Pages

Saturday, May 19, 2012

K.R.O.N.I.K


malam semalam adalah seperti malam2 ku yang biasa....tiada yang luar biasa.....aku jalankan rutin yang biasa....selepas magrib terasa seperti ada sesuatu yang tak kena..... niat untuk mengaji di tangguhkan dulu...lantas menghempaskan diri diperbaringan...... sedg berusaha mencari posisi terbaik, dada mula mula berombak laju.... "aaarrgggghhh..takkan lagi sekali......." tapi.... sangkaan ku mengena tepat ke sasaran...tidak sampai beberapa saat mengiring ke kanan, mulut sudah dipenuhi rasa yang amat tidak selesa..... apalagi....berlari2 anak lah aku mencari sinki dapur.....nampak saje lubang sinki...terkuarlah segala yang menyumbat kerongkongku........ sisa2 makanan mula keluar seperti telah diharamkan menjejak perut ku.....pedih yang amat2 sangat....!!! muntah bersiri yang seperti tidak mahu berenti....malah seperti paip yang tercabut kepala pilinya..... muntah keluar dan terus keluar memenuhi lantai sinki....dan tak semena2 air mata berguguran jatuh..... pedih yang memeritkan....... badan merasa begitu lemah dan kaki mula goyah untuk berdiri..... untuk beberapa saat,muntah seperti tidak berbaki lagi.....namun...sangkaan ku meleset semata2...... baru sahaja aku memalingkan tubuh ku dari sinki, second round sudah mari...... tunduk sahaja, ia terus keluar dengan lajunya.....darah!!! yer kali ini darah pula yang mengambil tempat...merah dan pekat......... air mata semakin laju...terasa begitu perit dan pedih tekak ku tiap kali darah melalui nya...... darah semakin merah dan memekat..... pandangan rasa kabur semacam jer..... setelah habis darah ku muntahkan....terasa seperti tidak mampu lagi untuk aku terus berdiri di sisi sinki.......dalam hati merintih "tolonglah jgn muntah lagi....tolonglah....betul2 dah tak daya lagi........" 

rasa seperti mahu merangkak sahaja dari sinki ke katil.... aku cuba melelapkan mata...tapi air mata masih lagi turun laju.....tak tahulah kenapa ia seperti tidak mahu berhenti...sedih dan pilu terasa membaluti hati....:_(  tak sampai 10 minit berbaring.....dadaku berombak laju kembali....kali ini jantung juga merasa begitu berdebar2....."hah!!sah nak kene pi bilik air ni.....!!" sampai je ke bilik air, tu diaaa.....!!! kuar lagi apa yang dari tadi membuat dadaku berombak....kali ini cecair hijau pekat yang sgt2 pahit!!!! kata org "muntah hijau".....mau tak muntah hijau.....dah takde apa lagi yang mampu aku muntahkan....semuanya dah habis tadi..... sakitnya muntah hijau nih hanya tuhan saja yang tahu....terasa seperti nak pecah dada ni........ naik krem aku mencangkung depan jamban nih..... setelah habis muntah hijau yang amat pahit lagi menyiksakan.....darah take part again....kali ni agak berketul2...... dah teroksida agaknya.....dan mungkin juga saki baki darah yang tak habis kuar first round tadi..... nak taknak...pasrah jer lah....bukan aku tak cuba tahan.....dah puas aku cuba tahan.....tapi...ia tetap keluar mcm paip pecah....bersembur dalam lubang toilet......makinlah buat aku menangis....dan merayu2 pada diri sendiri untuk tidak muntah lagi....sungguh aku dah tak daya!!!!!!huhuhuhu..........

aku termenung kat dalam bilik air sambil mengumpul kekuatan untuk bangun....di saat ini aku amat2 memerlukan die di sisi aku....tapi apakan daya ku..........aku hanya mampu menangis sendiri....................:_((   setelah agak kuat barulah aku bangun dan bersihkan lantai bilik air yang ada sisa darah.... kepalapun berpusing semacam jer...... 

aku melangkah perlahan menuju ke katil.... terasa begitu ksong pandangan ku..... diam tak diam dah hampir jam12 malam....lama betul saat2 yang memeritkan ini.....mat amasih lagi tak mampu terpejam saat itu...... namun ku paksa juga...... berharap agar tak muntah lagi kalau dah tertido nanti..... bangun subuh tadi, mata ku agak sukar dibuka....bengkak sikit...almaklumlah tido sambil nangis kan....huhuhuhu:_(

kekronikkan keadaan aku nih tak tahu dah aku nak kata mcmna....bukannya tak pi jumpa doktr ke apa....dah sampai ke unit sopd dah aku ni....3,4 org doktor dah aku rujuk..... tapi....gitu lah juga kan..... nak tak nak....aku tetap kena pasrah...dan cuba meredhai segalanya..... mungkin ini salah satu cabang cara Allah menyanyangi ku lebih dari yang lainnya....kan???? hurmmmmm

aku hanya mampu berserah dan berharap yang aku akan tetap kuat menghadapi semua ini....walaupun sendiri.............................. if anything bad happen to me time aku sengsorang mcm nih....aku pun tak tahulah nak kata mcmna...................... "nauzubillah...." 

so...setakat ni jerlah.....
assalamualaikum......

4 comments:

Raimi Syazwan ♌¹³ said...

Harap tabah lalui segala ujian dari Allah

cahaya said...

terima kasih..insyaAllah:)

Yana Ismail said...

dear, what happen? alaahai

cahaya said...

ujian Allah dear..pasrah jer :)