cahaya. kita kt sini xde pun yg promote. bkn nk kata anak dara, anak kucing pun xde.huhuhu ;p

cahaya said...

sahromnasrudin:takleh nak pk ayat gitutime2 gitu...asa bengkek er hati ni,,

ha a..yang depn stadium seblah padang golf..kat situlah..PTPL/KPM kolej...

toyo:mmg emo gaban!!sabo lah kepala pakcik tu masih selamat...

teethbenthic:eh..salah ke?ekekeke...takpelah..
lebih kurang jer tu maksudnya...heee