Pages

Sunday, June 20, 2010

menjawab tag..hehehehe

salam wbt...
selamat malam semua...(eh..kalau yg baca pagi..pagi lah yer...)...k...skarang nih nak jawab tag dari Toyo Poyo .. sorry abg.. terlambat plak menjawab tag abg...(^^,)

um..nak citer apa erk pasal kasut saya nih...saya tak banyak kasut sangat pun..eh..ye ke....hehehehe..
kasut saya juga tak mahal2 mcm org lain kot... yg sampai beratus2 tue.... rasanya dan seingat2 saya, saya tak pernh letak lebih dari RM50 untuk sepasang kasut...dan letak di kaki untuk dipijak2...huhuhu...jimat?berkira?ntah lah.... tapi...mmg begitu...:PP

sangat2 lah susah untuk berkenan pada sepasang kasut, selipar atau sandle.... kalau nak beli kasut..it will take me a whole day....tu pun kalau ada yg berkenan di hati...kalau tak it will take more than a day...huhuhu...cerewet? maybe...maybe...even mak pun tak larat nak teman.... ke hulu ke hilir tarik mak nak cari kasut pujaan hati...hiks....:)

spesifikasi untuk brkenan pada sepasang kasut/sandle/seliper...???hurm..apa erk???
1: design yg menarik hati... bile tgk kali pertama wat hati berbunga2 and tersengih2 melihatnya!!!
2: harga!!!! like i said..kalau lebih RM50...pk berpuluh2 kali...hahahaha....
3: selesa atau tidak... kulit sensitip...takleh salah beli, nanti kaki melecet n tak bleh pakai...dah membazir...so...comfort tu sgt2 PENTING!!!!
4: brand?? never care.... takde brand pun tak kisah....im not brand mania or what...siyusly...kalau dapat yg branded,syg lah..tak dapat..never mind.... tak mati pun tak dpt yg tak branded..hehehehe:PP


okess.... ni adalah kasut kerja saya yang ke berapa erk... lupalah... kasut nih harga die RM49.90. beli kat BATA,GIANT, kuala terengganu... masa ni beli ngan een... kenapa berkenan kat kasut nih erk..simple kot...selesa..n mengikut budget... beli kasut nih sebb kasut kejer sebelum nih dah kopak tapak kalau tak silap.... n saya suka tapak die... tumit dalam seinci lebih kot..stable n selesa dipakai(^^,) saya jarang beli kasut kalau masih ada kasut yg boleh di pakai...:P



kasut nih beli kat SOGO...tarikh??tak berapa ingat... masa nih jalan2 kat kl dengan en.kluang man.... jenama Hawkeye..masa nih ada sale 50% kalau tak silap...harga dalam RM 60 ke atas kot..lupa...heheheh..casual... terpaksa letak span kat belakang kasut sebb kasut nih gigit blakang kaki n saiz terlebih besar..hehehe..slalu kalau beli kasut akan ambil saiz besar sket..sb tkt kasut tu gigit kaki.... (^^,)


ini kasut kerja yang paling kerap saya pakai..almaklumlah...pegawai perikanan yg kejer kat hatch... so no heals lah yerk... suka sangat kat kasut nih sebb berkenan giler tgk tapak die... casual n agak sporty..first time beli kasut gini actually:PP heheheh... then color n design...harga masih lagi dalam peruntukkan... RM 49.90... mula2 usha kasut nih kat TESCO KB... berkenan...new arrival time tue...tapi tangguh lu..pi plak usha2 kat KBMALL, skali takde yg berkenan.. nak patah balik TESCO dah lewat sgt..so baliklah dengan hati yg hampa... mak yg kesian kat saya, ajak saya pi usha kat BATA Tanah merah jer.. so..dengan hati yg hampa gi jugalah...belek punya belek..pnya belek... akhirnya!!! ada... so belilah di tanah merah jer... alkisahnya kan(^^p)



owh..ni latest sandle yg saya ada... sandle sebelum ni dah putus n tapak dah haus...sandle jenama VERNS ni beli kat Mesra Mall,Paka ngan en.Pesona... on the way nak g kenduri kawen... harga RM69.90... up sket harga...sgt2 suka sandle yg banyak2 tali mcm nih... tiap kali beli sandle mesti nak cari yg banyak2 tali..or ada reben ke..batu2 shining2 ker.. hahaha..tu kriteria sandle yg saya cari... pastu tapak die kenalah stabil..sbb saya nih jalan menonong jer...n mudah tumbang...hikhikhik...ops...perlu di highlight yang sandle ini en.pesona yg belikan... walaupun berlaku perebutan time nak bayar kat kaunter... :PP almaklumlah...dah kene perli kat FB kan..hahahaha:P

owh.saya ada sepasang heals.. 2 inci tinggi..harga RM49.90.. kaler coklat, jenama VERNS beli kat KBMALL ngan mak time nak raya... first time beli heals... suka heals tu sebb cantik kot...selesa n its grips my feet well..tapi pakai lama2 depan kaki jadi melecet...haish...:(( tak bleh nak letak gambr heals tu sebb tertinggal kat dalam keter en.pesona... die simpan wat tukun agaknya....hahahaha:))

woooahh...panjang lebr betul citer bab kasut nih...hahaha..tu baru kasut.... so..terjawab sudahlah tag Toyo Poyo kan??? sowi lah kalau agak memboringkan....:PP so, abg..puas hati tak?hiks.... tiba2 terasa diri yg SKM ini agak poyo...hehehehe:P

sekian, terima kasih(^^,)


5 comments:

Anonymous said...

Byknye koleksi,..tp mn citer kasut ganaz?xde pun,..

-KM-

cahaya said...

owh...kasut itukah...hurm...
kasut itu dah lama osak...sebb tu takde dalampost ini:P maaf yer...

tOyO said...

hehehe..al-kisah 5 psg kasut/sandal cik nurul..^^,..poyo xpe..jgn SKM ehh..x elok utk kesihatan diri anda..walawei..@@p

sahromnasrudin said...

tak minat aksut crocs ke??? tgh popular skrg tau :-)

cahaya said...

sahrom:tak minat lah bro..tgk je org pakai jer...rasa cam membazir jer bayar mahal2 untuk kasut getah...yg tak sesuai dipadankan dengan sumua outfit lak tu..haish....